• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Uşak 10 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan, Katar Krizi İle İlgili Açıklama:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan, Katar Krizi İle İlgili Açıklama:
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Katar'da yaşanan krizin ardından Türkiye'nin bölgeye asker gönderme kararını değerlendirerek, "Haçlı...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Katar'da yaşanan krizin ardından Türkiye'nin bölgeye asker gönderme kararını değerlendirerek, "Haçlı Seferleri devam ediyor. Bakın Haçlı Seferleri artık öyle kılıçla falan olmuyor, başka şekiller de devam ediyor. Dolayası ile Türkiye bu gönül coğrafyamızda mutlaka yerini alacaktır, almak durumundadır çünkü orası bizim gönül coğrafyamız" dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde Cuma namazı kılan Bakan Eroğlu, sonrasında ise aynı cami içerisinde kentte vefat eden iki kişinin cenaze törenine katıldı. Cemaatle cenaze namazı kılan Bakan Eroğlu, vefat eden kişilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak camiden ayrıldı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen karne törenine katılan Bakan Eroğlu, öğrencilere karne dağıttıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği'ne geçerek burada bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Afyonkarahisar'a kendi bakanlığı ile birlikte diğer bakanlıklar aracılığı ile yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Eroğlu, kentte ulaşım, sağlık, çevre ve diğer konularda yapılan hizmetler ile adeta destan yazıldığı ifade etti.

"Türkiye'yi dikkate almadan bir hesap yapmasınlar"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecini "Efendim TBMM'den çıkan tezkere ile hükümet Katar'a asker gönderme kararı aldı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ve gidecek olan askeri birlikler orada hangi görevlerde bulunacak?" sorusuna yanı veren Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) hızlı karar çıktı ve Cumhurbaşkanımızda onayladı. Yani Katar'da bir üssümüz olacak, çünkü Katar çok önemli. Ortadoğu'da çeşitli oyunlar oynanıyor maalesef. Batı petrol yüzünden, bir de "Haçlı Seferleri" devam ediyor. Bakın Haçlı Seferleri artık öyle kılıçla falan olmuyor, başka şekiller de devam ediyor. Dolayası ile Türkiye bu gönül coğrafyamızda mutlaka yerini alacaktır, almak durumundadır çünkü orası bizim gönül coğrafyamız. Bu yüzden bu olumludur ve atılması gereken bir adımdır. Bakın kaç bin kilometre öteden geliyorlar da orada bir takım cetvellerle sınır çizmek istiyorlar, karıştırıyorlar, insanları birbirlerine düşürüp yok ediyorlar, bombalıyorlar. Ne kadar insan hayatını kaybetti biliyor musunuz? Dolayısı ile orada artık Türkiye güçlü, dünyanın en güçlü ordularından birisine sahiptir ve Türkiye ekonomisi de güçlüdür. Bizde gereği neyse, orada bizde varız. Dolayısı ile Türkiye'yi dikkate almadan bir hesap yapmasınlar diyoruz. Ama ben şuna inanıyorum onların bir takım hesapları varsa Cenab-ı Allah'ında bir hesabı var. İnşallah yakın bir gelecekte yıldızımız daha da parlayacaktır."

"Benim öyle hiçbir hesabım yok"

Bakan Eroğlu, ardından bir başka gazetecinin "efendim hükümette 10 yıldır değişmeyen tek bakan sizsiniz, vazife devam edecek mi yoksa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde adınız geçiyor, bu konuda gelişme var mı?" sorusuna Bakan Eroğlu önce "Ya bu mevzuyu fazla karıştırmayın, şimdi değiştireceksiniz beni" diyerek esprili bir yanı verdikten sonra şunları söyledi:

"Benim öyle hiçbir hesabım yok, uzun bir emel bende hiç yoktur. Ben üzerimdeki vazife neyse ona bakarım. Hayatım boyunca öyle uzun bir emel peşinde olmadım. Allah'a şöyle dua ettim, "Yarabbi senin rızana uygun ve bu millete faydalı olabilecek yer nereyse beni orada vazifelendir" diye duam odur yani. Öyle bir şeyimiz yok, hiçbir hesabım yok."

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından Bakanlığa bağlı kurum müdürleri ve protokol üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan, Katar Krizi İle İlgili Açıklama:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894