• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 16 °C

Rektör Budak, Dolu Dolu İki Yılı Geride Bıraktı

Rektör Budak, Dolu Dolu İki Yılı Geride Bıraktı
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü görevinde ikinci yılını dolduran Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı ardı ardına çalışmalarla dikkatleri üzerine...

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü görevinde ikinci yılını dolduran Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı ardı ardına çalışmalarla dikkatleri üzerine çekti.

Bilimden sanata, teknolojiden spora, sosyal farkındalıktan ekonomiye kadar tüm faaliyetlerin birebir içinde yer alan Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, iki yılı geride bıraktı.

Özellikle Ege Üniversitesi Hastanesine özel olarak eğilen Rektör Budak, "A Plus" hastane etiketinin üniversiteye kazandırılmasını sağladı. Yeşil ve çevreci kampüs, araştırma üniversitesi, teknolojiye uygun bilgi sistemleri, yeni spor tesisleri ve üniversite-sanayi-toplum iş birliği gibi konularda öncülük yaptığı çalışmalar neticesinde Ege Üniversitesi, dünyada çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde üst sıralara taşındı.

Türkiye'de dördüncü sırada kurulan Ege Üniversitesi, son iki yılda yenilikçi uygulama ve projelerle; akademik, bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda elde ettiği başarılarla dikkat çekti.

Aynı zamanda öğrenci odaklı üniversite ve toplumsal duyarlılık projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Budak, "Göreve başladığım günden itibaren gecemizi gündüzümüze katarak, yağmur çamur demeden, mesai kavramı gözetmeden önemli işler yaptık. Öğrenci odaklı üniversite ve toplumsal duyarlılık öncelikli projeler gerçekleştirdik. Üniversitemizin akademik ve bilimsel gücünü topluma ve tüm paydaşlara aktarma noktasında iş dünyası başta olmak üzere sağlık, kültür, sanat, spor ve medya sektörlerine yönelik önemli projeler ürettik" dedi.

"Yaya Öncelikli Sürdürülebilir Yeşil Kampüs" projesi kapsamında, yaptıkları çalışmalar ile Ege Üniversitesinin fiziki açıdan güzelleştirdiklerini söyleyen Budak, "Göreve geldiğimizde üniversitemizin alt ve üst yapısı ile ilgili önemli sorunların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın; layık olduğu rahat, konforlu, huzurlu, güvenli ve fiziki açıdan güzel bir kampüs hedefi ile ana ve hastane kampüsümüz başta olmak üzere üniversitemizin her bir noktasını elden geçirdik. Büyük bir gayretle ve kısa sürede önemli çalışmaları bitirdik. Tüm çalışmalarımızın sonunda artık dört mevsim yeşil sürdürülebilir örnek bir kampüsümüz var" şeklinde konuştu.

Bilimi, toplumun her katmanına yaymak istediklerini ifade eden Rektör Budak, Ege Üniversitesinin ulusal ve uluslararası sıralama kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmeler ve araştırma üniversitesi hedefi ile gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti:

"En çok projesi kabul gören dördüncü üniversite olduk"

"Ege Üniversitesinde; bürokratik işlemlerin azaldığı, hizmetlerin ve çözümlerin hızlandığı, sonuç odaklı ve insan merkezli bir yönetim sistemini uygulamaya geçirdik. AVESİS ve BAPSİS sistemlerini kullanıma açtık. Turkuaz Masa Çözüm Merkezini hizmete geçirdik. Başlattığımız bilimsel proje seferberliği ile 2018 yılında Türkiye'deki 206 üniversite arasında TÜBİTAK- ARDEB programına 331 proje ile en fazla proje başvurusu yapan üniversite olduk. TÜBİTAK-ARDEB programından aldığı bütçe desteğini 2018 yılında önceki yıla göre 2 kat artırarak 47 milyon 859 bin 284 TL'ye çıkardık. URAP'ın raporuna göre, farklı kuruluşların sıralamalarında 33 alanda dünyada ilk 500 içinde yer almasını sağladık. Son bir yılda dünyadaki üniversiteler sıralamasında 125 basamak yükselerek 616'ıncı sıraya gelen, tıp alanında akademik performansta Türkiye birincisi olan üniversite olduk. "Sıfır Atık" uygulamaları ile fark oluşturarak, Dünya Yeşil Üniversiteler Sıralamasında bir önceki yıla göre 56 basamak birden yükseldik. URAP 2018-2019 dünya alan sıralamasında, 7 bilim alanında dünya sıralamasında yer aldık. TÜBİTAK'a 2019 yılı 1'inci döneminde önerilen araştırma projelerinden kabul edilen 12 proje ile en çok projesi kabul gören dördüncü üniversite olduk. Ege Üniversitesi 24 öncelikli alanda 190 doktora öğrencisi ile "YÖK 100/2000 Doktora Burs Programından yararlanan üniversiteler arasında birinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri sıralamasında bir önceki yıla göre 4 basamak birden yükselerek ilk 10 üniversite içine girmeyi başardı" diye konuştu.

Yeni akademik birimler açıldı

Ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yeni fakülteler, uygulama ve araştırma merkezleri, anabilim dalları, yüksek lisans ve doktora programları açtıklarını belirten Prof. Dr. Budak, son iki yılda üniversite bünyesinde; bilimsel, sosyal ve kültürel alanda bir çok sempozyum ve etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Prof. Dr. Budak, "Düzenlediğimiz bilimsel etkinliklerle ülkemiz gündemi ile ilgili önemli hususlara dikkat çektik; ayrıca çok sayıda "Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Projesi" uygulamaya koyarak, metropol ve periferide halkla üniversitemiz akademisyenlerini bir araya getiriyoruz. Bir örnek vermem gerekirse; Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumla paylaşmak amacıyla geliştirdiği, "Ege Üniversitesi Orman Okulu', "Ege Üniversitesi Köyümüzde" ve "Bu Projede İyilik Var. İyilik Hayat Kurtarır" projesi bunlardan bir kaçı" diye konuştu.

Sürekli aktif kütüphane

Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda, Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin sınav dönemlerinde 24 saat hizmet vermeye başladığını söyleyen Rektör Budak, "EÜ Merkez Kütüphanesi, uluslararası performans inceleme sistemi "InCites" ile "İdealOnline" dergi paketinin yanı sıra 30 ayrı dil eğitimi içeren Rosetta Stone dil eğitim aracına abone oldu. Ege Üniversitesinin e-kitapları Avrupa'da satışa sunulmaya başladı" diye aktardı.

Ege Üniversitesi'nin sorumluluğu büyük olduğunu ifade eden Rektör Budak, son olarak şöyle devam etti:

"Ülkemizin hedefleri doğrultusunda önümüzdeki dönemde de önceliğimiz üniversitemiz akademisyenleri ile İzmir'imizin ve adını aldığımız bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda iş birliğini daha ileri noktalara taşımak. Bu anlamda, bilimi ülkemizin ve insanlığın sorunlarının çözümü için seferber edeceğiz. Toplumla, şehirle bütünleşebilen, kenetlenebilen üniversitelerin gelecekte daha başarılı olacağına inanıyoruz. İnsanlığa fayda sağlayan, vizyon sahibi bir üniversite olarak ülkemize ışık saçmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda toplumun her kesimi ile işbirliği yaparak bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Yeniden yapılandırdığımız Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübünün futbol takımı, 25 yıllık aranın ardından sahalara döndüğü ilk yıl şampiyon olarak tarih yazdı; ayrıca şahsen lisanslı oyuncusu olduğum basketbol takımı da Türkiye İkinci Ligi'nde mücadelesini sürdürüyor. Pek çok spor dalında milli takımlara oyuncu gönderiyoruz ve sporcularımız bizi başarıyla temsil ediyor. Tüm spor tesislerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle yenilendi."

Rektör Budak, Dolu Dolu İki Yılı Geride Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894