• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 12 °C

Epilepsiye Objektif Ol

Epilepsiye Objektif Ol
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Dünyadaki en yaygın nörolojik bozukluklardan biri olan epilepsiye dikkat çekmek amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, Sanof
EPİLEPSİYE OBJEKTİF OL FOTOĞRAF YARIŞMASI 8 ŞUBAT DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ’NDE BAŞLIYOR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Dünyadaki en yaygın nörolojik bozukluklardan biri olan epilepsiye dikkat çekmek amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, Sanofi’nin desteği ile “Epilepsiye Objektif Ol” isimli bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yıl 2.’si düzenlenen ve ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un da jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışma ile dünyada 50 milyon(1)   hastayı etkileyen epilepsi hastalığının, hastaların sosyal yaşamlarında yarattığı negatif etkilere dikkat çekerek, bu konuda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. 6 yaşından büyük herkesin katılabildiği yarışmaya  son başvuru tarihi 15 Nisan 2016.
 
Çeşitli hastalıklarda  ilaç, aşı ve yenilikçi tedavi çözümleri sunan, sağlık ürünlerinin araştırılması, geliştirilmesi ve üretimi için çalışan, hastaların ihtiyaçlarına odaklanmış, dünyada ve Türkiye’de yenilikçi ilaç sektörünün öncüsü Sanofi, tedavi yöntemleri geliştirmenin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de hastalıklara karşı farkındalık yaratacak önemli çalışmalar yürütüyor.
 
Toplumda “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, beyin damar hastalıklarından sonra toplumda en sık görülen nörolojik hastalık olarak sınıflandırılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre epilepsi, dünyada 50 milyon insanın hayatını birebir olarak etkiliyor. Epilepsi insidansının en yüksek olduğu iki dönem ise, yaşamın ilk yılları ve 60 yaş sonrası olarak öne çıkıyor. Epilepsi çocukluk ve ergenlik çağında en sık, erişkinlerde ise beyin damar hastalıklarının ardından ikinci en sık rastlanan nörolojik hastalık olarak tanımlanıyor. 
 
YARIŞMAYA 6 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES KATILABİLİYOR
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, Sanofi’nin koşulsuz desteğini de arkasına alarak epilepsi hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz yıl “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasını başlattı. Bu yıl 2.’si düzenlenen yarışma ile epilepsi hastalarının sosyal yaşama katılımlarını teşvik etmeyi amaçlanıyor. Jüri üyeleri arasında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un da yer aldığı ve 6 yaşından büyük herkesin katılabildiği yarışmada 6-16, ve 17 yaş üzeri yaş kategorileri bulunuyor. Yarışmaya başvurular 15 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek.
 
EPİLEPSİ HASTALARININ HAYATINA KATKIDA BULUNDUĞUMUZ İÇİN MUTLU VE GURURLUYUZ 
Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Sanofi Türkiye Uzman ve Birinci Basamak Tedavi Grubu Direktörü Hülya Yalın Türkiye’nin ikinci büyük ilaç şirketi olarak Türkiye sağlık sektöründe merkezi sinir sistemi, diyabet, onkoloji ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere 16 tedavi alanında çözümler sunduklarını belirterek “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda bugün ve gelecekte daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için destek oluyoruz. Bu kapsamda epilepsi hastalığı konusunda toplumda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak için yürüttüğümüz ‘Epilepsiye Objektif Ol’ fotoğraf yarışması ile Epilepsi hastalarının sosyal hayata katılımlarını teşvik etmeyi ve onların toplumun bir parçası olarak mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Fotoğraf yarışmamıza geçtiğimiz yıl ilgi oldukça fazlaydı, birbirinden etkileyici 220 fotoğraf başvurusu aldık. Bu yıl da birbirinden etkileyici fotoğraflar göreceğimizden eminim” dedi.
 
EPİLEPSİ HASTALARI TEDAVİ GÖRDÜKLERİNDE NORMAL BİR YAŞAM SÜREBİLİR
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses epilepsi hastalarının tedavi gördükleri takdirde normal bir yaşam sürebildiklerini belirterek “Eğer epilepsi hastalığı tedavi edilmezse toplumsal dışlanma, depresyon, intihar ve istihdam kaybı gibi maddi-manevi kayıplara ve sorunlara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre beyin ve zihinle ilgili bozuklukların yüzde 10’luk global mali yükünü epilepsi oluşturuyor. Biz de bu nedenle hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasını hayata geçirdik. Yarışmaya başvurunun 8 Şubat Dünya Epilepsi Günü’nde başlıyor olması da bu açıdan oldukça anlamlı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyor, bu yıl yarışmaya katılımın daha da yüksek olacağına gönülden inanıyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894