• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 18 °C

Ulupınar’ın Kızları Avrupa Turu Kazandı

Ulupınar’ın Kızları  Avrupa Turu Kazandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Kayseri Yahyalı İlçesi Ulupınar Köyü’nde yaşayan ve Kız Yatılı Bölge Okulunda okuyan 8’nci sınıf öğrencileri Gamzenur Macar (14) ve Elif Efeyik (15) h
ULUPINAR KÖYÜ KIZLARI HAYALLERİNDEKİ ÇİKOLATA FABRİKASI İLE AVRUPA TURU KAZANDI
 
Kayseri Yahyalı İlçesi Ulupınar Köyü’nde yaşayan ve Kız Yatılı Bölge Okulunda okuyan 8’nci sınıf öğrencileri Gamzenur Macar (14)  ve Elif Efeyik (15) hayallerindeki çikolata fabrikasının prototipini yaparak Almanya, Fransa, İtalya ve İsviçre’ye seyahat ödülü kazandılar. Kayseri’de düzenlenen “Özgün STEM Materyalleri Yarışması” kapsamında hazırladıkları çikolata fabrikası prototipi ile birinci gelen Elif ve Gamzenur düşledikleri Avrupa turuna çıktı. Gamzenur ve Elif ile birlikte artık Ulupınar köy sakinlerinin umutları kadar hayalleri de çok büyük. 
 
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edu Play öncülüğünde Haziran ayında düzenlenen "Özgün STEM Materyalleri Yarışması"na STEM projesinin uygulandığı 10 pilot okuldan 42 proje katıldı. Düzenlenen yarışmada 42 projeyi geride bırakarak galip olan Mustafa Beyli Hacı İzzet Kurmel Kız Yatılı Bölge Okulu öğrencileri Gamzenur ve Elif hayallerindeki çikolata fabrikasını yaratarak hayallerinin ötesinde ödülü Edu Play’den kazandı. Gamzenur ve Elif’i öğretmenleri Yaprak Armutçu eşliğinde 5 gün boyunca Almanya, Fransa, İsviçre ve İtalya’nın en güzel şehirlerini ve bilim merkezlerini gezme fırsatı buldu.
 
EDU PLAY ÇOCUKLARA İCAT ÇIKARTTIRIYOR
5 günlük Avrupa turunda Elif ve Gamzenur’a eşlik eden EduPlay Genel Müdürü Taner Özdemir, ‘’Edu Play markasıyla Türkiye’de Distrübitörlüğünü yürüttüğümüz Alman devi Fichertechnik dünya genelinde ders müfredatıyla birlikte sunulan eğitici oyuncak pazarında liderliğini sürdürüyor. STEM Eğitim modeline en uygun eğitim materyali olan Fichertechnik eğitim setleri, dünyada 50 ülkede kullanılıyor. Fichertechnik dünya genelinde ders müfredatıyla birlikte sunulan eğitici oyuncak pazarında liderliğini sürdürüyor. Fichertechnik eğitim setleri dünyada 50 ülkede uygulamalı ders olarak kullanılıyor. Bunlardan en önemlileri ABD, İngiltere, Rusya, Güney Afrika’dır. Ayrıca Çin, Malezya gibi ülkelerde bu ürünler devlet destekli kullanılmaktadır. Çocukların icat çıkartmasını, inovasyon yapabilmesini, problem çözebilmesi ve analitik düşünmesini sağlayarak geleceğin bilim insanlarının gelişmesine katkı sağlıyor ve bizlerde bu kapsamda her türlü desteği verebilmek adına çalışıyoruz. Kayseri’de yapmış olduğumuz Özgün STEM Materyalleri yarışması da eğitime destek olabilmek adına yapmış olduğumuz organizasyonlardan sadece biri. Yarışmayı kazanan Gamzenur ve Elif, hem karne hediyesi hem de yarışma ödülü olarak Avrupa’da bilim merkezlerini öğretmenlerinin refakatinde gezdiler. Bu Avrupa turunun onlar için güzel bir başlangıç olmasını diliyor ve geleceğe dair umutlarımın Gamzenur ve Elif ile birlikte giderek arttığını belirtmek istiyorum. Çocuklara gerekli imkanlar tanındığında her şeyi başarabilirler. Dilerim iki evladımız ileride hayallerini süsleyen çikolata fabrikasının sahibi olurlar’’ dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894