• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 14 °C

Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok

Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok...
 
Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere yönelik bir toplantı düzenledi. Dikili Kültürevi'nde gerçekleştirilen toplantıda Dikili Belediyesi yetkilileri ile Dikilili mimar, müteahhit ve mühendisler, “Gelişen ve Değişen Dikili” hedefinde uzlaşırken, güç birliğinde süreklilik kararı alındı.
 
Tarihi İşbirliği
Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Derya Emiroğlu, İnşaat Mühendisi Ebru Çelik Kaval, Şehir Plancısı Ceylan Işık, İnşaat Teknikeri Yelda Soydemir ve İnşaat Mühendisleri Odası Dikili Temsilcisi Azam Ziya Güç, Dikili ilçesinde faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendisler ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle sıfatına dönmüş yerler üzerindeki yapıların ruhsatlandırılması, imar mevzuatındaki düzenlemeler ve inşaatlardaki iş güvenliği ile alınacak tedbirler masaya yatırılırken sorunların önüne geçilmesi için uygulanacak prosedür hakkında Dikili Belediyesi yetkilileri bilgiler verildi.
 
Bu İşbirliği Başarıyı Getirecek
Toplantıda konuşan Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, “İlçemizde faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere arkadaşlarımızla “Gelişen ve Değişen Dikili” hedefiyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda hem sorunları hem de mevzuat değişikliklerini masaya yatırdık. Mimar, müteahhit ve mühendislerimize 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne geçen yerlerdeki yapıların ruhsatlandırılması ve yapılar inşaat aşamasında iken yapılması gereken işlemler ile iş güvenliği ve yapı kontrol, denetim konusunda alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler vererek onların daha duyarlı davranmalarını talep ettik. Çünkü sorunların aşılması, kaçak yapılaşmanın ortadan kaldırılması ve ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
Yoğun Katılım
Konuşmaların ardından yoğun katılımın gerçekleştiği toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Belediye yetkilileri toplantının son bölümünde mimar, müteahhit ve mühendislere çağrıda bulunarak belediyeye yapılacak olan ruhsatlandırma müracaatlarında projelerin ve evrakların eksiksiz olması halinde işlemlerin daha verimli ve seri işleyeceğine vurgu yaptı. Katılımcılarda gerçekleştirilen toplantıdan dolayı başta Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun olmak üzere emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkür etti.
 
Çocuklarımıza Daha Yaşanılabilir Bir Dikili Bırakacağız
Dikili Belediyesi öncülüğünde mimar, müteahhit ve mühendislerle gerçekleştirilen toplantıya ilişkin görüşlerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da “Dikili’mizin gelişerek güzelleşmesi ortak amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda inşaat sektöründe faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislerimizle işbirliği yaparak ilçemizde denizimizi koruyan, çevreye duyarlı, ekolojik dengeyi bozmayan, doğal yapıyı koruyan, insana, doğaya, dünyaya saygılı, ruhsatlı ve depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesini amaçlıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza daha yaşanabilir, sağlam, planlı, doğası, denizi, yeşili korunmuş ve daha güvenli bir Dikili bırakmak istiyoruz. Bunu da belediyemizle, mimarıyla, müteahhitiyle, mühendisiyle hep birlikte yapacağız” dedi.     Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894