• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 16 °C

Ücretsiz Eğitime Kobani Saldırısı

Ücretsiz Eğitime Kobani Saldırısı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'ye saldırılarını protesto eden bir grup Menemen’de eğitim yuvasına saldırdı. Menemen Belediye Dershanesi’nin güvenlik kapısını yakan, kapı ve camlarını kıran saldırganlar, Menemen Belediyes

BAŞKAN ŞAHİN, SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD)  Kobani'ye saldırılarını protesto eden bir grup Menemen’de eğitim yuvasına saldırdı. Menemen Belediye Dershanesi’nin güvenlik kapısını yakan, kapı ve camlarını kıran saldırganlar, Menemen Belediyesi flamasını da aşağı indirdi. Saldırının boyutlarının daha da büyümemesinin sağduyulu insanlar sayesinde gerçekleştiğini düşündüğünü ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “O sağduyulu insanlar olmasa binamız da yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirdi. Öncelikle sağduyulu tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden bir grup, Menemen’in Asarlık bölgesinde dün akşam saatlerinde eylem yaptı. Polisle karşı karşıya gelen gruptaki bazı kişiler, Doğu ve Güneydoğu'dan göç etmiş vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asarlık’ta 2011 yılından bugüne hizmet veren ve her yıl 1000 öğrencinin ücretsiz faydalandığı Menemen Belediye Dershanesi’nin güvenlik kapısını yaktı, Dershane’nin kapı ve camlarını kırmakla da yetinmeyip Menemen Belediyesi flamasını aşağı indirdi.

Başkan Şahin; “Saldırıyı Kınıyoruz”

Saldırının izlerini silmek için Menemen Belediyesi ekipleri tarafından Asarlık bölgesinde ve Menemen Belediye Dershanesi’nde yoğun bir çalışma başlatıldı. Menemen Belediye Dershanesi’ne gelerek olay yerinde incelemelerde bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eğitim yuvasına yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi; “Dershanemize nasıl ve neden saldırıldığını bilmiyoruz. Ama burası bir eğitim yuvası. Yıllarca ‘paralı eğitime hayır’ diyen bir anlayışla, parasız bir eğitimin 5. yılını burada dolduruyoruz. Bu bölge bizim için son derece önemli. Yoksul vatandaşlarımızın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bu bölgemize hizmet edebilmek adına, Hükümet dershaneleri kapatırken biz burada parasız eğitim verebilmek için dershane açıyoruz. TEOG’da %99, LYS’de %84 başarı yakalarken, akşam böyle bir olayla karşılaşmak Belediye Başkanı ve bir birey olarak beni üzüyor. Böyle büyük bir hadisede sadece güvenlik kapısı ve 3-5 cam ile kırılarak kalınması, sanırım o toplumun içerisinde sağduyulu insanlar olduğundan dolayı kalıyor. Katkısı olan, sağduyulu olan herkese teşekkür ediyoruz.”

“Barış içerisinde her şey çözülebilir”

Menemen Belediye Dershanesi’ne yapılan saldırının Kobani ile hiçbir ilişkisi olamayacağını, bunu ancak provokasyon düşüncesi olan insanların yaratabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Orta Doğu’nun yangın yeri haline geldiği, Türkiye’nin barış süreci yaşadığı bir dönemde böyle provokasyonlara gelmemek gerekir. Bu saldırının Kobani ile hiçbir ilişkisi olamaz. Bunu ancak provokasyon düşüncesi olan insanlar yaratır. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Sadece Menemen ve Asarlık değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle olayların olmamasını istiyoruz. Barış içerisinde her şeyin çözülebileceğine inanan bir anlayışımız var.”

“Eğitime Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz”

Menemen Belediye Dershanesi’ndeki zararın biran önce giderilerek eğitime kalındığı yerden devam edileceğini açıklayan Başkan Tahir Şahin, eğitim emekçilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Bu gibi olaylar oldu diye ne siz ne de ben yaptığımız işten geri kalmayacağız. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894