• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 11 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 9 °C

Osmanağaoğlu Aliağa OSB Meslek Lisesine Destek Talep Etti

Osmanağaoğlu Aliağa OSB Meslek Lisesine Destek Talep Etti
Osmanağaoğlu Aliağa OSB Meslek Lisesine Destek Talep Etti

OSMANAĞAOĞLU ALİAĞA OSB MESLEK LİSESİNE DESTEK TALEP ETTİ

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerinde Komisyon görüşmelerinde konuştu. Konuşmasında “Hayal gücümüzün ötesinde bir hızla gelişen teknoloji ile ekonomik öneminin dışında siyasi ve sosyal etkinliği de artan sanayileşme yeni bakış açılarıyla yorumlanması gereken 2 önemli alandır. Yatırımcılar, ülkeler, üniversiteler ve konunun diğer muhatapları arasındaki iş birliği bu 2 alandaki rekabetçi sürecin başarıyla sürdürülebilmesi için önemlidir.” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu “Demiryolu ile yük taşımacılığının özendirilmesi ve teşvik edilmesi yönünde politikaların hayata geçirilmesi, organize sanayi bölgesi liman bağlantılarının yapılması, sanayide kullanılan enerjideki ilave yüklerin kaldırılması, hâlihazırda yüzde 18 olan KDV'nin düşürülmesi, yenilenebilir enerji seferberliğinin başlatılması, sıfır atık projesinin desteklenmesi beklentilerimiz arasındadır.

Kent içinde dağınık bulunan sanayi sektöründeki KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri bünyesinde toplanması, şehir içinde kalan KSS'lerin şehir dışına taşınmasının üzerinde de çalışılması gerekmektedir. Komisyonumuzun değerli üyeleri; stratejik yatırımlar için teşvik paketlerinin başvuru sürelerinin uzatılması üzerinde durulmalıdır. Ayrıca, yerinde kalkınmanın sağlanması ve göçün önlenmesi için istihdam yoğun yatırımların ilçelerde yapılmasının teşvik edilmesi de önem arz etmektedir. Hem millî ekonomi atılımı hem de millî sanayi için önemli olduğunu düşündüğümüz stratejik teknoloji yatırımlarında alım garantili modelin hayata geçirilmesi gerekmektedir.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı görüşmelerde “stratejik teknoloji yatırımlarında yatırımcıların tedarikçilerle yani KOBİ'lerle birlikte oluşturacağı konsorsiyumun teşvik kapsamına alınması, yatırımlarda öz kaynak kullanımını özendirmek için kullanılan öz kaynak oranına endeksli olarak vergi indiriminde daha yüksek bir oran uygulanması, kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen desteklerin koordinasyonunun sağlanması yerinde olacaktır. Organize sanayi bölgelerimizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın bina yatırımlarında uygulanan yüzde 18'lik KDV istisnasının süresinin uzatılması yatırımcılarımızın büyük beklentileri arasındadır. Son yıllarda teknoloji alanındaki sevindirici gelişmeler elbette bulunmaktadır. Ancak yakalanan hızın arttırılması için de en büyük etkenin araştırma ve geliştirme faaliyetleri olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple, AR-GE'ye daha fazla kaynak ayırılması, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine daha fazla destek sunulması büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“Sayın Bakanım, her ne kadar Bakanlığınızın doğrudan alanına girmese de sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın mustarip olduğu bir kaç hususa da dikkatinizi çekmek isterim: İş davalarındaki beş yıl olan zaman aşımı süresinin düşürülmesi, esnek çalışma hükümlerinin uygulanmasını önleyen kısıtları kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması, MYK belgelerinde sınav ücretlerinin karşılanmasına yönelik teşvikin 2023 yılına kadar uzatılması gibi hususları gündeminize almanız çalışma hayatına ve mesleki eğitime katkı sunacaktır. Bu minvalde yapılacak bir çalışmada Bakanlığınızın katkısının önemli olacağını düşünüyorum. Sayın Bakanım, Aliağa ilçemizde, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek bir mesleki lisesine ihtiyacımız vardır, bu Aliağa'ya yatırım yapan yatırımcılarımızın beklentileri arasında yer almaktadır. Bu beklentinin yerine getirilebilmesi için sadece gereken kredinin sağlanması gerekmektedir. Bu konuda desteklerinizi yanımızda hissetmek istiyoruz.” // EGE BASIN GRUBU

aliaga-tamer-osmanagaoglu-serkan-acar-001.jpeg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894