• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 27 °C
  • Aydın 27 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 20 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 22 °C

Veliler İçin Ücretsiz Atölye Çalışması

Veliler İçin Ücretsiz Atölye Çalışması
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Çalışmalarını Prof. Dr. Özdemir Nutku danışmanlığında gerçekleştiren Tiyatrohane Sanat Okulu, velileri yaratıcı drama konusunda ücretsiz bir atölye ç
TİYATROHANE’DEN VELİLER İÇİN ÜCRETSİZ ATÖLYE ÇALIŞMASI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 
Çalışmalarını Prof. Dr. Özdemir Nutku danışmanlığında gerçekleştiren Tiyatrohane Sanat Okulu, velileri yaratıcı drama konusunda ücretsiz bir atölye çalışması ile bilinçlendirecek. 2013 yılında yaptıkları atölye ile veliler tarafından büyük takdir kazanan Tiyatrohane, yine bir atölye yapma kararı alarak ücretsiz çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. 
 
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği mezunu, Yaratıcı Drama Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi’nde tamamlamış doğaçlama tiyatro oyuncusu Uzm. Başak Fındıkçıoğlu danışmanlığında yapılacak olan çalışma iki farklı atölye olarak 10 Ekim Cumartesi günü saat 14:00 ve 17:00’da Tiyatrohane’nin Alsancak’taki atölyelerinde gerçekleşecek. İki saat sürece atölyeye sadece velilerin katılması gerektiği bildirilirken gelmek isteyen velilerin telefon ile rezervasyon yapması gerektiği açıklandı. Atölye çalışmasında, drama kavramı ayrıntılı olarak açıklanacak ve yaşantı atölyesi ile velilerin süreci birebir deneyimlemelerini sağlanacak.Yaratıcı Drama Eğitimleri, çocuğun kişisel gelişimini doğrudan etkileyen; çocukların bilişsel, devinişsel ve duyuşsal becerilerini geliştirmek için yaparak, yaşayarak öğrenme ve aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirecek doğaçlama temeline dayanan çalışmalardır.
 
Yaratıcı dramanın önemine dikkat çeken Uzm.Başak Fındıkçıoğlu , “ Yaratıcı Drama adeta bir silah gibidir uzmanlığı olmayan kişiler tarafından verilen eğitim çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek pek çok sorun yaratabilir. Velilerimiz ne yazık ki bu konuda çok bilinçli değil çünkü bu tür çalışmalar Türkiye’de yeni yeni üretilmeye başladı ve her sektörde olduğu gibi ticaret mantığı ile kirletiliyor. Bizim amacımız velileri konunun önemi ile ilgili bilinçlendirmek. Bu nedenle çalışmamız ücretsiz ve her veliye açık. Okulların başlangıç tarihi yaklaştıkça sosyal medyada okula başlama, okul başarısı vs. konularında yazılar da dolaşmaya başladı.  Birbirlerinin tezini çürüten bu yazılar kafa karıştırıcı olabiliyor. Yazılarla kalsa yine iyi. Arkadaşlarınız, öğretmenler, televizyon programları… Her kafadan bir ses, bir çözüm. Size yardımcı olmaya çalışsalar da bazen daha büyük korkulara ve gerginliklere sebep olabiliyorlar.Bu yazıların, söylemlerin ortak özelliği; genel geçer olmalarıdır. Bireysel farklılıkları göz ardı etmesidir. Çoğunlukla söylenen yöntemler işe yarıyor olsa da doğru yöntem çocuğunuza göre olanıdır.Bu noktada size düşen en zor görev; çocuğunuzu objektif olarak değerlendirebilmektir. Nelerden hoşlanır, nelerden korkar, damarı nedir? Kendinizden bağımsız, annelik duygusunu kenara bırakarak değerlendirmelisiniz. Karşınızdaki bireyi tanıdığınızda doğru iletişim yöntemini de bulacaksınız.” şeklinde konuştu.
 
Tiyatrohane’nin halka ilişkiler uzmanı Melike Bilgiç ise “ Çalışmamız tamamen ücretsiz. Sadece velilerimizin katılacağı atölye çalışmasının etkili olabilmesi için belli bir kontenjan belirlemek durumundayız. Her bir sınıf için katılımcı sayımız 15 olacak ve toplamda 30 veliyi kabul edebileceğiz. Konu ile ilgili bize internet sitemizdeki telefon numaralarından ulaşıp kayıtlarını yaptırabilirler. Bu çalışma ile hem yaratıcı drama ile ilgili uzman kişiler ışığında bilgi alacaklar hem de daha önce yaşamadıkları bir deneyim ile katılımcı olacaklar” dedi.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894