• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 11 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 12 °C

Ramazan İzol, “Bir İnsan Milyonları Uyandırdı”

Ramazan İzol, “Bir İnsan Milyonları Uyandırdı”
Gündemdeki konuları değerlendiren Güney Doğu'nun kanaat önderlerinden ve İzol aşireti sözcülerinden olan Ramazan İzol, "Afrin şuan tam anlamıyla kontrol...

Gündemdeki konuları değerlendiren Güney Doğu'nun kanaat önderlerinden ve İzol aşireti sözcülerinden olan Ramazan İzol, "Afrin şuan tam anlamıyla kontrol altında. Şuan Afrin'nin dört bir bucağı bizim al bayrağımızla çevrilmiş durumda. Afrin'de yapmamız gereken tek bir şey kaldı o da vali atamak Bizler küllerimizden var olan, savaşçı ve cesur bir nesiliz. Biz 15 Temmuz'dan hemen sonra milli birlik ve beraberlik ruhunun tekrardan dirildiğini söyledik" dedi.

Siyasi liderler ile ülkenin cumhurunun duruşunun halka ve sınırları korumakla yükümlü askere güven verdiğini belirten Ramazan İzol, "Bu zamana kadar Cumhurbaşkanımız gibi dünyanın karşısında bu denli güçlü durabilen bir lider yoktu. Dünyaya karşı bu kadar sert cevap verebilen bir lider yoktu. Liderin dik duruşu halkı da kendine getirdi. Bu ülke zamanında birilerine peşkeş çekildi, satıldı. Tam bağımsız bir ülke halinde değildik. Bir insan milyonları uyandırdı" dedi.

Mersin ve Akkuyu nükleer santral hakkında görüşlerini de aktaran Ramazan İzol, "Cumhurbaşkanımızın Akkuyu tepkisi de aslında dünyaya bir ayar ve mesaj niteliğindedir. Yapılamayacağı söylense de aslında nükleer santralin açılışı Türkiye'nin 70 yıllık bir hayalidir. Bütün dünyada mevcutken Türkiye'de neden olmasın. Birleşmiş Milletler barış algısı ile yapılmaması gerektiğini söylüyorsa, dünyayı onlardan daha fazla kana bulayan yoktur. Avrupa Birliği barış adı altında böyle bir şey yapamazsınız diyorsa onlar kadar dünyadaki mazlumlara sahip çıkmayan bir birlik yoktur. Güçlenmek adına her çalışmayı yapacağız. Cumhurbaşkanımızın Putin ile beraber bu açılışı yapması daha büyük bir mesajdır. Bu Amerika'ya bir mesajdır. Sonrasında İran Devlet Başkanı Ruhani'nin gelmesi ve yapılan bu 3'lü zirve artık tamamen Amerika'ya bir resttir. Yapılan bu üçlü zirvenin ardından Amerika anında bir açıklama yaptı ve askerlerini Suriye'den çektiklerini belirtti. Trump bir maşadır ve yaptığı bu açıklama ile Suriye'deki askerin kalmasını isteyen ve oradaki yapılanmayı destekleyenin Suudi Arabistan olduğunu kanıtladı. Çünkü Trump, askerlerini Suriye'den çekeceğini dile getirdi ve eğer oradan çekilmememizi istiyorsanız Suudi Arabistan bizim masrafımızı versin dedi. Amerika kimsenin hayrına 4 bin tır dolusu silah ve mühimmat vermez. Bunun kapitalini karşılamadı ve Amerika'nın çıkarlarını karşılamadığı müddetçe yapmaz. Nükleer santral ülkenin ileriye yönelik kalkınmasının en büyük sebebidir ve ülkenin güçlenmesinin bir örneğidir" şeklinde konuştu.

"Cumhur ittifakında barış ve ilerleme var"

Gündemde yer alan cumhur ittifakını değerlendiren kanaat önderi Ramazan İzol, "Cumhur ittifakı adı üstünde çoğunluğun birleşmesi demektir. Çoğunluğun birleşmesinde huzur, refah, kalkınma, ilerleme, yükseliş vardır. Birleşmemesinde kavga, dövüş, ayrılık, parçalanma, bitiş, nefret vardır. Nefretten yana mı olalım, barış ve sevgiden yana mı olalım? Halkın çoğunluğu elbette ki güçtür. Bu nedenle ben cumhur ittifakını destekliyorum. Halkımızın her kesiminin de desteklemesini talep ediyorum. Ülkemizin en önemli gücü gençlerdir. Gençler ülkeyi ileriye taşıyan ülkenin temel taşlarıdır. Biz arkamıza bu gençlerin desteğini aldık. Fikir üretebilen, akıl sahibi gençlere ihtiyacımız var ve onlara cumhur ittifakını desteklemeleri konusunda sesleniyorum. Bu ittifakı desteklemeyenler barıştan ve kardeşlikten yana olmak istemeyenlerdir. Bunlar kavgayı, dövüşü seven ve darbe yapmayı seven insanlardır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin derin aklı"

Aldığı notları, yaptığı açıklamaları biriktirdiği bir kitap hazırlığı içerisinde olduğunu da aktaran Ramazan İzol, "Kitabımızın ismini "Türkiye'nin Derin Aklı" olarak belirledik. İnşallah yazın başında bu kitabı yayına süreceğiz. Yayıneviyle anlaştık. Biz bu kitabın gelirinden bir kuruş bile cebimize koymayacağız. Kitabın geliri tamamen Mehmetçik Vakfına bağışlanacak. Yaklaşık 120 sayfalık bir kitap olacak. Kitabın içeriğinin sadece Türkiye'den ibaret olmadığı ve topraklarımızın sadece bu sınırlar içinde olmadığı, tarihimizin sadece 90 yıllık bir tarih ile sınırlı olmadığı, derin bir akıl olduğu, bu akılın önce yapmış olduğu çalışmalar ve sonra yapacağı çalışmaları oluşturmaktadır. Devletimizin lehine çalışan derin aklın aslında 7 bin senelik bir geçmişi olduğu, bu tarih boyunca neler yaşandığı, yakın geçmişte neler olduğu ve o aklın şuan nasıl çalıştığı, içeride ve dışarıda oynanan oyunların ne kadar farkında olduğumuzu ve bu oyunların içinde ne kadar olduğumuzu bu kitap içerisinde paylaşıyoruz. Mesela kitabın içinde yer alan bilgilerden bir örnek vermek istiyorum. Amerika 4 bin tır silah ve uçaklar dolusu mühimmatı PYD'ye vermedi. Bunun yüzde 10'luk bir kısmı PYD'ye geçti. Yüzde 90'lık kısmı DAEŞ'e verildi. DAEŞ'in ileriki süreçte savaşacağı noktalara gitmesi için yüzde 90'lık mühimmat onlara teslim edildi. Trump, Sisi, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın yapmış olduğu üçlü zirve ve Cumhurbaşkanımız, Putin ve Ruhani'nin yapmış olduğu üçlü zirveye bakacak olursak şuanda bir devlet savaşı olduğunu söyleyebiliriz. Kitabımızda hiç yazılmamış, konuşulmamış ve konuşmaya cesaret edilememiş birçok şeyi ifade edeceğiz. Devletimizi merak eden herkesin elinden düşürmeyeceği bir kitap olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894