• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • Afyon 7 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 6 °C

Büyük Usta’dan Muhteşem Sergi

Büyük Usta’dan Muhteşem Sergi
Çini ve Seramik sanatçısı Fahri Çetinkay’dan ‘Benim Adım Toprak’ Sergisi / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
BÜYÜK USTA’DAN MUHTEŞEM SERGİ
 
Çini ve Seramik sanatçısı Fahri Çetinkay’dan ‘Benim Adım Toprak’ Sergisi
 
Palmarina Bodrum Deniz Müzesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın yurt içi ve yurtdışı fuarlarında ülkemizi defalarca temsil eden, eserleri Amerika, Japonya, Çin, İsviçre dahil kırktan fazla ülkede sergilenen dünyaca ünlü çini ve seramik sanatçısı Fahri Çetinkaya’nın, eşi benzeri olmayan parçalardan oluşan Benim Adım Toprak isimli Çini ve Seramik Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Haftanın her günü gece yarısına kadar ziyaretçilere açık bulunan benzersiz eserlerin yer aldığı sergi, Ekim sonuna kadar gezilebilir.
 
Fahri Çetinkaya;  eserlerini oluştururken Piri Reis haritalarından esinlendiğini, ancak tamamen kendi tasarımıyla her biri birbirinden tamamen farklı özgün eserler ürettiğini ifade etti. Palmarina Bodrum Deniz müzesi ziyaretçilerine çini ve seramiğin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak da bizzat göstererek eserleri hakkında detaylı bilgi aktarımında bulunduğunu vurguladı. Değerli sanatçı Fahri Çetinkaya; yaşarken eserleri Devlet müzelerinde sergilenen ender kişiler arasında yer alıyor. Tek parça halinde büyük ebatlarda çalıştığı dünyada bir eşi daha olmayan benzersiz eserleri; hem hazırlık safhası ve çizim aşamasında, hem renklendirme ve fırın aşamalarında eserlerin hasar görmemesi için büyük titizlikle çalışmayı gerektiriyor, bu sebeple de çok uzun sürede oluşturulabiliyor.  
 
40’dan fazla ülkede sergilenen dünyaca ünlü çini ve seramik sanatçısı Fahri Çetinkaya’nın, eşi benzeri olmayan eserlerden oluşan, Benim Adım Toprak isimli Çini ve Seramik Sergisi Palmarina Bodrum Deniz Müzesi’nde Ekim sonuna kadar gezilebilecek. Sanatçının Piri Reis Haritalarından esinlenerek oluşan çini koleksiyonununbir bölümü; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınarak, Devlet Müzelerinde sergilenmektedir. 2013 Unesco Piri Reis yılı çerçevesinde 15 Mart-31 Mayıs Tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Salonunda sergilenen eserlerini; 2014 yılında Kanuni Sultan Süleyman Döneminin önemli matematik ve bilim adamı Matrak Silahının Mucidi olan ‘Matrakçı Nasuh Çini Koleksiyonu izlemiştir.  http://www.fahricetinkaya.com/  fahricetinkayahotmail.com 
Palmarina Bodrum içerisinde yer alan Deniz Müzesi’nde çeşitli ebatlarda gemi, yelkenli maketleri de sergileniyor. Mimari tasarımı geçtiğimiz yaz Singapur’da 7.si düzenlenen ‘Dünya Mimarlık Festivali’nde ödüle layık görülen Palmarina Bodrum; güvenli bir limanda konaklama, yat acenteliği, yat sigorta işlemleri ve yüksek standartlarda sunulan diğer teknik hizmetlerin yanı sıra, kültür sanat etkinlikleri, dünyaca ünlü markalardan oluşan 119 mağazalık açık hava AVM’si, dünyaca ünlü markalar tarafından verilen yeme-içme, eğlence, konaklama, spa & fitness hizmetleri ve yıl boyu desteklenen yelken sporları yarış organizasyonları, açılışları ile de bölgenin sosyal yaşamını renklendirmeye, kültür sanat faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor.
FAHRİ ÇETİNKAYA- ÇİNİ VE SERAMİK SANATÇISI  http://www.fahricetinkaya.com/   
Sergisinin ismi : Benim Adım Toprak
Yer: Palmarina Bodrum-Deniz Müzesi
Sanatçı: Fahri Çetinkaya- Çini ve Seramik Sanatçısı
Sergi Ekim sonuna kadar gezilebilecek.
 
Özgeçmiş-Fahri Çetinkaya
1969 yılında Kütahya da doğdu İlk orta ve Lise eğitimini Kütahya da tamamladı. İlk cini eğitimini 1982 yılında Kütahya Fatih Lisesinde Hocası Mehmet KOÇER den aldı.Kültür ve turizm bakanlığı ve Dışişleri bakanlığının yurt içi ve yurtdışı fuarlarında Ülkemizi temsil etti.40  dan fazla ülkede eserleri sergilendi. Piri Reis Haritalarından oluşturduğu çini koleksiyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınıp Devlet Müzelerinde sergilenmektedir. Halen atölyesinde her biri tek olan eserler yapmaktadır. 2013 Unesco Piri Reis yılı çerçevesinde 15 Mart-31 Mayıs Tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Salonunda Eserleri Sergilendi.
Mayıs 2013 Tarihinde Etiyopya daki Afrika Birliğine Türkiye Cumhuriyeti nin armağan olarak sunacağı 1.60 x 2.40 metre ebadındaki Çini Pano AFRİKA Haritasını tamamlayıp Bakanlığa Teslim etti. 2014 yılı için 19 Parçalık Kanuni Sultan Süleyman Döneminin Önemli Matematik ve bilim adamı, aynı zamanda Matrak Silahının Mucidi MATRAKÇI NASUH Çini Koleksiyonunu Yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
KATILDIĞI SERGİLER'DEN BAZILARI 
(2006)-ÇİN PEKİN-İSVİCRE CENEVRE SERGİSİ
(2007-2014) CHİCAGO USA
(2007)-JAPONYA
(2008)-İSVİCRE-İTALYA
(2009)-İSVİCRE-DALLAS USA
(2010)-LAS VEGAS USA-İSPANYA
(2011)-İSVİCRE LUZERN
(2012)-İSVİCRE
(2013)-FOUR SEASONS HOTEL İSTANBUL-CHİCAGO TÜRK FESTİVALİ (2013)-TOPHANE-İ AMİRE SALONU,MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ
 
 
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894