• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 12 °C

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA’DA KUTLANDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam etti. Kutlama programına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Hilkat Çelik, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Adem Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
DERSE: BİR HARF YÜKÜ BİR DAĞ YÜKÜ GİBİDİR 
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. Geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğunu ve bu köprünün öğretmenler sayesinde kurulduğunu ifade eden Derse şunları söyledi: “Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması biz öğretmenlerin ait olduğumuz millete en büyük borcudur. Milletimizin asırlarca biriktirdiği maddi ve manevi değerlerimiz, hızla küresel erozyona uğramakta, bu milletin değerleri yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Maziden güç almadan yetişen bir neslin, ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu toprağa hizmet edeceği malumdur. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için de gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir. Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır”
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin konuşmasının ardından Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Sevil Aydın, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına yaptığı konuşmasında büyüdüğü ilçedeki öğretmenler ile şimdi meslektaş olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Aydın, “Daha 10 yaşımdayken ailemle gelip yerleştiğim, okuduğum, büyüdüğüm ilçede, şimdi öğretmenlerime meslektaş oldum. Bunun bana yaşattığı gurur ve mutluluğu tarif edemiyorum. Ne mutlu ki toplumu eğiten, onlara rehberlik eğitim ordusunun arasına katıldım” dedi.
 
Emekli öğretmenler adına konuşmak için kürsüye çıkan emekli kimya öğretmenlerinden Ömer Ergeldi ise, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
 
18 ÖĞRETMEN YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI
Programda; 7-24 Kasım Öğretmenlik Mesleğine Giriş günü olması nedeniyle stajını ve aday öğretmenlik eğitimini bitiren 18 öğretmen Türk bayrağı üzerine yemin ederek görevine başladı Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullararası spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öğretmenler arası voleybol müsabakalarına katılan okullara katılım belgelerini Aliağa Belediye Başkan Vekili Hilkat Çelik verdi.
 
ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ
Öğretmenler voleybol turnuvasında 16 okul arasında dereceye giren Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Lisesi, Yeni Şakran Ortaokulu ve Petro Kimya Ortaokulu öğretmenlerine ödüllerini Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz takdim etti. Masa tenisi bayanlar turnuvasında dereceye giren Burcu Aktan Tüzer, Hülya Hepyalnız ve Hülya Ayyıldız ödüllerini İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç’in elinden aldı. Erkekler Masa Tenisi turnuvasında dereceye giren Deniz Özben, Kazım Tuncer ve Mehmet Sıtkı Arı’ya ödüllerini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt verdi. Emekli olan öğretmenlere ise teşekkür belgelerini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan sundu.  
 
Ödüllerin takdiminden sonra Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı; “Öğretmen” adlı Oratoryosu salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Program, öğretmen ve öğrencilerin hep birlikte Öğretmen Marşını söylemesi ile sona erdi.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894