• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Zeki Müren Bodrum’da Anıldı

Zeki Müren Bodrum’da Anıldı
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Zeki Müren Ölümünün 18. Yılında Bodrum’da Anıldı
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Türkiye’nin en köklü ve öncü vakfı olarak 47 yıldan beri eğitime kesintisiz katkıda bulunan Türk Eğitim Vakfı (TEV), şehit aileleri, malul, gaziler ve çocuklarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı ile birlikte Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i ölümünün 18. senesinde, 27 Eylül Cumartesi günü Bodrum’da andı.
 
Zeki Müren, ölümünün 18. yılında tüm mal varlığını bağışladığı, başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere eğitim imkânı sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), şehit aileleri, malul, gaziler ve çocuklarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı’nın katkılarıyla Bodrum’da anıldı. Zeki Müren Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen anma töreninde TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ve TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcıoğlu birer konuşma yaptı.
 
TEV Genel Müdürü Yıldız Günay anma töreninde “Zeki Müren’in anıları kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı ile korurken, onun bağışları sonsuzluğa uzanıyor. Her yıl TEV-Zeki Müren Fonu katlanarak büyüyor, gençlerimize eğitim olanağı, öğrencilerimize binlerce burs sağlıyor. Geleceğimize ışık tutuyor. Aydınlık bir Türkiye için hepimize umut olmaya devam ediyor” diye konuştu.
 
Zeki Müren Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen basın buluşmasının ardından Sanat Güneşi Zeki Müren için müzede mevlit okutuldu.Sanat Güneşi Zeki Müren’in daha önce yayınlanmayan ve ilk kez görülecek olan fotoğraflarından oluşan videoyu da aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.Zeki Müren Fonundan bu güne kadar 2452 öğrencinin eğitimine katkı sağlandıTürkiye’nin eğitimle ilerleyeceği bilinciyle mal varlığının yarısını TEV’e bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 18’inci yılında da gençlere umut olmaya devam ediyor. Sanat Güneşi’nin vefatının ardından oluşturulan Zeki Müren Fonu’ndan bu güne kadar 2452 öğrenciye burs verildi. 2014-2015 öğretim yılında da TEV Zeki Müren Burs Fonu ile 210 öğrenciye ayda 400 TL burs sağlanacak.
 
Zeki Müren mal varlığının yarısını da TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. TSK Mehmetçik Vakfı bu bağışlar sayesinde şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik’in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 40 bin TL,  birinci derece bir gaziye aylık 1060 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 700 TL yardımda bulunuyor. 
 
TEV bağışçısı olan Merhume Safiye Ayla Targan ile TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı bağışçısı Zeki Müren adına isimlerinin ve hatıralarının yaşatılması, Türk Musikisine genç sesler kazandırılması amacıyla her üç yılda bir ses yarışması da düzenleniyor. 
 
 
TEV (Türk Eğitim Vakfı) Hakkında:
Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde 210 bin, yurt dışında ise yüksek lisans için 1.514 öğrenciye eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV, 15 İlköğretim Okulu, 1 Anaokulu, 3 Anadolu Lisesi, 4 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.
 
TSK Mehmetçik Vakfı Hakkında:
TSK Mehmetçik Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, malul olan gazi ve engelli Mehmetçiklere, söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına, yardım planı dahilinde maddi yardımda bulunur ve sosyal destek sağlar.
TSK Mehmetçik Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar; 16.445 şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine ölüm yardımı, 9.533 malul gazi ve engelli Mehmetçik’e maluliyet yardımı, 3.723 malul gazi ve engelli Mehmetçik’e sürekli bakım yardımı, 3.323 Mehmetçik çocuğuna bakım ve öğrenim yardımı, 243 Mehmetçik çocuğu için doğum yardımı, 193 malul gazi/engelli-çocuk için ölüm yardımı olmak üzere 39.242 kişiye nakdi yardımda bulundu. Söz konusu yardımların bugünkü değeri yaklaşık 440.926.703,53 TL’dir.
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894