• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 17 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 16 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Grip Olmadan Aşınızı Yaptırın

Grip Olmadan Aşınızı Yaptırın
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, son dönemde artan grip vakalarına karşı vatandaşları uyararak “Grip deyip geçmeyin.
GRİP OLMADAN AŞINIZI YAPTIRIN
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, son dönemde artan grip vakalarına karşı vatandaşları uyararak  “Grip deyip geçmeyin... Özellikle yaşlılar, gebeler ve kronik hastalarda ilk önce zatürreye daha sonra da beyin enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu yüzden grip ile en etkin mücadele yöntemi aşınızı vakit kaybetmeden yaptırın” dedi. 
 
Türkyılmaz, grip ile mücadelenin tek yönteminin aşı olduğunu söyleyerek bir yaşını dolduran bebeklerden başlayarak her yaş grubunun aşı olabileceğini ifade etti. Türkyılmaz,  “Aşı, hastalık yapan mikrobun bir azaltılmışının vücuda verilmesidir. Aşılar, vücudumuza  hastalıktan önce  prova yapma imkanı verir. Genelde aşı olduktan sonra grip olanlara rastlarız. Hastalığa belki yakalanabiliriz ancak belki o aşı sayesinde yoğun bakıma yatmaktan kurtuluruz. Belki o aşı sayesinde beyin enfeksiyonu olmaktan kurtuluyoruz. Bunu bilmemiz mümkün değil. Ancak tahmin ederiz. Grip konusunda yapabileceğimiz tek şey aşı olmaktır” diye konuştu.
 
GRİP OLMADAN ÖNLEMİNİ AL 
Grip olmadan aşı vurulmasının daha iyi olduğunu belirten Türkyılmaz, “Çünkü hastalandıktan sonra aşı için iyileşme evresine kadar beklemek zorundayız. İyileştikten sonra yine aşı olabiliriz. Ama hiç hastalanmadan olursak vücudumuz açısından hastalanmama ihtimalini daha da kuvvetlendirmiş oluruz” ifadelerini kullandı. 
 
GRİP YÜZÜNDEN HAYATINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ 
Grip aşısını yaptırmakta kararsız olan vatandaşlara seslenen Türkyılmaz, “Gripte aşı olmaktan başka şansımız yok. Örneğin idrar yolu enfeksiyonlarında mikrop bellidir. Tedavisi de bellidir. Çok da belli değil ise kültür yapılarak ortaya konur. Veririz antibiyotiğini iyileşir. Ancak viral enfeksiyonlarda mücadele edeceğimiz silahlar şunlardır: ‘İyi besleneceğiz, spor yapacağız, kendimizi hijyen ile mikroplardan korunacağız’ Hiç temenni etmeyiz ama hem ilimizde hem de Türkiye’de bu nedenle çok fazla hastamızı da kaybettiğimizi biliyorum” 
 
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR 
Türkyılmaz, grip ile ilgili korunma yollarını ve doğru bilinen yanlışları şöyle açıkladı: “Korunma yolu olarak doğru bildiğimiz çok yanlış var. Örneğin korunmak için yediğimiz mandalina ve portakalın aşırısı zarardır. Mutlaka ki C vitamini vücudumuzu destekler. Ancak beslenme sağlıklı ve dengeli beslenme olmalı. Yapılan en büyük yapılan yanlışlardan biri de sıcak çaya ya da ıhlamura limon atmaktır. Bir kere C vitamini sıcak ile temas edince bozulur. Hiçbir etkisi kalmaz. Vatandaşımız tadını seviyorsa bir şey diyemem. Limonu soğuk suyun içine atarak ya da salataların içerisinde tüketsek daha faydalı olur. 
 
Hasta olduğumuzda tedavi için başvurduğumuz bitki çaylarını da çoğu zaman yanlış pişiriyoruz. Örneğin ıhlamuru kaynamış suya atıp 5 dakika dinlendireceğiz. Ondan sonra içmemiz faydalı olur. Bitkiyi suyla kaynatarak bir fayda elde edemezsiniz.”
 
İZMİR’E 5 BİN 500 GRİP AŞISI 
Sağlık Bakanlığı’ndan İzmir İl Halk Sağlığı’na şimdiye kadar 5 bin 500 adet grip aşısı gönderildiğinin söyleyen Türkyılmaz, risk altında olan sağlık personeli başta olmak üzere aşı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek açıklamasını tamamladı.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894