• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 26 °C
  • Muğla 22 °C
  • Uşak 21 °C

Yaşar Holding 70 Yaşında

Yaşar Holding 70 Yaşında
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar “Topluluğumuz her yıl ülke ve sektör büyümelerinin üzerinde büyüme hedefiyle yola çıkıyor.
TÜRKİYE BOYA VE GIDA SANAYİNİN ÖNCÜSÜ YAŞAR HOLDİNG 70 YAŞINDA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar “Topluluğumuz her yıl ülke ve sektör büyümelerinin üzerinde büyüme hedefiyle yola çıkıyor. Ülkemizin iç pazardaki büyüme potansiyelinin yanında ihracat pazarlarında büyüme potansiyeli de çok yüksek. Yaşar Topluluğu olarak gelecekte başta gıda ve içecek  sektörü olmak üzere tüm sektörlerimizde daha fazla büyüyerek yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Markalarımız İzmir’de doğdu, Türkiye’nin markaları oldu. Şimdi sıra dünya markası olmakta...” dedi. 
 
Türkiye’nin en büyük ve köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70’inci yaşını Çeşme Altın Yunus Otel’inde gerçekleşen törenle kutladı. 
 
Yaşar Holding’in 70. kuruluş yıldönümü kutlama ve hizmet onurlandırma töreninde 5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35. yıllarını dolduran yöneticilere hizmetlerinden dolayı sertifika verildi. Törende Yaşar Topluluğu yöneticileri ve eşlerine, öğrenme, liderlik ve kültür değişimi konusunda danışmanlık hizmeti veren Özgür Bolat tarafından ‘’Mutluluğun Anahtarı’’ konulu bir seminer de verildi.
 
Törende yaptığı konuşmada, Yaşar Holding’in Türkiye’nin sanayileşme sürecine çok önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar; “Ticaret geçmişi 1927 yılında Şeritçiler Çarşısı’nda Durmuş Yaşar tarafından açılan dükkanda boya ve denizcilik malzemeleri satışına kadar uzanan Yaşar Holding’in sanayi geçmişi 1945 yılında Selçuk Yaşar’ın vizyonu ve cesaretiyle başladı ve bugünlere geldi. Türkiye’nin özel sektör liderliğindeki sanayileşme sürecinin başladığı 1950’li yıllarda Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar, Türkiye’nin yeniden inşası sürecinde sanayiyi geliştirme misyonuyla yola çıktı. Türkiye ekonomisi, bugün gelişmekte olan ülkeler arasında çok önemli bir konuma ulaştı. Gelinen nokta, gelecek açısından da ümit vericidir. Bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisi durumuna gelmek, çok büyük bir başarıdır. Bu büyümede, devletin yanı sıra özel sektörün katkısı çok önemlidir ve özel sektörün lokomotif kuruluşlarından olan Yaşar Topluluğu, bu sürece çok önemli katkılarda bulunmuştur” dedi.
 
Selim Yaşar, konuşmasına şöyle devam etti: “Topluluğumuz her yıl ülke ve sektör büyüme hedeflerinin üzerinde, %10-15 büyüme hedefiyle yola çıkmaktadır. 2014 yılında bir önceki yıla göre %13 büyüme kaydettik ve 4 milyar TL konsolide ciroya ulaştık. Büyümemizde ana iş kollarımız olan gıda ve içecek ile boya iş kollarımız etkin rol oynadı. Büyüme hedeflerimiz paralelinde yarattığımız istihdam da arttı ve 7.500 kişiye ulaştı. Yaşar Topluluğu olarak 1970’li yılların başından bu yana yurt dışında faaliyet gösteriyoruz. Bugün, Yaşar Topluluğu’nun gıda ve içecek, boya ve kağıt iş kollarındaki şirketleri tarafından üretilen ürünler, Topluluğun yurt dışında yerleşik şirketleri aracılığıyla veya ihracat yoluyla 50’yi aşkın ülkede tüketiciler ile buluşuyor. Körfez Bölgesi, AB ülkeleri ve  Rusya, ABD Yaşar Topluluğu ve şirketleri için önemli pazarlar olarak öne çıkıyor. Türkiye’den gıda ihracatında 30 yılı aşan bir süredir oluşturduğumuz bir deneyim var. Gelecekte başta gıda ve içecek sektörü olmak üzere ihracatta daha fazla büyüyerek yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar Topluluğun 70. Yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek “Topluluğumuzun çok daha ileri gideceğine inanıyor, sizlere güveniyorum” dedi.
 
İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise Yaşar Topluluğu’nun bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Şirketlerin ortalama yaşam süresinin  gerilediği günümüzde 70 yaşını kutlamak çok önemli bir başarı. Topluluğumuz, kurucularının vizyonuyla, kurumsal değerleriyle ve insan kaynağıyla bugünlere başarıyla ulaştı. Şimdi 100. yıla hazırlanmak, 2045’te Topluluğumuzun kendi alanlarında dünyanın önde gelen şirketleri olabilmeleri için yol haritasını oluşturmak önemli. 20. yüzyılın geleneksel yönetim modelleri 21. yüzyılda artık geçerli değil. Hayatın her alanındaki değişimi doğru okumaya, doğru yorumlamaya ve esnek yapılarla değişimi proaktif olarak yönetmeye, yönlendirmeye ihtiyaç var. Bunu yapacak olan da yine insanlarımız. Bugüne kadar kazanılmış başarıların çok daha ileriye taşınmasında siz değerli yönetici ve çalışanlarımıza güveniyorum” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894