• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 20 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 21 °C

TURMEPA Aliağa’da Kıyı Temizliği Yaptı

TURMEPA Aliağa’da Kıyı Temizliği Yaptı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 1994 yılından bugüne Türkiye’de deniz ve kıyılarının korunup temiz tutulması yönünde önemli etkinlikler gerçekleştiren Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) örnek
TURMEPA ALİAĞA’DA KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
1994 yılından bugüne Türkiye’de deniz ve kıyılarının korunup temiz tutulması yönünde önemli etkinlikler gerçekleştiren Deniz Temiz Derneği (TURMEPA)  örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.
 
TURMEPA öncülüğünde 120 kişilik gönüllü ordusuyla İzmir’in Aliağa İlçesi’ne gelen çevreci vatandaşlar,  Aliağa sahillerinde kıyı temizliği yaptı. TURMEPA öncülüğünde gerçekleştirilen Temizlik Harekâtına; Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği üyesi dalgıçlar da deniz dibi temizliği yaparak destek verdi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, APM Terminals ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği  (ALDER) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan gönüllülerin yaklaşık 3 saat süren faaliyetiyle Aliağa sahilleri pırıl pırıl oldu. 
 
‘Kıyı Temizleme Hareketi Projesi’ kapsamında toplanan çöpler arasında; sigara izmaritleri,  naylon poşetler, şişeler, brandalar ve kâğıtların ağırlıklı olduğu çöplere rastlanırken, bir traktör dolusu çöpün çıkması dikkat çekti.
 
Etkinlik sonunda bir araya toplanan atıklar, daha sonra Aliağa Belediyesi ekiplerince kamyona yüklenerek atık toplama tesisine götürüldü.
 
ÖZKURT: HEDEFİMİZ GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR DOĞA BIRAKMAK
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, ‘‘Çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak benzer projelerde yer alıyoruz. Bugünde Deniz Temiz Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha imza attık. Hedefimiz gelecek nesillere örnek olabilmek ve onlara temiz bir çevre ve temiz bir doğa bırakabilmek" diyerek, etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti.
 
LARSEN: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU GERÇEKLEŞTİRDİK
Halka açık plajların daimi olarak temiz tutulması gerektiğini belirten APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, “Buraya gelen ailelerin ve çocukların kirlilik sebebi ile zarar görme ihtimalleri var. Bu nedenle ön plajlar mevkiinde tüm çalışanlarımız ve aileleri ile birlikte kıyı temizliği yaparak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu gerçekleştirdik. Gerek sahil şeridinde gerekse dalgıçların yardımı ile deniz dibinde temizleme çalışması yaptık.” dedi.
 
FARKLI PROJELERE DESTEK VERECEĞİZ
Bu tip projeleri bundan sonra daha sık gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Larsen, “2016 yılının ilk çeyreğinde limanımızı faaliyete geçirdikten sonra Aliağa’da daha farklı projelere imza atacağız. Kıyı Temizleme Hareketi projesine katılan çalışanlarımıza ve ailelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere destek veren Aliağa Belediyesi’ne de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894