• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 20 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 13 °C

Ramazan İzol’dan Çarpıcı ’Terör’ Değerlendirmesi

Ramazan İzol’dan Çarpıcı ’Terör’ Değerlendirmesi
Güneydoğu'nun genç kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, "Ülkemiz dış mihrakların, siyonistlerin işgali hamleleri içinde. Buna soğuk savaş diyebiliriz....

Güneydoğu'nun genç kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, "Ülkemiz dış mihrakların, siyonistlerin işgali hamleleri içinde. Buna soğuk savaş diyebiliriz. İçimizde bazı terör faaliyetleri oluşturmak için çaba ve gayretleri vardır" dedi.

Güneydoğu'nun önemli isimlerinden Ramazan İzol, Yenigün TV programında gündeme ilişkin açıklama yaptı. FETÖ'nün ülke içindeki yapılanması, Suriye sorunu, Irak'ta yaşanan gelişmeleri değerlendiren İzol, referandumda başkanlık sistemini desteklediklerini devamlı ifade ettiklerini belirtti. İzol, "Almanya'nın sözde Ermeni soykırımını kabul ettiği gün biz dedik ki; "bu Almanya ile kalmayacak diğer Avrupa ülkelerine de yansıyacak ve Avrupa ülkeleri Türkiye ile ilişkilerini tamamen kesmeye başlayacak" demiştik ki bizim dediğimiz zamanlar Almanya ve Türkiye'nin arası gayet iyiydi. Hatta mülteciler için Avrupa ödenek vaat etmişti. Almanya, Türkiye ile dirsek teması halindeydi; ama biz dedik ki; "Almanya'ya aldanmayın çünkü Almanya Türkiye'de terör faaliyeti yapmış bütün mültecilere kucak açan bir ülkedir. Bunlar yarın öbür gün Türkiye'de bağlantılarını koparacak ve Türkiye'de bitirmekten ziyade tamamen linç girişimi algısını oluşturacaktır" demiştik. Bu öngörümüz de gerçekleşti" dedi.

"Barzani'nin sonunun geleceği anlaşılıyordu"

Ramazan İzol, "Suriye daha Türkiye'ye girmemişken Türkiye Cerablus, İdlib bölgelerine girebilir. Musul, Kerkük bir şekilde topraklara dahil olacak. Türkiye Rakka'yı hedeflemiş durumda. Amerika kendi çıkarmış olduğu DAEŞ terör örgütünü kullanacak ve Türkiye ile teması bozulduğu zaman DAEŞ terör örgütünü faaliyete sokup bir şekilde de PKK ve PYD ile birleşip onlara gerekli arkadan desteği verip bu şekilde bir güç birliği yapacak diye ifade etmiştik. Bunlar da meydana geldi. Barzani'nin referandum hususunda dedik ki; "bu referandum Barzani'nin sonu olur." Barzani, Amerika'nın sözü ile hareket etti. Gerçekten Türkiye ile dirsek teması olmasına rağmen Barzani'nin peşmergenin yani askeri eğitimler için de Türkiye'nin destek vermesiyle güçlenen daha doğrusu güzel bir algıya giderken bir yanda şımarık çocuk edasında Amerika'ya, İsrail'e göz kırkan Barzani'nin sonunun geleceği anlaşılıyordu. Tabi ki yanı başımızda hiç kimse böyle bir sorun olsun istemez; ama ne yazık ki öyle bir sorun cereyan etti ve bildiğimiz gibi bu referandum Barzani'nin sonu oldu" şeklinde konuştu.

"Erken seçim endişeye sevk eder"

İzol, "Ülkemiz dış mihrapların, siyonistlerin işgali hamleleri içinde. Buna soğuk savaş diyebiliriz. İçimizde bazı terör faaliyetleri oluşturmak için çaba ve gayretleri vardır. Bunları yok etmek için insanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması, insanların devletine gerek istihbarati gerek huzur sağlama noktasında yardım etmesi, ülkesine destek olması lazım; ama meclis ülkenin bütünlüğünü, halkın refahını gösteren bir birimdir. Ne yazık ki bu mecliste şuanda bu durumda bu kaosun içinde ana muhalefet partisi kalkıp diyor ki; "erken seçim talep edelim." Aklı selim olan bir insan vatandaşlarına bu kararı bu kadar ekonomik sıkıntı, halkın endişeleri içinde hiç bir aklı selim insan kalkıp da kamuoyunda ya da dışarıda erken seçim talep edelim diyemez. Erken seçime gidelim gibi boş laflar insanları endişe ve olumsuzluğa sevk eder.

"Emniyeti içindeki, askerin içindeki kişilerin bir kısmı alındı"

İzol son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Benim tek planım vatanıma, milletime ve aziz devletime hizmettir. Gençler olağanüstü hal, FETÖ, PKK, PYD, DHKP-C gibi terör örgütlerinin ülkeyi zaten bir kaos ortamına sürüklemeye çalışırken diğer yanda dış mihrakların Ortadoğu'daki projelerini gerçekleştirebilmek için Türkiye'yi bir şekilde bölmek arzusuyla yaşarken diğer yandan bir çok ülkenin Türkiye'mizde şuan konum itibariyle gözü olan bir çok dış mihrak varken şuanda ve Türkiye'nin emniyeti içindeki, askerin içindeki kişilerin bir kısmı alındı. Bizim acilen birbirimizle birlik beraberlik ve gençlerimizin akılları sağ ve sol ayrıştırıcılığına gitmeden, gençlerimizin akılları bölücülüğe gitmeden, terör faaliyetleri yürüten terör örgütlerine gitmeden bir an önce gençleri bir araya toplayacak etkinlikler ve akıl sahipleri lazım. Bu elzem bir durumdur; çünkü bu ülkenin geleceği gençlere emanettir. Bununla ilgili umut ediyorum ki Cumhurbaşkanımız ileriye dönük olarak çok büyük platformlar yapacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894