• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Kalbiniz sağlık için atsın...

Kalbiniz sağlık için atsın...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / ugün Dünya Kalp Günü…… Her yıl dünyada 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Ülkemizde 3,5 milyon kronik kalp hastası bulunuyor.
KALBİNİZ SAĞLIK İÇİN ATSIN
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Bugün Dünya Kalp Günü…… Her yıl dünyada 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Ülkemizde 3,5 milyon kronik kalp hastası bulunuyor. Vücudumuzun en duygusal organı olan kalp, aynı zamanda yaşadığımız tüm duygulardan etkileniyor. Yapılan son araştırmalar, huzurlu ve mutlu bir evliliğin hem kalp sağlığı yönünden, hem de kalp krizine bağlı ölümleri azaltması açısından kalbe iyi geldiğini gösteriyor.  Liv Hospital Girişimsel Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu
kalp hastalıklarından korunmak için doğru beslenme, hareketli bir yaşam, sigara içmemek ve mutlu bir evliliğin önemine dikkat çekiyor. Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu “Her ne kadar Türkler, genetik olarak kalp hastalığına yatkınlığı olsa da, düzenli yürüyüş yapmamak, sigara içmek, aşırı tuz tüketimi kalp hastalıklarını tetikliyor. Yani hayat tarzında küçük değişiklikler yaparak, kalp sağlığını korumak mümkün. Buna bir de düzenli ve mutlu bir beraberlik eklendiğinde, kalbimiz sağlıkla atabiliyor’’ dedi.
Hipertansiyon kalbin düşmanı
 
Kalp hastalıklarının başlıca sebeplerinden biri hipertansiyon. Türkiye’de her üç yetişkinden birinde hipertansiyon görülüyor. Hem kalp krizi hem de felç riskini arttıran hipertansiyon, kalp yetmezliğine de neden oluyor. Yapılan araştırmalar, hipertansiyon hastalarının yarısının, hastalığının farkında olmadığını ortaya koyuyor. Kalp hastalıkları için çok önemli bir risk faktörü olan hipertansiyon için mutlaka düzenli kontrol ve tedavi yapılması gerekiyor.
Kalbinin sesine kulak ver  
 
Günde mutlaka yarım kilo sebze meyve tüketilmesi gerekiyor. Çünkü sebze ve meyveler vücuttaki kötü yağlarla mücadelede ederek, kilo vermeyi de sağlıyor.
Katı yağ yerine zeytinyağı tercih edilmeli. Zeytinyağı vücuttaki iyi kolesterolü artırıyor, kötü kolesterolü azaltıyor.
Günde bir fincan Türk kahvesi kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Ancak yüksek tansiyon hastalarının birden fazla Türk kahvesi içmemesi gerekiyor. 
Kalp hastalıklarında stres en önemli faktörlerden birini oluşturuyor. Stres, yanlış beslenmeyi de tetikliyor. Yoga, meditasyon, hafta sonları yapılan doğa yürüyüşleri hem stresi azaltmak için hem de kalp açısından fayda sağlıyor. 
Günlük hayatta yaşanılan duygu ve olaylar kalbi etkiliyor. Evlilik de bunlardan bir tanesi. Mutlu ve huzurlu bir evliliği olan kişilerin, kalp krizi geçirme oranları bekarlara göre daha düşük ve yaşam süreleri daha uzun. Bu yüzden kalbiniz için sevdiklerinizle bol bol, neşeli ve kaliteli zaman geçirin. 
Yapılan araştırmalara göre siyah çikolata yedikten sonra (%85 kakao) özellikle bacak damarlarında daralma ve tıkanma olan hastaların daha uzun mesafe yürüyebildikleri ve ağrılarını azaldığını gösteriyor.
Mümkün olduğunca az tuz tüketmek gerekiyor. 
Her gün düzenli olarak yarım saat doğa yürüyüşü yapılmalı. Asansör yerine merdiven kullanılmalı ve spor yapmalı.
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894