• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 12 °C

1 dakikada dünyayı değiştirin...

1 dakikada dünyayı değiştirin...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, CP’li bireylere destek vermek isteyen herkesi temsilciliğini yürüttüğü Dünya CerebralPalsy Günü’nde beyin fırtınası yapmaya
1 EKİM DÜNYA CEREBRAL PALSY GÜNÜ’NDE 1 DAKİKADA DÜNYAYI DEĞİŞTİRİN
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, CP’li bireylere destek vermek isteyen herkesi temsilciliğini yürüttüğü Dünya CerebralPalsy Günü’nde beyin fırtınası yapmaya çağırıyor.
 
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 1 Ekim Dünya CerebralPalsy (CP) Günü’nde CP’li bireylerin hayatlarında bir fark yaratabilmek için“1 Dakikada Dünyamı Değiştir” kampanyasına destek vermek amacıylaTürkiye’yi fikir üretmeye çağırıyor. Kampanyanın ilki 2012’de DünyaCerebralPalsyGünü’nde gerçekleştirildi.Kampanya ile CP’li bireyler ve ailelerinin yaşamlarını değiştirmek üzeredünyanın her yerinden insanların fikirlerini öğrenmek ve bu fikirlerin en iyisini gerçekleştirmek amaçlanıyor.
 
Kampanyanın Türkiye’deki öncülüğünü yapan ve CerebralPalsy alanında farkındalık projeleri yürüten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, 30’dan fazlada ülkeden organizasyonun desteklediği bu özel güne geçen yıl geniş çaplı bir katılım olduğunu vurguladı. Evgin, “Dünyanın her yerinden yüzlerce kişinin katılımıyla beyin fırtınası gerçekleştirdik. Birbirini tanımayan bu insanlar dünyayı değiştirmeyi mümkün kılacak fikirlerini 1 dakikada sundular. Hayata geçen projeler gibi gelecek projeler de belki binlerce insana umut olacak” dedi. 
 
Kampanya ile CP’li bireyler, aileleri ve onları destekleyenler hazırladıkları 1 dakikalık videolar ya da 1 dakika içinde sunacakları metinlerle fikirlerini paylaşıyor. 31 Ekim’e kadar Dünya CerebralPalsy Günü web sayfasında yayınlanacak fikirlerin oylanması sonucu en çok oyu alan kişiye 500 dolarlık “İnsanların Seçimi Ödülü” verilecek. Uluslararası jürinin değerlendirmesi sonucu finale kalan 3 fikirden biri için mucitler, araştırmacılar ve yaratıcı kişiler tasarım ya da prototipleri ile toplamı 50.000 dolar olan ödüller için yarışacaklar.
 
2012’de dünya çapında kampanyaya katılan 470 fikirden biri olan Türkiye’den Alper Şivan’ın güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye fikri için Virginia Üniversitesi’nin ürettiği prototip birincilik ödülüne layık görülmüştü.  
 
CerebralPalsy Hakkında:
 
CerebralPalsy, hareketi programlayan, hareketi başlatan, hareketin düzenli olmasını sağlayan beyin ve beyincikteki bozuklukların neticesinde oluşan beyin engeli durumudur. CP, ilerleyici değildir, beyin veya beyinciğin sağlam kalmış alanlarında eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak bu alanlara işlevsellik kazandırılır.
 
TSÇV Hakkında:
 
TSÇV, Türkiye’de CP konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35.569 m2  alan üzerinde; TSÇV önderliğinde hizmet sunan Metin Sabancı Merkezi’nde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Erken Müdahale Birimi,  Metin Sabancı Okulları ve  Yaratıcı Sanatlar Terapisi birimi bulunmaktadır. TSÇV; bir taraftan rehabilitasyon ve eğitim hizmetleri ile CP’li bireylerin topluma katılımını desteklerken, diğer taraftan farklılıkları anlamaya ve anlatmaya çalışmaktadır. Kurulduğu günden bugüne 15.000 çocuğa ve ailesine hizmet vermiş ve destek olmuştur. Günümüzde;  yeni yapılanma, yeni bakış açıları ve yaklaşımlar eşliğinde binlerce çocuk ve ailesine destek olmaya, çözümler sunmaya devam etmektedir. Detaylı bilgi için: www.tscv.org.tr
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894