• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 19 °C

Zayıflatan Anlaşma

Zayıflatan Anlaşma
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Mide Küçülme operasyonlarını gerçekleştiren Doç.Dr.Serdar Kaçar, ameliyat edeceği hastasıyla, diyet, düzenli spor gibi maddelerin yer aldığı bir sözleşm
ZAYIFLATAN ANLAŞMA
 
Mide Küçülme operasyonlarını gerçekleştiren Doç.Dr.Serdar Kaçar, ameliyat edeceği hastasıyla, diyet, düzenli spor gibi maddelerin yer aldığı bir sözleşme üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Sözleşme sayesinde hastaların ameliyat sonrasındaki dönemde yapılması gerekenlere daha çok uyum sağladığını anlatan Kaçar, "Hastalar, ideal kiloya ulaşıncaya kadar sözleşmedeki maddelere uyması gerekiyor" dedi.
 
AMELİYATIN  BAŞARISI KADAR HASTALARIN KURALLARA UYMASI DA  ÖNEMLİ
İzmir Özel Gazi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar, obezite ameliyatları hakkında bilgi verdi. Obezite ameliyatlarının riskli  operasyonlar olduğunu belirten Kaçar, hastaların normal kilolarına ulaşmasında ameliyatın başarısı kadar hastaların ameliyat sonrası yapılması gerekenlere uymasının önemli olduğunu söyledi. Obezite ameliyatının,  "Kilo vermek istiyorum  ama hiç diyet yapmadım" diyen hastalar için uygun olmadığının altını çizen Kaçar, "Hastalara "Önce diyet ve sporla kilo vermeyi deneyin"  diyoruz. Bunları  hiç yapmadan  gelen hastayı ameliyat etmiyoruz. Hastaların kilo vermeyi denemiş olması ve başarısız olması lazım. Ameliyat şartlarından  biri bu.  Çünkü obezite cerrahisi riskli bir ameliyat" diye konuştu.
 
SPOR VÜCUTTAKİ SARKMALARI ÖNLÜYOR
Ameliyatın tecrübeli bir ekip tarafından yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Dr.Kaçar,  operasyon sonrasının da önemli olduğunu  vurguladı. Hastaları ameliyat sonrasında diyet ve düzenli spor konularında takip ettiklerini ve sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Dr. Kaçar, şunları söyledi: "Hastalarımız operasyonun birinci haftasından sonra yürüyüş yapmaya başlıyorlar.  İlk iki ay günde 45 dakika yürüyüş yapıyorlar. İkinci aydan sonra aletli spora başlıyorlar. Böylece vücutlarındaki sarkma olmasını engelleniyor. Bu operasyonlarda düzenli takip çok önemli.  Takip ve kontorler düzenli olursa, hastalar ideal kilolarına ulaşabilirler" 
 
HASTALARDAKİ EN UFAK BİR  SIKINTI BİLE ÖNEMLİ OLABİLİR
Ameliyat kapalı yöntemle yapıldığını, beş adet yarım santimlik delikten girerek midenin yüzde yetmiş beşini çıkarttıklarını anlatan Dr.Kaçar, şu bilgiler verdi: "Ameliyat ettiğim hastalara, "Bir rahatsızlığınız olduğunda günün hangi saatinde olursak olalım mutlaka arayın" diyorum. Çünkü hastaların önemsemediği bir sorun gerekli müdahaleler yapılmadığı taktirde önemli sıkıntılar yaratabilir. Bugüne kadar  200 hastamın birinde bir sıkıntı yaşadık. Erken müdahale ile hastamız hiçbir sorun yaşamadan sağlığına kavuştu. Bu ameliyatlarda ölümlerin nedeni şişmanlığa bağlı bacak damarlarında pıhtının kalbe, beyne akciğerlere gitmesiyle oluşuyor. Midedeki kaçağa bağlı da ölümler yaşanabilir. Bu yüzden hastanın   ve  doktorun en ufak şikayeti bile gözardı etmemesi gerekiyor"
 
AMELİYAT OLACAĞINIZ HASTANEYİ SEÇERKEN...
Hastaların ameliyat olacakları hastaneyi belirlerken, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji ameliyatların yapılabildiği merkezler olmasına dikkat  etmesi gerektiğinin altını çizen Dr.Kaçar, bu bölümlerin bulunduğu hastanelerde yaşanacak "pıhtı atması" , "kanama" problemlerine  erken müdahale etme şansının yakalanacağını ifade etti.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894