• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 11 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 9 °C

Papaz Brunson’un Davası 12 Ekim’e Ertelendi

Papaz Brunson’un Davası 12 Ekim’e Ertelendi
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği ve terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan ABD'li Papaz Brunson'un davası...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği ve terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan ABD'li Papaz Brunson'un davası 12 Ekim tarihine ertelendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği ve terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD uyruklu Papaz Andrew Craig Brunson'un yargılandığını davanın üçüncü duruşması tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.

İzmir Şakran T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Kampüsü'nde bulunan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tanıklardan Murat C. 12-13 yıl önce Hristiyan olduğunu, Brunson'u görevli olduğu kilisede tanıdığını belirterek son 4-5 yıla kadar olumsuz bir durum sezmediğini belirterek, "4-5 yıl öncesine kadar Suriyeli Mehmet dediğimiz bir şahıs bir arkadaş vasıtasıyla bana Kürt kilisesi kurulduğunu ve orada ibadet edebileceğimizi söyledi. Gittim ve akıl almaz işler gördüm. Adamlar leşler üzerine dua ediyorlardı. Bir daha gitmedim. "Böyle bir şey olur mu" dedim. Kilisede 3 kutsal kitabın üzerinde PKK'nın amblemlerini gördüm. Kilisede "Nasıl olur böyle bir şey" diye düşündük. Gitmemeye karar verdik. Biz Türküz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Gerekli yerlere bu durumları yazdım" dedi.

Mahkeme Başkanının "Leş kelimesinden kastınız PKK'mıydı?" sorusuna tanık Murat C, "Bunu bizzat duyduk. "Onlar vatan için ölen şehitler. Dağdaki gerillalar" deniliyordu." yanıtını verdi.

Sanık Brunson ise tanığın mülteci toplantılarına hiç katılmadığını savunarak, iddiaları reddetti.

Brunson'un tanıkları dinlendi

Ardından duruşmada Brunson'un tanık olarak gösterdiği Umut Doğan dinlendi. Doğan, Brunson'u 2007'den bu yana tanıdığını ve samimi olduklarını ifade ederek, "Son 3.5 yıldır kilisenin derneğinin başkanlığını yürütüyorum. Söylendiği gibi konularla hiç karşılaşmadım. Eşim de orada. Halka açık, yoldan geçen herkesin girebildiği bir kilise. Hristiyanlardan çok Müslümanlar giriyor. Foto çekilebiliyor, faaliyetlerimizi açık yürütüyoruz. Gönüllü olarak hizmet ediyoruz. Kendimden örnek vereyim. Türk kökenliyim. Sadece Kürtlere ayrıcalık tanınsa ve onlara görev verilse o zaman bana ve eşime de verilmezdi. Bizim sadece mülteci kardeşlerimizle ilgili faaliyetimiz oldu. Haftada 1 gün o da hepsinin ortak dili Arapça toplantı yapmalarına izin verdik. Ama Kürtçe değildi. Bu toplantıları dernek olduğumuz için Güvenlik Şube'ye de açıktı. Polisler rahat izleyebiliyordu" diye konuştu.

Brunson'un avukatı tanıklarının devam eden soruşturmada şüpheli olması nedeniyle dinlenmemesine itirazını belirterek, adil yargılamayı etkilediğini söyledi. Mahkeme Başkanı da devam eden soruşturmada şüpheli sıfatındaki savunmanın tanıklarının dinlenmesini sonraya bıraktığını ancak dinlenmeyecek diye bir ifadesi olmadığını kaydetti.

12 Ekim'e ertelendi

Umut Doğan'ın tanıklığından sonra mahkeme talepleri aldı. Duruşma savcısı mütalaasında Brunson'ın tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme Başkanı da tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894