• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 22 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 19 °C

Aliağa'da Kutlu Doğum Coşkusu

Aliağa'da Kutlu Doğum Coşkusu
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle kutlama programı düzenledi. Aliağalılar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Pey
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KUTLU DOĞUM HAFTASINA ÖZEL DEV ORGANİZASYON
 
Aliağa Belediyesi ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle kutlama programı düzenledi. Aliağalılar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin 1444. yıl dönümü olan ‘Kutlu Doğum Haftası’nı 3 bin kişilik dev organizasyonla kutladı.
 
ÜNLÜ HAFIZLARDAN KUR’AN VE DUA GECESİ
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlama programında; Dünya Kur’an okuma 1.'si Hafız Ahmet Ebul Kasımi ve dünya ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi eğitimci yazar Hafız Selman Okumuş ile birlikte ünlü Hafızlardan Emre Eriş, Abdullah Türk ve Vedat Özarpacı binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşattı.
 
BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Enka Salonunda gerçekleştirilen programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz,  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrehim Aydemir, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Muhtarlar ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.  
 
DOYUMSUZ KUR’AN ZİYAFETİ SUNDULAR
Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği program; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Selman Okumuş’un Kur’an Tilaveti ile başladı.  Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı ‘Kutlu Doğum’ programına katılanlar Hafız Okumuş’un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği doyumsuz sohbetini büyük bir keyif alarak dinledi. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi.
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
Hafızların okuduğu ilahiler ile devam eden programın finalinde; İranlı Hafız Ahmet Ebul Kasımi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Yaklaşık bir saat Kur'an'dan sureler okuyan Ahmet Ebul Kasımi gecenin sonunda ayakta alkışlandı. Programda hep bir ağızdan salavat ve tekbirler getiren katılımcılar, hafızlar ile bir araya gelerek gecenin manevi huzurunda hep birlikte semaya el açarak dualar etti. Ayrıca programda katılımcılara; şerbet ve helva ikram edildi.
 
BAŞKAN ACAR: PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÜMMETİ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUZ
Program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada; İslam Alemi'nin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Merhametiyle cihana örnek bir şahsiyet olan peygamber efendimiz tanıdıklarına, tanımadıklarına, hatta düşmanlarına bile merhamet edecek kadar engin bir duyguya sahipti. Biz Peygamber efendimiz ümmeti olmakla bugün iftihar ediyoruz. Merhamet kavramının zarar gördüğü günümüzde, Sevgili Peygamberimizin merhamet anlayışını tekrar kendimize örnek almalıyız. Sadece insanlara değil, hayvanlara ve bitkilere de merhametle muamele etmeliyiz” dedi. Başkan Serkan Acar, kutlama programına yoğun katılım gösteren Aliağalı vatandaşlara ve  teşrifleriyle programı şereflendiren Hafızlara teşekkür etti.  Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber   
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894