• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 29 °C
  • Afyon 27 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 24 °C

Trafik Egitim Semineri Sona Erdi

Trafik Egitim Semineri Sona Erdi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa belediyesi trafik eğitim semineri kursu 2014 yılı yaz dönemi sona erdi. 2007 yılından bu güne yaklaşık 20 bini geçkin öğrencinin kurs aldığı trafik eğitim semineri büyük ilgi gördü. Zeytinli park içersinde bulu

BÜYÜK İLGİ GÖREN KURS SONA ERDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa belediyesi trafik eğitim semineri kursu 2014 yılı yaz dönemi sona erdi. 2007 yılından bu güne yaklaşık 20 bini geçkin öğrencinin kurs aldığı trafik eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Zeytinli park içersinde bulunan Aliağa Belediyesi Trafik Eğitim alanında "Bugünün küçükleri yarının büyükleri" sloganıyla başlayan kurs 7- 13 yaş arası ilkokul öğrencilerine kendilerini geliştirme fırsatı sundu. 2 aylık sürede, günde 2 saat verilen eğitimler sonucunda kursiyer öğrenciler bisiklet kullanmanın kurallarını, teorik trafik bilgilerini öğrendi. Eğitimlerde ayrıca küçük kursiyerlere trafik ilgili slayt resimler ve çizgi filimler izlettirildi.

Kursun sonucu yapılan törende öğrenciler kadar velilerinde heyecanlı olduğu gözlendi. Kursiyerlerden Gamze Demirkol aldığı eğitimle kendini geliştirdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu eğitimler sonucu trafik kurallarının çok önemli olduğunu öğrendim. Eğer trafik kurallarına uymazsak çok kötü sonuçları olabileceğini görmüş oldum. Aldığımız bu eğitimle artık trafikte daha güvenli, daha dikkatli bir birey olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ailemde ve çevremde trafik kurallarında yanlış yapanları uyarıyorum. Bu kursa bütün genç bireylerin katılmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Trafik eğitim semineri eğitmeni Trafik Polisi İsmail Hakkı Ergün bu tür eğitimlerin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Burada olmaktan ve hizmet vermekten her zaman mutluluk duydum. Geleceğimizin teminatı gençlerimize trafik ile ilgili kuralları öğretmek, onları geleceğe bir nebze olsun daha donanımlı hazırlamak adına elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Bu konuda bizlere katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada 2007 yılından bu yana kurs alan yaklaşık 20 bini geçkin öğrencimiz babalarından daha iyi trafik bilgisine sahip oldular. Aldıkları eğitimle trafik kurallarına dikkat ediyorlar ve etraflarındaki herkesi uyarıyorlar. Verdiğimiz eğitimlerin amacına ulaştığını görmek bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Trafik eğitim kursu sorumlularından Nasuh Gökdemir bu tür sosyal faaliyetler içerisinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: " MEB ile ortak yürütülen projede çocuklarımıza daha faydalı olabilecek, hayatın her sıkıntısına yardımcı olacak tüm sosyal faaliyetlerin içinde olacağız. Bu kursta bunlardan bir tanesi.  Trafikte eğitimli toplumlarda yaşanan sıkıntılar daha az oluyor, bu düşünceyle yola çıkan bu etkinliğin daha uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum. Bu sosyal faaliyetten faydalanan çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin gelişmesi, hayatın bir parçası olan trafik yaşamanın da içerisinde kendilerini daha güvenli hissedecekleri kuralları öğrenmeleri, bunları hayata geçirdiklerini görmemiz bizleri oldukça mutlu ediyor" dedi.

Yapılan törende kursa katılan öğrencilere Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Raşit Özkan başarı sertifikalarını verdi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894