• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 7 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 1 °C

Zayıflamak istiyorsanız...

Zayıflamak istiyorsanız...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Kilo vermek isteyip veremiyor musunuz? Yedikleriniz bir türlü hazmolmuyor, sizi rahatsız mı ediyor?
ZAYIFLAMAK İSTİYORSANIZ BESİN İNTOLERANSINIZA DA BAKTIRIN!
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Kilo vermek isteyip veremiyor musunuz? Yedikleriniz bir türlü hazmolmuyor, sizi rahatsız mı ediyor? O zaman bazı gıdalara intoleransınız olabilir. Hayatı kolaylaştıran çözümler bütünü Back-Up’ın Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, besin intoleransı konusunda önemli bilgiler aktarıyor.
 
Doktor gözetiminde, diyetisyen tarafından hazırlanmış diyet uygulamaları kişilerin günlük besin ihtiyacını karşılasa da, her gıda her insanda aynı etkiyi göstermeyebilir. Besinlerin sindirimi sırasında iyi çalışmayan bir bağırsak sistemi, bağırsak florasının veya mide pH’ının uygun olmaması, gıdanın sindirimi için gereken enzim yetersizliği gibi durumlar sebebiyle besin intoleransı oluşur. En çok yediğiniz besinler, sizde istemediğiniz etkiler gösterebilir.
 
Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, “Bu tür durumlarda vücutta bazı reaksiyonlar görülebilir. Örneğin, düşük kalori ve yüksek su içeriğiyle bilinen, zayıflama diyetlerinde de çok kullanılan salatalık sizde, hazımsızlık ve şişkinliğe sebep olabilir.  Bu etkiyi gidermek için, enerji değeri yüksek, tatlı, karbonhidrattan zengin gıdalara karşı aşırı istek duyabilirsiniz. Sindirim sıkıntıları olan bir metabolizma, sağlıklı bir bireye göre çok daha yavaş çalışır. İyi çalışan bir metabolizma, yağ yakımını hızlandırarak, kilo almanızı zorlaştırır” diye bilgi veriyor. 
 
Gıda alerjisi ve gıda intoleransının karıştırılmaması gerektiğini de belirten Tektunalı, ikisi arasındaki farkları sıralıyor: “Besin alerjisi; yiyeceğin içindeki proteinlerin sindirilemeyip vücutta yabancı madde olarak algılanması ve bağışıklık hücrelerinin saldırıya geçmesi sonucu oluşan hayati reaksiyonların tümüdür. Gıda yendiği an ortaya çıkar. Gıdanın içindeki katkı maddeleri de alerji sebebi olabilir. Besin intoleransı ise, besin kaynaklı yan etkinin 2 saat ve daha uzun süreden sonra görülmeye başladığı hayati olmayan;
 
Kronik ağrı
Kronik kabızlık, ishal
Reflü, ülser
Gaz ve şişkinlik
Kronik yorgunluk
Migren
Hazımsızlık ve mide bulantısı
Romatizma
Ürtiker, kaşıntı
 
gibi şikayetler görülen bir durumdur”.
 
 
 
Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Hakkında
Sağlıklı ve doğru beslenme alışkanlığı kazanmak için Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı size yardımcı oluyor. Aileniz ve sizin için mevsime uygun yemek önerilerinden, kilo vermenin ipuçlarına kadar tüm bilgileri Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı’dan alabileceksiniz. Cansu Tektunalı haftanın her günü üyelerine Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı hizmeti veriyor. Back-Up üyeleri hafta içi her gün 09:30 – 18:30 saatleri arasında Cansu Tektunalı’ya telefonla ulaşabilir ve sorularını sorabilir. Kilo vermek isteyenler, sindirim sorunu yaşayanlar, ergenlik dönemindeki kızının hangi besinleri tüketmesi gerektiğini bilemeyenler Cansu Tektunalı’dan danışmanlık hizmeti alabilirler. 
 
 
Back-Up hakkında
Back-Up, hayatı kolaylaştıran bir üyelik sistemidir. 2012 yılında, müşteri sadakati programları alanında dünya lideri Affinion ile iş ortaklığına giren Back-Up, yol yardımından konut yardımına, tıbbi destek hizmetlerinden her türlü organizasyonel hizmete kadar geniş bir çerçevede hizmet veriyor. 
Tüm dünyadan başarılı markaların yer aldığı Services Marketing adlı kitapta ‘Türk Lokumu’ başlığı altında yer alan Back-Up, bu kitaba girebilen tek Türk markası olma özelliği taşıyor. Başarılı şirket, yaşam alanında Back-Up, sağlık alanında Dr. Back-Up, seyahat alanında ise sadece Back-Up üyelerinin değil herkesin faydalanabileceği A Plus bir seyahat acentesi olan Back-Up Travel ile faaliyet gösteriyor. Hizmetlerini kurumsal firmalara da sunan Back-Up’ın alışveriş merkezleri, rezidanslar, bankalar gibi kurumlar için Back-Up Concierge ile şirketlerin çalışanları ve müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına yönelik Back-Up Corporate hizmetleri de bulunuyor. 
 
http://www.backup.com.tr
(0212) 366 03 03
 
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894