• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Bonzai kelimesine otosansür uygulansın

Bonzai kelimesine otosansür uygulansın
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Çocukları ve gençleri ölüme sürükleyen bonzai isimli uyuşturucu çeşidinin, az bilinmesine rağmen, medyada yer alan binlerce haber ve görsel sayesinde bir
Uyuşturucu haberlerine otosansür uygulansın
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Çocukları ve gençleri ölüme sürükleyen bonzai isimli uyuşturucu çeşidinin, az bilinmesine rağmen, medyada yer alan binlerce haber ve görsel sayesinde bir anda en popüler uyuşturucular sınıfına girdiğini belirten Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, haberlerde  bonzai kelimesi başta olmak üzere uyuşturucu isimlerine otosansür uygulanmasını önerdi.
 
Gençler arasında salgın gibi yayılan bonzai bağımlılığına karşı alternatif destek yöntemleriyle ilgili çalışmalarıyla tanınan Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, yaptığı açıklamada, bonzainin neden olduğu ölümlerde, yeni uyuşturucu türünün tanıtımının yapılmasının etkili olduğunu savundu.
 
HABERLERE UYUŞTURUCUNUN ADI YAZILMASIN
Bonzai konulu her haberin, her görüntünün gençlerin bu uyuşturucuya olan merakını daha da artırdığını vurgulayan Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, medyanın farkında olmadan güçlü bir şekilde uyuşturucu tanıtımı yaptığını söyledi.
 
Hipnoz Uzmanı Başkak, medya organları için sansürün kabul edilemeyeceğini ancak kamu yararı olan durumlarda medyanın herhangi bir makamın ve yetkili kurumun engellemesi olmadığı halde, yayınlayacağı haberlerde geçen uyuşturucu isimlerini sansürlemesi yani otosansür uygulaması gerektiğini vurguladı.Haberlere konu olan uyuşturucunun adı yerine “uyuşturucu” kelimesinin kullanılmasının uyuşturucu çeşitlerinin reklam değerini düşüreceğinin altını çizen Başkak şu önerilerde bulundu:
 
HABERLERE UYUŞTURUCU FİLTRESİ
“Başbakan Ahmet Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadele eylem planı açıklarken “Teröristle aynı muameleyi görecekler” dedi. Bu kararlı çıkışa medya kanalıyla da destek verilmesi gerekiyor. Türkiye'de faaliyet gösteren haber ajansları, yakın geçmişte terör, şiddet ve afet durumlarında yayımlanacak haberler konusunda ortak yayın ilkeleri belirlemişti. Madem uyuşturucu terör kapsamında öyleyse aynı şekilde Anadolu Ajansı (AA), Cihan Haber Ajansı (Cihan), Doğan Haber Ajansı (DHA), Ajans Haber Türk (AHT), Ankara Haber Ajansı (ANKA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ile diğer yerel ve bölgesel ajanslar, uyuşturucu haberlerinin servis edilmesi aşamasında editoryal bir filtre uygulayabilirler. Ajanslar başta olmak üzere basın, televizyon ve radyoların uyuşturucu haberlerinin sunulması konusunda ortak yayın ilkeleri benimsemesi, zehir tacirlerin sesini kısarken aileleri mutlu edecektir.”
 
GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİNE NARKOTİK ÇAĞRI
Başkak, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, TRT ve RTÜK gibi kamudaki medya kurumları ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Konseyi başta olmak üzere gazetecilik meslek örgütlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.
 
UYUŞTURUCUNUN REKLAMI YAPILMAZSA ÖLÜMLER AZALIR
 
Başkak, medyada ve sosyal medyada alınacak önlemlerin ardından farkındalık sürecinin başlayacağını, uyuşturucu reklamlarının azalmasıyla ilk başta özenti ve merak nedeniyle uyuşturucuya kaymaların önüne geçilebileceğini, daha sonra ise kullanım oranlarının ve ölümlerin azaltılabileceğini sözlerine ekledi.
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894