• BIST 9532.48
  • Altın 2475.911
  • Dolar 32.4775
  • Euro 34.5975
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Aydın 28 °C
  • Afyon 27 °C
  • Balıkesir 29 °C
  • Bursa 28 °C
  • Çanakkale 22 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 26 °C

Öykülerden Oyunlar seyirci ile buluştu

Öykülerden Oyunlar seyirci ile buluştu
Senarist Emrah Serbes'in romanlarından yola çıkarak hazırlanan ‘Öykülerden Oyunlar’ isimli tiyatro oyunu Aliağa’da tiyatro severlerin karşısına çıktı.
‘ÖYKÜLERDEN OYUNLAR’ ALİAĞA’DA SEYİRCİ İLE BULUŞTU
 
Senarist Emrah Serbes'in romanlarından yola çıkarak hazırlanan ‘Öykülerden Oyunlar’ isimli tiyatro oyunu Aliağa’da tiyatro severlerin karşısına çıktı.
 
Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Alçıkhava tiyatrosunda sahnelenen oyuna Aliağalı tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu merhum Savaş Başar’ın anısını yaşatmak adına için ‘Tiyatro Keyfi’nin yapımcılığını üstlendiği; ‘Öykülerden Oyunlar’ da devlet tiyatrosu kökenli Hakkı Ergök ve Savaş Başar’ın oğlu Kemal Başar rol aldı.
 
Emrah Serbes’in  ‘Hikâyem Paramparça’ ve ‘Erken Kaybedenler’ isimli kitaplarından öyküleri tiyatro sahnesine uyarlayan Kemal Başar’ın erken kaybedenlerin paramparça hikâyelerini anlatan trajikomik oyununda insanların ilk gençlik yılları, baba oğul ve arkadaşlık ilişkileri irdelendi.
 
1980’li yıllarda Türkiye’de ilk defa tek bir sandalyeyle dünya öykülerini sahneye taşıyan merhum sanatçı Savaş Başar’ı model alan eser,  onun buluşu olan formda, ancak günümüzün tiyatrosuna uygun olarak çağdaş bir yöntemle, sinema teknolojisinin olanakları da kullanılarak tek perde halinde sahnelendi.
 
Oyunun finalinde merhum Savaş Başar’ın sinevizyona yansıtılan fotoğrafı duygulu anlar yaşanmasına neden olurken, oyuncuların performansı Açıkhava tiyatrosunu dolduran tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, deneyimli oyunculara Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam bir tabak hediye etti.
 
ERGÖK: AMFİ TİYATRODA OYNAMANIN KEYFİNİ YAŞADIK
Aliağa’da sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden tiyatro sanatçısı Hakkı Ergök, “Biz bu oyunu ilk defa açık havada oynadık. Bu akşam amfi tiyatroda oynamanın keyfini yaşadık. Aliağa’da çok güzel bir seyirci ile karşılaştık. Aliağa’da tiyatro sever, oyunu dinleyen, anlayan çok fazla insan var. Ramazan ayı boyunca tiyatro etkinliklerinin sahnelenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Aliağa gibi sanat merkezine dönüşen bir ilçede sahne almaktan mutluluğu ifade eden Kemal Başar da, “Seneler önce Aliağa’ya gelmiştim. Yıllar sonra tekrar Aliağa’da olmak beni çok mutlu etti. Gördüğüm kadarıyla Aliağa çok değişmiş. Aliağa’nın bir sanat merkezine dönüşmesi, 1 ay boyunca tiyatro oyunlarının sahnelenmesi çok önemli işler. Burada olmaktan, burada sanat soluyan insanları görmekten çok mutluyum. Oyunları ilgi ile izleyen insanları, salonu dolduran aileleri, çocukları buraya toplamak çok güzel. Aliağa’yı sanat merkezine dönüştüren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı yürekten kutluyorum” dedi.
 
BAŞAR: BABAM HALK SANATÇISI OLMAYI BAŞARABİLMİŞ BİR İNSANDI
Öykülerden Oyunlar adlı tiyatro oyununu Savaş Başar’ın anısına hazırladıklarını sözlerine ekleyen Kemal Başar, “Bu oyunu rahmetli babam Savaş Başar’ın anısına yaptık. Kendisi çok önemli bir aktördü. Ama aktörlüğünden önce çok iyi bir insandı. Halk sanatçısı olmayı başarabilmiş bir insandı. Babam 1985’te vefat etti. Babam vefat ettiğinde henüz doğmamış olanlar bugün fan kulüplerini kuruyor. Kendisiyle her zaman gurur duydum. Onu ne kadar ansam azdır. Babamın anısına yaptığımız bu oyunda duygu sömürüsü yapmadan olabildiğince ölçülü kaldık. Hakkı Ergök devlet tiyatrosunda babamla birlikte sahne almış bir tiyatrocudur. Bu oyunu oynarken hem hüzünleniyoruz hem de babamı anmaktan mutluluk duyuyoruz. Kaybettiğimiz her sanatçı bizim için çok değerlidir. Ama Savaş Başar benim babamdı. O yüzden benim için iki kere önemlidir” diye konuştu
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894