• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Menemen’de Belediye Hayırsever El Ele

Menemen’de  Belediye Hayırsever El Ele
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçesindeki hayırseverlerle el ele vererek Menemen’e yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberl
MENEMEN’DE  BELEDİYE HAYIRSEVER EL ELE
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçesindeki hayırseverlerle el ele vererek Menemen’e yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Başkan Tahir Şahin son olarak Menemen’de faaliyet gösteren Fade Gıda LTD. ŞTİ sahibi hayırsever Faruk Demir ile işbirliğine giderek, Türkelli’de Taş Camii-4 ve Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı.
 
Hayırsever işadamı Faruk Demir’in Menemen’e kazandırdığı 4. Camii olan Taş Camii-4 ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğrenim gören 65 öğrencinin ücretsiz faydalandığı Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Fade Gıda sahibi Faruk Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlatılan törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Aral, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Alevi Dedesi Kasım Güvercin, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Başkan ŞAHİN; “İlk defa bu kadar hayırsever bir vatandaşla karşı karşıyayım”
Hayırsever Faruk Demir’i tanıdığı günden bugüne, kendisiyle pek çok hayır işinde birlikte çalıştıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; günümüzde hayırsever bulmanın pek de kolay olmadığına dikkat çekerek; “Vermeden almak Allah’a mahsus’ mantığını Faruk Demir ve Ailesi çok iyi yerleştirmiş kendisine. Demir Ailesi veriyor, Allah da onlara veriyor. Bu işler böyle devam ediyor. 4. dönem Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum ve ilk defa bu kadar hayırsever bir vatandaşla karşı karşıyayım. Faruk Demir ağabeyimizden daha zengin arkadaşlarımız var ilçemizde, fakat her nedense bugüne kadar bir şeylerini gördük diyemem” dedi.
 
Belediye Başkanlığı görevi süresince din, dil, ırk, mezhep, ayrımı yapmadan, Alevi-Sünni, Türk-Kürt demeden herkese eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Tahir Şahin, Menemen’de Cami ve Cem Evlerine destek olmakla yetinmeyip, sıfırdan Camii ve Cem Evleri inşa ettiklerini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti; “Cami ve Cem Evi’ni özdeşleştirebilirsek millet olarak, devlet olarak, hayırseverler olarak, o zaman birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi yakalamış oluruz. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde Osmanlı’dan bugüne içten ve dıştan saldırıları unutmamalıyız. Bu birliği sağladığımız takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiçbir güç yıkamayacaktır. Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, kanla ve irfanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ay yıldızlı bayrağımızı gönderden hiçbir güç indiremeyecektir. Yine aynı şekilde minarelerimizden ezan sesini hiçbir gün dindiremeyecektir.”
 
Aydoğan: “Bu Camiler ne işe yarayacak?”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan konuşmasında, camilerin nasıl kullanılması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu camileri açmak, çoğaltmak hepimizin görevi ama bundan sonra daha büyük bir görevimiz var. Bu camiler ne işe yarayacak? Bu camide tabiî ki ibadet edilecek, Allah anılacak. Ama insanların bir araya gelmesini sağlaması lazım, bölüşmelerini değil. Bu camilerde bozulmamış, bozulmayacak Allah’ın kitabı okunmalı. Anlayarak okunmalı ve uygulanmalı, bunun faydası bu. İleriye dönük ülkemizin ve insanların selameti, huzur burada, öğrenmekte ve öğretmekte. Müslümanlarımızın ne yapması gerektiğinin sorgulandığı mekanlar olmalı. Biz %99’u Müslüman olmakla övünen bir ülkeyiz. Ama maalesef bugün İzmir’de 15.000 polis, 5.000 jandarma görev yapıyor. 500 Hakim, Savcı var. %99’u Müslüman ülkede 7 bin avukatın ekmek yemesini düşünmemiz lazım. Bir eksiklik var, %99’u Müslüman ülkeysek bu kadar Hakim, Savcı’ya gerek yok, olmaması lazım. İşte bu eksikliği bulmamız, bunu tartışmamız, gerçek İslam’ı yaşamamız lazım.”
 
Demir: “Asıl önemlisi, bu tesislerin hakkıyla işletilmesi”
Hayırsever işadamı Faruk Demir’in oğlu Fade Gıda Genel Müdürü Hacı Ali Demir ise konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Sevgili Peygamberimizin ‘Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ Hadis-i Şerifi bu tesislerin inşa edilmesinde bizim için ilham kaynağı olmuştur. Bu tesisimizde aydın, çağdaş, inançlı, ülkesine, vatanına, milletine bağlı, Kuran ve Sünnet’e sadık nice nesiller yetişecek. Bu tesisleri el birliği ile inşa etmek önemli ama ondan daha önemlisi bu tesislerin hakkıyla işletilmesi. Burada en büyük görev sayın müftülerimize ve cami imamlarımıza düşüyor. Çünkü açılışını yaptığımız bu iki güzide tesisimiz arazisiyle birlikte Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanmıştır. Artık bu tesisler onlar tarafından işletilecektir. Bizler de Alllah ömür verdiği sürece onların takipçisi ve destekçisi olacağız” dedi.
 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, öğrencileri adına bu yatırımından dolayı Fade Gıda sahibi hayırsever Faruk Demir’e teşekkür ederken, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu da açılışı yapılan tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Törene katılan protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek, Taş Camii-4 ve Kız Öğrenci Yurdu’nu gezdi. Açılış töreni sonunda davetlilere aşure, keşkek ve pilav ikram edildi. 
Admin: [email protected]   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri       
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894