• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 17 °C

Foça'da Serdar Mersin Sevinci

Foça'da Serdar Mersin Sevinci
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Foça Eski Belediye Başkanı Serdar Mersin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölgeden milletvekili adayı gösterildi. İl
VE FOÇA’NIN EFSANE BAŞKANI SERDAR MERSİN LİSTEDE…
 
Şahner Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 
 
Foça Eski Belediye Başkanı Serdar Mersin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir 2. Bölgeden milletvekili adayı gösterildi. İlçesinde 'Efsane Başkan' olarak anılan Serdar Mersin’in milletvekilliğine aday gösterilmesi Foça’da büyük sevinçle karşılandı.  
 
MHP’Yİ FOÇA’DA  2.’LİĞE TAŞIDI  
2014 Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den Foça Belediye Başkan Adayı olan Serdar Mersin,  Milliyetçi Hareket Partisi’ni Foça tarihinde ilk defa 2’inciliğe taşımıştı. Serdar Mersin, tarihi boyunca Foça’da tek bir Belediye Meclis Üyesi dahi çıkaramayan Milliyetçi Hareket Partisi’ne 4 tane Meclis Üyesi kazandırmıştı.  
Serdar Mersin’in MHP’yi Foça’da 2’liğe taşıması, 2002 Yılından bugüne Türkiye’yi tek başına yöneten AK Parti’nin Foça Belediye Meclisi dışında kalmasına neden olmuştu. 
 
TEŞEKKÜR 
 Partisinden milletvekili adayı olarak gösterilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İzmir Milletvekili Adayı Serdar Mersin, “2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Foça Belediye Başkan Adayı olma şerefine nail olmuştum. Şimdi de Partimin yetkili karar organları ve aday adaylığı sürecinde aday gösterilmem için şahsıma büyük destek veren halkımız beni İzmir 2. Bölgeden Milletvekili adaylığına layık gördü. Partimiz şahsıma bir büyük teveccüh daha göstermiş oldu. Bu bağlamda Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere il ve ilçe teşkilatlarımızın beni Milletvekili adaylığı gibi şerefli bir vazifeye layık görmeleri benim için büyük gurur kaynağı olmuştur. Dava arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 
 
MÜCADELEDEN VAZGEÇMEM 
“7. Sıradan aday gösterildiniz. Sıranızı siz nasıl değerlendiriyorsunuz?”  sorusuna yanıt veren Serdar Mersin, şunları söyledi: “Ben Foça Belediye Başkanlığı seçimlerinde 3, 5 oy fark ile seçim değil, seçimler kaybettim. Fakat hiçbir zaman inandığım uğurda verdiğim mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedim. Ben ortaya yüreğimi koyarım, her zaman elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışırım. Birkaç oy farkı ile  2 defa  Belediye Başkanlığını kaybetmiş bir siyasetçi olarak itiraf etmek isterim ki; Cenab-ı Allah’ın taktiri her şeyden  önemlidir. Allah nasip etmedikten sonra birinci sırada da olsanız seçilemezsiniz” 
 
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR...
Yerel seçimlerde kişilerin öneminin daha çok öne çıktığını anlatan Serdar Mersin, “Genel seçimler ise yerel seçimlere göre daha farklıdır. Genel seçimler 78 milyon insanı ilgilendiren ciddi bir memleket mücadelesidir. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi;  ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ Memleket  elden giderken Ahmet’in aday  gösterilmesi, Mehmet’in aday gösterilmemesi, ya da adayların  kaçıncı sırada olduğu önemli değildir. Önemli olan memleket mücadelesinde biz olabilmektir. Bu noktada bizler  İzmir’in 2. Bölgesinde sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Kapı kapı gezip Partimizin projelerini halkımıza anlatacağız. Oylarına talip olacağız, var gücümüzle çalışacağız.Cenab-ı Allah’ın izniyle de MHP’yi hep birlikte iktidara taşıyacağız” diye konuştu 
  
SERDAR MERSİN KİMDİR?
1955 Yılında Isparta'nın Senirkent İlçesinde dünyaya gelen Serdar Mersin. 1960 Yılında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki babasının tayini üzerine Foça'ya yerleşti. İlkokulu Foça'da orta ve lise tahsilini Ankara ve Menemen’de Akademik eğitimini Ankara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Maliye Ekonomi bölümünde tamamladı. Evli ve bir kız çocuk babası olan Mersin, Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Foça Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi  Başkanlığı, Anavatan Partisi Foça İlçe Başkanlığı ve 1984-1989’da bir dönem Foça Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu.


Serdar Mersin'in Son Konuşması paylaşan: egeplay Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894