• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor

Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Yapı-Endüstri Merkezi, her yıl hazırladığı “Türk Yapı Sektörü Raporu”nu bu yıl uzman ekonomistlerin geleceğe yönelik değerlendi
EKONOMİSTLER TÜRK YAPI SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRİYOR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Yapı-Endüstri Merkezi, her yıl hazırladığı “Türk Yapı Sektörü Raporu”nu bu yıl uzman ekonomistlerin geleceğe yönelik değerlendirmesiyle birlikte açıklıyor. 
25 Şubat 2016 Perşembe günü “Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor / Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri” konulu düzenlenecek etkinlikte Ekonomist Ali Ağaoğlu, Mahfi Eğilmez ve Mustafa Sönmez raporu 2016 yılına dair öngörüleriyle birlikte değerlendirecekler. 
 
Yatırımcıların, mimarların,  yapı malzemesi üreticisi ve tedarikçilerinin, sektör profesyonellerinin, sektör temsilcilerinin ve basının izleyeceği etkinlikte katılımcılar sektöre dair somut öneriler elde edecekler. 
 
Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından, 21 yıldır aralıksız olarak yayımlanan “Türk Yapı Sektörü Raporu’’ ekonomik gelişmeleri ulusal ve uluslararası ölçekte yapı sektörünün verileri ışığında en kapsamlı şekilde sunuyor. 
 
“Türk Yapı Sektörü Raporu” Türkiye ekonomisini, küresel ekonomik göstergeleri inşaat sektörünü, gayrimenkul piyasaları, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetlerini, yapı malzemesi sanayisini, üretim ve tüketim detaylarını, ihracat ve ithalat büyüklüklerine ilişkin verilerle sektörü analiz ediyor.
 
EKONOMİSTLERE GÖRE BİZİ NELER BEKLİYOR?
Türk Yapı Sektörü Raporu’nun Ekonomist – Dr. Can Fuat Gürlesel işbirliği ile gerçekleştirilecek sunumunun ardından Finansal Piyasalar Uzmanı ve Yazarı Ali Ağaoğlu, Ekonomist Yazar Mahfi Eğilmez, İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez de rapordan çıkan sonuçları 2015 yılı değerlendirmeleri ve 2016 yılı öngörüleriyle birlikte derinlemesine ele alacaklar. 
 
Ekonomistlerin rapora ilişkin okumaları-değerlendirmeleri katılımcıların somut bilgiler edinmelerini sağlayacak. Ekonomistler katılımcılara, yeni pazarları işaret edecek, risk faktörlerine dikkat çekecek, fırsatları adresleyecek ve somut, net bilgiler edinmelerine yardımcı olacaklar. 
 
Türk yapı sektörünün reçetesi niteliğini taşıyan rapor,  sektörün karar alıcıları ve profesyonelleri için bir rehber niteliği taşıyacak. 
 
PROGRAM
 
10.00 – 10.30 Kayıt ve Kahve İkramı
10.30 – 11.00 Türk Yapı Sektörü Raporu Sunumu
Dr. Can Fuat Gürlesel – Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri
11.00 – 12.00 
Oturum: Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor
Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri
Ali Ağaoğlu – Finansal Piyasalar Uzmanı ve Yazarı
Mahfi Eğilmez – Ekonomist, Yazar
Mustafa Sönmez – İktisatçı, Yazar
12.00 – 12.30 Soru-Cevap
 
Konuşmacılar
Ali̇ Ağaoğlu – Finansal Piyasalar Uzmanı ve Yazarı
Boğaziçi Üniversitesi İşletme bolumu mezunudur. Standard Chartered Bank-İstanbul, Westdeutsche Landesbank-İstanbul, Moskova Bölgesi, Egebank-İstanbul’da bankacılık ve hazinede iş deneyimlerine sahiptir. TMSF kapsamında Egebank ve “Birleştirilmiş Sümerbank”ta Mali İşler Sorumlusu
olarak görev almaktadır. Halen Vatan Gazetesi’nde ekonomi köşe yazarlığı, Bloomberg TV ve Medyascope TV’de program yapmaktadır. Finansal piyasalar, farklı kurum ve kuruluşlara yönelik takipteki kredilerin danışmanlığını yapmış, AGN döneminde Mobil Loyality kartı şirketinde de CEO olarak görev almıştır.
 
Mahfi̇ Eği̇lmez – Ekonomist, Yazar
Uzun yıllar Hazine Müsteşarlığı görevinde bulunmuştur. Birçok banka ve mali sektör kuruluşunda yönetim kurulu üyesi, başkan olarak görev almıştır. Halen Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ekonomi politikası dersleri vermektedir. NTV kanalında ekonomi programları yapmaktadır.
Hitit tarihi özel ilgi alanları arasında olup bu konuda kitapları ve makaleleri bulunmaktadır. Turkiye ve Dünya Ekonomisinin Güncel Analizi, Ekonomideki Riskler ve Fırsatlar, Bankacılık ve Finans Sistemleri, Ekonomi ve Büyüme, Anadolu Uygarlıkları (Hititler) konularında görüşlerini çeşitli platformlarda paylaşmaktadır.
 
Mustafa Sönmez – İktisatçı, Yazar
ODTU İdari İlimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Araştırmacı-uzman olarak çeşitli kurumlarda çalışmıştır. Nokta Dergisi, Cumhuriyet, Yurt, Sözcü ve BirGün gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Halen Hürriyet Daily News’de köşe yazarlığı yapmaktadır. Turkiye ekonomisi üzerine yirmiden fazla kitabı ayrıca Turk yapı sektörü üzerine özel çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır. Birçok kuruma danışmanlık hizmeti vermekte olup, televizyon ve yazılı basın kuruluşlarının görüşlerine başvurduğu önde gelen ekonomistlerden biridir. / EGE BASIN GRUBU
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894