• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Rallinin UEFA Kupası Türkiye’de!

Rallinin UEFA Kupası Türkiye’de!
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nı ilk kez Türkiye’ye getirerek tarih yazdı. Takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever
MURAT BOSTANCI AVRUPA RALLİ KUPASI’NI KAZANDI!
 
Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nı ilk kez Türkiye’ye getirerek tarih yazdı. Takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, nefes nefese geçen Hırvatistan Rallisi’ni ilk sırada bitirerek ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren ilk sporcular oldu.
 
Avrupa Ralli Kupası kapsamında katıldıkları 5 yarışın hepsini kazanarak bitime üç yarış kala Almanya, Avusturya ve Bulgaristan ayaklarından önce şampiyonluğunu ilan eden Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, her yarış için ayrı ayrı planladıkları stratejinin sonucu olarak büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak, “Bu azmin zaferi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ardından Avrupa Ralli Kupası’nı da kazanarak emeklerimizin karşılığını aldık. Bu kupa, Türk motor sporları tarihine geçmesinin yanı sıra, yılların deneyimi ve özverili çalışmanın ödülü” dedi. 
 
Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nda (ERT) Türkiye’yi temsil ettiği beş yarışın tamamını kazanarak Türkiye motor sporları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenen Hırvatistan Rallisi’nde ilk sırayı alan takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, nefes nefese geçen yarışın ardından ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren ilk sporcular oldular. 
 
Avrupa Ralli Kupasında hedefledikleri şampiyonluğa ulaştıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Murat Bostancı, “Avrupa Ralli Kupası'nın her yarışında tempoyu yükselttik, her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirdik. Ben, Onur ve tüm takım her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonrasında bitime 3 yarış kala kupayı kazandık.” dedi. 
 
Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, Hırvatistan Rallisi’nin son ayağına en yakın rakiplerinin 30 saniye önünde girerlerken, Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı’nın öngörüsüyle önemli bir stratejik adım atıldı. Son 3 etap öncesinde yağmur lastikleri ve yağmur ayarlarıyla yarışa devam eden Murat Bostancı ve Onur Vatansever, ilk kez yarıştıkları parkurda hava koşullarını çok iyi bilen diğer yerel pilotlara büyük üstünlük sağladılar. Aniden başlayan yağış sonrasında büyük zorluklar yaşayan diğer takımlarla aralarındaki farkı 5 dakikaya kadar çıkararak tarihi bir farkla yarışı kazandılar.
 
Hırvatistan’da her olasılığı değerlendirerek alternatif stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı şunları söyledi: “Avrupa arenasında her bölgenin en zorlu ve tahmin edilemez pilotlarıyla yarıştık ve her olasılığa uygun bir hareket planı kurguladık. Hırvatistan Rallisi’nde de yağış olasılığının artmasıyla kritik bir karar verdik ve tüm rakiplerimizin hazırlıksız yakalandığı bir anda arayı iyice açarak Türkiye motor sporları tarihinin en büyük başarısına ulaştık. Normalde yarışı kazanmaktan çok kupayı kazanmaya odaklı bir stratejimiz vardı ancak takımımızda ve pilotlarımızda kazanma ruhu en üst düzeyde. Yılların deneyimi ve özverili çalışmamızın yanında azmimizle Avrupa Ralli Kupası’nı genç pilotlarımızla ilk kez kazanmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”
 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894