• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 5 °C

Yaşasın 1 Mayıs

Yaşasın 1 Mayıs
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Aliağa Emek Platformu tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi B
ALİAĞA’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Aliağa Emek Platformu tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu Aliağa'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar öncesi her yıl olduğu gibi Aliağa Petrol-İş sendikası binası önünde işçiler, sendikalar, ve sivil toplum örgütleri bir araya geldi.
 
Daha sonra yürüyüşe geçen işçiler sloganlar atarak istiklal caddesi üzerinden, Demokrasi Meydanı'na yürüdüler. Esnaf ve vatandaşın alkışlarıyla destek verdiği işçiler; "iş emek toksa barışta yok", "direne direne kazanacağız", "kölelik yasanı al başına çal", "yaşasın 1 mayıs alanlardayız" sloganlarıyla Aliağa sokaklarını inlettiler.
 
BİZİM SİYASETİMİZ İŞİMİZ, EKMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZDİR
Bu yıl 1 Mayıs’ı her zamankinden daha fazla önemsediklerini, kıdem tazminatlarına göz koyulduğunu ve yaşanan diğer sıkıntıları defalarca anlatmalarına rağmen anlamamak gibi bir ısrarın olduğunu ifade eden Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “ Aliağa İşçi ve emekçi kentidir, Aliağa 35 yıldır emeğini savunmuştur, işçi sınıfının mücadelesini yapmıştır ama Aliağa hiçbir zaman siyaset yapmamıştır. Bizim bu güne kadar siyasetimiz işimiz, ekmeğimiz ve geleceğimizdir” dedi. 
 
TÜRK-İŞ’İN ALDIĞI KARARI ASLA KABUL ETMİYORUZ
1 Mayıs’ı Çanakkale’de anma kararı aldığını açıklayan Türk-İş’e tepki gösteren Oktay “Türk-İş’in aldığı kararı asla kabul etmiyoruz. Biz sözümüzü kimseden esirgemedik esirgemeyeceğiz.  Türk- İş bazı bahaneleri gerekçe göstererek bu yıl 1 Mayıs’ı sadece Çanakkale’de anma kararı aldı. Bu doğru değil. Bu ülkeyi biz bu hale getirmedik. Her zaman söylediğimiz bir şey var dökülen kan üzerinden siyaset yapanları da, siyasi rant elde etmek için kan dökülmesine müsemma gösterenleri de şiddetle kınadık, kınamaya devam edeceğiz. Bunun mesulu bizler değil ülkeyi yönetenlerdir. Alınacak tedbirleri de bu ülkeyi yönetenler alacak. Türk-İş’e bir kez daha sesleniyoruz, hiçbir bahaneyi gerekçe koyarak bizleri alanlardan çekemezsiniz. Sizlere inat alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.   
 
SALDIRILARA KARŞI YEKVÜCUT OLMAK ZORUNDAYIZ
Emek ve Demokrasi Platformu adına Genel İş Sendikası temsilcisi Doğan Şah Aydın basın açıklaması okudu. Şah Aydın çeşitli sebeplerle korku imparatorluğunun  yaratıldığını söyleyerek şunları kaydetti “ Korku İmparatorluğun da insanımız güven duygusunu yitirmekte ve çaresizliğin kucağına itilmektedir. Bütün bu saldırılara karşı yekvücut olmak zorundayız. İşyerlerimizden başlayarak ülkenin bütün alanlarını zapt etmeliyiz” dedi.
 
1 MAYIS'I TEK BİR İLE HAPSETMEKTEN VAZGEÇİN
Türk-iş ve Hak-iş konfederasyonlarının,  1 Mayıs'ı işçilerden kaçırarak, Sakarya'ya, Çanakkale'ye sıkıştırmaya haklarının olmadığını belirten Genel İş Sendikası temsilcisi Doğan Şah Aydın “ İşçi sınıfı otobüslerle oradan oraya taşınacak bir sınıf değildir. Fabrikalar, işçilerin kaleleridir. Onları işyerlerinden, kalelerinden söküp atamazsınız. Gerçekten,' sınıfın kazanımlarını korumak ve yeni haklar elde etmek istiyorsanız, bunda  samimiyseniz, Kayseri'deki, Samsun'daki işçinin Çanakkale'ye gidemeyeceğini bile, bile 1 Mayıs'ı tek bir ile hapsetmekten vazgeçin, 'kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir' deyip kapalı kapılar arkasında işçileri satmayın. Konfederasyon ayrımı gözetmeksizin örgütlü, örgütsüz bütün işçilerin birliği için mücadele edin” dedi.
 
KADROLU İŞ İÇİN MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Aliağa Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak , İşçi sınıfının büyük bedeller ödeyerek yüzyıllar boyunca elde ettiği kazanımları ortadan kaldırılamayacağının altını çizen Şah Aydın “Kıdem tazminatımızı fon aldatmacasıyla elimizden almanıza izin vermeyeceğiz. Bizleri bir eşya gibi alıp satacağınız kiralık işçilik düzenini kurmak istediğinizde direneceğiz. Özel sözleşmeli personel' aldatmacasıyla taşeron işçiliği kalıcı hale getirmenize sessiz kalmayacağız. Herkese güvenceli, sendikal', kadrolu iş için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bütün komşularıyla düşman hale getirdiğiniz, terör ve kaosla, savaşla tek adam diktatörlüğüne doğru uçuruma sürüklediğiniz ülkemizi sizlere bırakmayacağız. İşçi ve emekçiler olarak bizler, gündüzlerinde işsiz kalınmayan gecelerinde aç yatılmayan, laik, demokratik barış içinde bir ülke mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” diyerek sözlerine son verdi. Aliağa’da 1 Mayıs coşkusu, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. / EGE BASIN GRUBU
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894