• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 18 °C

Öğrenciler Zabıta Oldu, Okul Kantinini Denetledi

Öğrenciler Zabıta Oldu, Okul Kantinini Denetledi
Denizli'nin Pamukkale İlçe Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan "Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum"...

Denizli'nin Pamukkale İlçe Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan "Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum" projesinde öğrenciler, zabıta kıyafetleri giyerek, okul kantinini kendileri denetledi.

Denizli'nin Pamukkale İlçe Belediyesi tarafından, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu'nda "Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum" projesinin ilk eğitimine katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, küçük zabıtalarla birlikte okul kantinini denetledi. Başkan Gürlesin, Zabıta kıyafetleri giyen öğrencilerle birlikte, okul kantininin sağlık kurallarına uyumunu ve ürünlerin korunmasıyla ilgili hijyen denetimi yaptı. Küçük zabıtalar, kendi kantinlerindeki her gün arkadaşlarıyla birlikte yedikleri gıdaların son kullanma tarihine, saklanma koşullarına, kantinin genel hijyenine kadar her ayrıntıyı tek tek incelediler. Küçük Zabıtalar, kantinlerini incelerken takıldıkları noktalarda Başkan Hüseyin Gürlesin'den bilgi alarak, kendi kantinlerinin denetim raporunu hazırladılar. Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bilinçli Tüketici Kimdir?" konulu bilgilendirme toplantısında çeşitli görsellerle ve slaytlarla öğrencilere doğru alışveriş ve bilinçli tüketim hakkında bilgi verildi. "Bilinçli Tüketici için Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum" diyen küçük zabıtalar, daha sonra Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bilinçli Tüketici Kimdir?" eğitimine katıldılar. Toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in yanı sıra, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Sevinçli, okul müdürü, öğretmenler ve Pamukkale Belediyesi Zabıta Ekipleri katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, birey olarak öğrencilerin bilinçli tüketiciler olarak yetişmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, tüketim konusunda toplum olarak bilinçli hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin düzenli olarak denetimlerini sürdürdüklerini ifade ederek, gıda satışı yapan, yiyecek-içecek türü imalathaneler, okul kantinleri, fırınlar gibi halk sağlığı açısından önemli yerlerin denetimlerinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu belirtti. Başkan Gürlesin, "Bilinçli Tüketici olmak, alacağımız ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmek, gereksiz alışveriş yapmamaktır. Ama aynı zamanda, sizlerin ve diğer insanların sağlığını olumsuz etkileyeceğini düşündüğünüz yerler hakkında da Belediyelerin Zabıta ekiplerine bildirmenizde önemlidir. Biz Pamukkale Belediyesi olarak gerekli denetimleri ekiplerimiz aracılığı ile yapıyoruz. Bu etkinliğimizde de çocuklarımızın bilinçli tüketici olmaları için bilinçlendirme çalışması yaptık. Bunun devamını da getireceğiz. İlçemizde ki tüm ilköğretim okullarında projemiz devam edecek" dedi.

Öğrenciler Zabıta Oldu, Okul Kantinini Denetledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894