• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 15 °C

Reklam Dünyası, televizyon, reklamveren,

Reklam Dünyası, televizyon, reklamveren,
Turizme İKÇÜ Dopingi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ilk mezunlarını sektöre coşkuyla uğurladı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende 24 genç turizmci kep atarak, meslek hayatlarına başlangıç yaptı.

4 yıl boyunca emek vererek diploma almaya hak kazanan Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümleri mezunu gençlerin sevincine; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Saffet Köse, İİBF Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Semih Engin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Özer Küpeli, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Karadeveci, İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nebil Altınel, çok sayıda akademisyen ile aileleri ortak oldu.

“Sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor.”

Genç turizmcilere seslenen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, turizmin ülkemiz ekonomisine lokomotif olmasının yanı sıra; sosyal ve kültürel açıdan da barış ve huzur ortamının sağlanmasında ve kültürümüzün tanıtılmasında önemli bir araç olduğuna işaret etti. Genç turizmcilere çok büyük görevler düştüğünü belirten Prof.Dr. Akhan, “Bu görevi yerine getirirken hocalarınızdan aldığınız bilgi ve beceriler meslek hayatınıza ışık olacaktır. Sizlerin arasından, dünyaca tanınan otellere yöneticiler, ülkemiz ve dünya mutfaklarında aranılan şefler gibi sektörün aranılan isimlerini görmek istiyoruz. Bunun için lisans diplomasıyla yanında kişisel gayret ve özverileriniz ve yoğun çalışma temposuyla kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Çünkü günümüzde sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor. Üniversite bitirmek size bazı temel beceriler verebilir,  ama benzerleriniz arasından sıyrılmanız, farkınızı ortaya koyacağınız bir CV’nizin olması gerekir. Bu da kendinizi sürekli geliştirmenizle mümkündür.” dedi.

“İKÇÜ sizleri unutmayacak”

“Sizlere vermiş olduğunuz eğitim ile her türlü zorluğun, engelin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum.” diyen Rektör Prof.Dr. Akhan, “Sizler bizim ilk mezunlarımızsınız, yeriniz her zaman ayrı olacak. İKÇÜ sizleri unutmayacak” şeklinde konuştu.

“Fırsat bekleyen değil, fırsat yaratan olun”

İlk mezunlarına veda eden Dekan Prof.Dr. Atilla Akbaba ise gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. “Meslek hayatınızda fırsat bekleyen değil, fırsat yaratan, mazeret üreten değil, çözüm üreten, konuşan değil, dinleyen ve öğrenen olun.” diyen Prof.Dr. Akbaba, mezunların İKÇÜ’de aldıkları eğitim ile mesleğe bir adım önde başladıklarını vurguladı.

“Sizler bizim bir numaramızsınız.”

Dekan Prof.Dr.Akbaba, İKÇÜ Turizm Fakültesinin tüm bölümlerinin, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk 5’te yer almasının bir tesadüf olmadığını vurgulayarak;  “Sahip olunan potansiyel başarının bir göstergesidir. Uygulama mutfağı, restoranı ve konukevi gibi teoriği pratiğe çeviren altyapımızın yanında; üstün niteliklere sahip akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimizin sektörün en iyileri arasında yer alması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sizler bizim bir numaramızsınız. Hayatınızda da her zaman bir numara olun. Başarılarınız bizleri gururlandırmaya devam edecek. Hepinize ömür boyu başarılar diliyorum.” dedi.

“Hizmet sektörü hata kabul etmez”

TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Karadeveci de genç turizmcilerin mutluluğuna ortak oldu.  Karadeveci, “Bu süreç hep özveriye dayalı çalışılan ve ömür boyu sürecek olan bir eğitimdir. Turizm, hizmet sektörüdür. Hizmet sektörü hata kabul etmez. İnsani ilişkilere, saygıya, özveriye, doğru kurulan diyaloglara dayalıdır.  Her sektörde olduğu gibi zaman zaman yaşanan zorluklarla, sorunlarla karşılaşacaksınız. Yılmayın, işinizi severek yapın.” diyerek sektörle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

“İKÇÜ’deki yıllarımızı özlem ve saygı ile anacağız”
 
Mezunlar adına duygularını ifade eden Melis Hoca, 4 senelik lisans hayatını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu paylaştıklarını ifade ederken; bu süreçte kendilerine emek veren başta aileleri olmak üzere tüm hocalarına teşekkür etti.

Hoca, “Bizlere öğrenci olmayı değil, talebe olmayı öğreten ve aynı zamanda bizleri turizm sektöründe çalışmaya hazır bireyler haline getiren hocalarımıza, en önemlisi, bugün burada olmamızı sağlayan, desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen çok değerli ailelerimize minnet borçluyuz. Aslında mezuniyet son değil yeni bir başlangıç. Bu kapıdan çıktığımızda arkamızda bıraktığımız bu uzun yılları hep özlem ve saygı ile anacağız.” şeklinde konuştu.
 
Diploma töreninin ardından İKÇÜ’lü genç turizmciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı. // EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894