• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 22 °C

Yılbaşında Kaçak İçkiye Dikkat

Yılbaşında Kaçak İçkiye Dikkat
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Geçen ay İstanbul’da kaçak olarak yapılan içkiden 20’ye yakın kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geçtiğimiz günlerde de İzmir’de yeni ölümlerin olması
YILBAŞINDA KAÇAK İÇKİYE DİKKAT 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Geçen ay İstanbul’da kaçak olarak yapılan içkiden 20’ye yakın kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geçtiğimiz günlerde de İzmir’de yeni ölümlerin olması gözleri yeniden kayıt dışı içki üretimine çevirdi. İçki tüketiminin arttığı yılbaşının da yaklaşması üzerine sektör temsilcileri halkı uyardı. 
 
GÖZ AÇTIRILMAMALI
İzmir Ticaret Odası Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Meslek Grubu Meclis Üyesi Bedri Artut, kaçak olarak yapılan içkiden ölümlerin devam ettiğine dikkat çekerek, bu konudaki mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. Kaçak içki üreticilerine ölümlere neden oldukları için en ağır cezanın verilmesinin yerinde olacağını dile getiren Artut, devlet yetkililerin kaçak içki imalatçılarına göz açtırmamasını istedi. 
 
YILBAŞINDA YENİ ÖLÜMLER OLABİLİR
Kaçak içki ile mücadelenin Emniyetin birinci gündem maddesi olmasını istediklerini, sürekli ölümlerin olduğunu anlatan Artut, “Ne yazık ki insan hayatı ile kumar oynuyorlar. Kaçak içkiden ölümler önümüzdeki günlerde daha da artabilir. İçki tüketiminin arttığı yılbaşında tehlike daha da büyüyor. Bu günlerde devletimiz kaçak içki üretimini en büyük sorun olarak görüp üzerine gitmeli. Eğer tedbir alınmazsa yılbaşından sonra ne yazık ki yeni ölümler olabilir.  Ölümler olduğunda konu gündeme geliyor, sonrasında unutuluyor. Böyle olmamalı. Bu konuda sürekli dikkatli olunmalı ve mücadele edilmeli” diye konuştu. 
 
1 LİTRE RAKININ 50 TL’Sİ VERGİ
Alkollü içki üzerine konan yüksek vergiler yüzünden kaçak üretimin cazip haline geldiğini, geçtiğimiz yıllarda da birçok vatandaşın bu yüzden hayatını kaybettiğine hatırlatan Artut, “Türkiye’nin her yerinde su damacalarında litresi 25-30 liraya içeriğinde ne olduğu ve nasıl yapıldığı bilinmeyen rakı satışı yapılıyor. Bu yüzden hem vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor hem de devletimiz milyarlarca lira vergi kaybına uğruyor. 1 litre rakı da 50 liralık ÖTV alınıyor. Kaçak içkinin en büyük sebebi vergi oranlarının yüksekliği. Öncelikle içkideki bu yüksek ÖTV oranları düşürülmeli” dedi. 
 
KEYFİN PAZARLIĞI OLMAZ
Kaçak içki üretiminin bu sistemde ne yazık ki teşvik edildiğini, devletin de denetim konusunda yetersiz kalmasının bu sonuçlara yol açtığını anlatan Artut, “Bu konuda en büyük görev devletimize düşüyor. İyi bir denetim sistemi kurulmalı. Yıllar önce bandrol uygulamasına geçildi ama bu da çözüm olmadı. Vatandaşlarımızın da bu konuda sorumluluğu var. Keyfin pazarlığı olmaz. Hayatla kumar oynanmaz. Kaçak içkilere rağbet etmesinler. Evlerinde içki yapmasınlar. İçki yapımı göründüğü gibi kolay değil. Vatandaşlarımız da içki şişesini kendileri açmadan hiçbir yerde içki tüketmesinler. Yoksa hayatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğu bu ülkede daha çok acılar yaşarız” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894