• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 20 °C

Kadın Çiftçiler Kemalpaşa'da Buluştu

Kadın Çiftçiler Kemalpaşa'da Buluştu
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
KADIN ÇİFTÇİLER KEMALPAŞA'DA BULUŞTU
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kapsamında Kemalpaşa'da düzenlenen Çiftçi Kadınlar Günü etkinliklerinde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, çiftçi kadınların hayatın her alanında yer aldığı belirterek, onların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Türkmen, tarımsal arazilerin önemine dikkat çekerek, verimli arazilerin korunmasının önemli bir konu olduğunu söyledi. 
 
Tarım sektöründe çalışan ve üreten kadınları bir araya getiren Kemalpaşa Çiftçi Kadınlar Günü, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kemalpaşa İlçe Müdürü Ali Bal, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ve Anadolubank Turgutlu Şube Müdürü Süleyman Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çiftçi kadınlar kurdukları standlarda ürünlerini sergileme imkanı buldu. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği etkinlikte sinevizyon gösterisi de yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, kadın işgücünün önemine dikkat çekerek bu noktada onlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Birçok alanda kadınların çalıştığını ve son derece verimli işler çıkardığını açıklayan Türkmen, "Kadınlarımız, hayatın hemen her alanında yer alıyor; ülkemizin daha da gelişmesi ve evlatlarımızın sağlıklı şekilde yetişmesi için emek veriyorlar. Bu etkinlikte çiftçi kadınlarımız ürünlerini sergiliyor. Böylece yaptıkları işler daha da bilinir ve görünür oluyor. Dolayısıyla yerel yönetimler olarak bizlerin de onlara her zaman destek vermesi gerekiyor" diye konuştu. Son yıllarda hızla yok olan verimli tarım arazileriyle ilgili kısa bir açıklama da yapan Türkmen, "Tarımda kullanılan ve son derece verimli olan arazileri muhafaza etmemiz gerekiyor çünkü her geçen gün maalesef bu alanlar yok oluyor. Özellikle Kemalpaşa gibi kiraz bahçelerinin olduğu ve yoğun tarım faaliyetinin bulunduğu bir ilçede, bu konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Tarım arazilerinin korunması lazım" ifadesinde bulundu. 
 
PLANSIZ HAREKET EDİLMEMELİ
Etkinliğin çiftçi kadınlar açısından son derece verimli olduğunu açıklayan Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, bu tür etkinliklerin ilçenin tanınmasında önemli katkı sağladığını söyledi. Konuşmasında İzmir'in hem tarım hem de sanayi kenti olduğunu da vurgulayan Taşbilek, "İzmir, gelişmiş sanayisi ile birlikte aynı zamanda uluslar arası tarımda örnek gösterilebilecek bir kent ancak bir takım plansız hareketlerle tarım arazileri yok olmuş durumda. Önceki yıllarda gerekli planlama yapılmadığı için İzmir'e ve İzmir Limanı'na yakın yerlerde sanayileşme başlamış. Elbette sanayi ülkemizin olmazsa olmazı ancak bunu planlayarak yapmak çok önemli" diye konuştu. Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın ise Kemalpaşa'da düzenlenen etkinliğin çiftçi kadınlara sahip çıkıldığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, etkinlikte sergilenen ürünlerin gerçekten özel olduğunu söyledi. Saygın, "Çiftçi kadınlarımız her şeyi yapıyor ancak yaptıkları bir türlü gözükmüyordu. Bu tür etkinlikler yapılanların görünmesini ve ürünlerin öne plana çıkmasını sağlıyor. Bu noktada etkinliği çok anlamlı buluyorum" şeklinde konuştu. 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894