• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 16 °C

Engelsiz Aliağa...

Engelsiz Aliağa...
2008 Yılından bugüne İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluş tarihindeki aynı heyecan ve özveriyle faaliyetlerini sürdürüyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN 

2008 Yılından bugüne İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluş tarihindeki aynı heyecan ve özveriyle faaliyetlerini sürdürüyor. Aliağa Belediyesinin destekleriyle hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli vatandaşlara sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim noktasında destek veriliyor.

3 AYRI PROGRAMDA HİZMET 
Uzman kadrosuyla engelli vatandaşların yaşadığı problemlerin çözümünde rehberlik hizmeti de veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Müdürü İsmail Alper, 3 Ayrı engel programı üzerinden ücretsiz hizmet verdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Kurumumuzda bedensel engelliler destek eğitim programı, yaygın gelişimsel bozukluklar otizm destek eğitim programı ve zihinsel engelliler çocuklar destek programı şeklinde hizmetlerimizi vermekteyiz” 

SON 5 YILDA 187 KİŞİ FAYDALANDI
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2008 yılında Aliağa Belediyesi Jeotermal AŞ bünyesinde faaliyetlerine başladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumları kanununa tabi olarak hizmet verdiğini anlatan Alper, “Kurumumuzda alanında uzman 2 adet fizyoterapist, 2 adet zihin engelliler sınıf öğretmeni, 1 adet psikolog, çocuk gelişimcileri ile burada çocuklarımızın eğitimlerini sağlamaktayız. Son 5 yılda 187 kişi merkezimizden faydalandı. Şuanda da 80 engelli vatandaşımız merkezimizden yararlanıyor.” dedi. 

KİMLER FAYDALANABİLİYOR 
Rehabilitasyon Merkezi’nin işleyişi hakkında bilgi veren Alper, şunları söyledi: “Kurumumuzdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Rehberlik Araştırma Merkezi Raporu (RAM) ile kayıt olabiliyor. Öncelikle çocukların engel durumlarını gösteren hastane raporunun yüzde 20 ve üzerinde olması gerekiyor. Bu raporla biz Milli Eğitim Bakanlığına Rehberlik Araştırma Merkezinden randevu aldıktan sonra RAM raporunu çıkararak burada eğitimlere başlıyoruz. RAM raporu çıkan öğrencimizi kayıt altına aldıktan sonra psikologumuz öğrencimizi görüp ilk tanıyı koyuyor. Daha sonra eğitimcilerimizle birlikte ne yapmamız gerektiğine karar veriyoruz. Raporunda yazan destek eğitim programları doğrultusunda eğitimine başlıyoruz. Öğrencinin raporuna göre ders programını ayda 8 saat şeklinde belirliyoruz” 

TEŞEKKÜR 
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kayıtlı vatandaşları sosyal hayata katmak adına yılın belli periyotlarında tiyatro, eğitim, gezi gibi faaliyetler düzenlediklerinin sözlerine ekleyen Alper, “Biz engellilerimizi sadece engelliler gününde veya haftasında değil her gün hatırlamalıyız. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

BELEDİYEDEN ULAŞIM DESTEĞİ 
Engelli vatandaşların Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine ulaşımı Aliağa Belediyesi tarafından sağlanıyor. Aliağa Belediyesine ait özel engelli aracıyla rehber öğretmen nezaretinde evlerinden alınan engelli vatandaşlar, eğitim sonrası yine evlerine güvenle ulaştırılıyor. 

ENGELLİ VATANDAŞLAR MEMNUN 
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin eğitim faaliyetlerinden faydalanan 27 yaşında ki doğuştan yürüme engelli Varol Işıklar, "Eğitmenlerimiz den çok memnunuz. Burada fizyoterapist eşliğinde eğitim görüyorum. Belediyemizin bizim için ilerleyen günlerde hizmet adına daha güzel daha yeni şeyler yapacağına inanıyorum. Burada bizimle ilgilenen hocalarımıza ve özellikle ulaşım konusunda bizden desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum" diyerek, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894