• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 19 °C

Ak Parti İzmir Dış İlişkilerden Diplomasi Atağı

Ak Parti İzmir Dış İlişkilerden Diplomasi Atağı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / AK Parti İzmir İl Dış ilişkiler Başkanlığı, son 1 ay içerisinde kentte yer alan Başkonsolosluk ve konsolosluk temsilcilerine ne
AK PARTİ İZMİR DIŞ İLİŞKİLERDEN DİPLOMASİ ATAĞI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
AK Parti İzmir İl Dış ilişkiler Başkanlığı, son 1 ay içerisinde kentte yer alan Başkonsolosluk ve konsolosluk temsilcilerine nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde karşılıklı hoşgörü ve teşekkür dilekleri iletilirken, istişareler de bulunuldu.
 
Dış ilişkiler görevine geldiği günden bugüne kadar planlı bir faaliyet takvimi yürüten AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu ve ekibi, çalışmalarına öncelikli olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti İzmir Konsolosluğu’na gerçekleştirdiği nezaket ziyareti ile başladı.
 
Yavru vatan Kıbrıs Başkonsolosluğu ile başlayan ziyaretler sırasıyla, İtalya konsolosluğu, Almanya Başkonsolosluğu (Sultanahmet Camii’nde yaşanan terör saldırısı taziye), Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğu, İtalya konsolosluğu ve Yunanistan Başkonsolosluğu’na ziyaretler ile devam etti.
 
Gerçekleştirilen diplomatik ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu, ‘Dış İlişkiler birimine göreve getirildiğimiz günden itibaren hızlı bir şekilde ilimizde görev yapan diplomatlarımızı ziyaretlerle işe başladık. Öncelikle Başkonsolos ve konsoloslarımıza nezaket ziyaretinde bulunarak kendileri ile karşılıklı fikir istişaresinde bulunduk. Her diplomasi ziyaretimizde ayrı bir nezaket ve hoşgörü ile karşılandık. Farklı ülkelerin farklı kültürlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladık. Yaptığımız fikir alışverişleri karşılığında İzmir’in gelişimi için ortak projeler gündeme geldi, bizde gereken şekilde notlarımızı alarak siyasi üstlerimize bu proje ve beraberinde gelen talepleri iletiyoruz” dedi.
 
TERÖRE KARŞI ORTAK TEPKİ
Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler içerisinde öyle bir ayrı anlama sahip olanı var ki, o da Sultan Ahmet Cami’si bahçesinde yaşanan terör saldırısı sonucu kaybedilen canlar adına İzmir’de yer alan Almanya Başkonsolosluğuna gerçekleştirdiğimiz ziyarettir. Her ziyaretin bizim için ayrı bir önemi vardır ama bu ziyarette verilen mesajlar bizim için çok önemliydi. Almanya İzmir  Başkonsolosu Sn. Thomas Gerlach ile birlikte AK Parti İzmir İl Başkanımızın verdiği teröre karşı verilen ortak tepki mesajı tüm dünyaya örnek teşkil eden bir noktadaydı. Bu vesile ile bir kez daha Sultan Ahmet Camisi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına sabır diliyor acılarını paylaşıyoruz.
 
TEMASLARIMIZ DEVAM EDECEK
Çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Tozlu, ‘Siyasi erkan adabı gereği Başkonsolosluk ve Konsolosluk temsilcileri ile başladığımız diplomasi ve nezaket ziyaretlerimize, ilimizde bulunan Fahri konsolosluklarımızın temsilcileri ile bir araya gelerek devam edeceğiz. Diplomasi sadece Bakanlık kapsamında sınırlı değil, yerelde ki temsilcilerinde aktif birer dinamik haline geldiği görüş temaslarıyla da güçlendirilmiş olması gerekmektedir. Bu temaslar sayesinde illerimizde yer alan ülke temsilcilerinin memleketimiz yararına sağlayabileceği düşünce, katkı, talep, proje ve önerilerini de daha seri bir yolla Bakanlıklarımıza iletme imkanı bulabiliriz, ülkeler arası ilişkilerimizde artı bir katkı koyabiliriz. İşte tam bu noktada da düşüncemiz gereği ilimizde yer alan Dış İşleri Bakanlığı İzmir temsilciliğine yeni atanan Büyükelçi Sn. Ahmet Berki Dibek’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kendisine proje düşüncelerimizi anlattık. Bizlerin talep, proje ve önerilerini büyük bir memnuniyet ile karşıladı’ dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894