• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 22 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 19 °C

etrol İş’ten ISID ve İsrail Protestosu

etrol İş’ten ISID ve İsrail Protestosu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Musul, Kerkük,Filistin’de yaşanan katliamları protesto etmek için Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve Petkim, Tüpraş, Star, Ravogo işyerlerinde çalışan işçilerin katılımı ile Aliağa Demokrasi meydanında

Petrol İş’ten ISID ve İsrail Protestosu

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Musul, Kerkük,Filistin’de yaşanan katliamları protesto etmek için Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve Petkim, Tüpraş, Star, Ravogo işyerlerinde çalışan işçilerin katılımı ile Aliağa Demokrasi meydanında basın açıklaması yapıldı
Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Aliağa Eğitim-sen temsilcisi Meltem TURAN’ın yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

BASINA VE KAMUOYUNA
Ortadoğu bir kez daha kan gölüne çevrildi. Günlerdir bütün dünyanın gözleri önünde, Filistin’de, Irak Türkmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Musul ve Kerkük’te ve Rojava’da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.
Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Filistin halkının topraklarını işgal eden İsrail’in ‘koruyucu hat' oluşturmak adı altında üç haftadır devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüz yirmiyi aşkın Filistinli yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış, yüzlercesi tutuklanmış, Gazze harabeye ve günlük yaşam cehenneme çevrilmiştir.
Bu insanlık trajedisi karşısında İsrail’e destek veren uluslararası güçlerin hala seyirci kalması, “kara harekâtı istemiyoruz” diyerek adeta hava harekâtının devamını onaylamaları katliamın suç ortakları olduklarını göstermektedir. Birleşmiş Milletler katliamlar karşısında suskun kalmakta, katliamcılara karşı herhangi bir yaptırım uygulama cesareti bile göstermemektedir.
Bir diğer trajedi de Irak topraklarında yaşanmaktadır. Irak Ordusunun hiçbir direnişiyle karşılaşmadan Musul’u ele geçiren İŞİD adlı terörist örgüt vahşi bir katliama yönelmiş bunun karşısında binlerce Türkmen başka bölgelere göç etmiş, açlık ve sefaletle yüz yüze kalmıştır. Musul’un tamamı Türkmenlerin yaşadığı Tela fer ilçesinde camiler bombalanmış çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca insan katledilmiştir. AKP Hükümeti İŞİD’ o kadar çok güveniyor olmalı ki bağıra bağıra gelen işgal karşısında Konsolosluğumuzu boşaltma gereği dahi duymamıştır. Konsolosluğu basan İŞİD, 49 görevliyi rehin almış ve Onlardan hala herhangi bir haber alınamamıştır. Bütün bu gelişmeleri seyretmekle yetinen hükümetin bu konuda hiçbir ciddi girişimi olmamıştır.
İŞİD adlı bu taşeron örgüt son olarak ise Türkiye’nin güneydoğu sınırının önemli bir bölümünü kapsayan Rojava’yı ele geçirmek için harekete geçmiş, Suriye’deki Kürt ve diğer topluluklara yönelik saldırı ve katliamlarına hız vermiştir. İŞİD’in sınır boylarımızı ele geçirmesi ülkemizi çok daha güvensiz bir hale getirecek, tıpkı bugün Ortadoğu’da olduğu gibi etnik ve mezhepsel çatışmaların zeminini güçlendirecektir. İşçi sınıfı, emekçiler ve demokrasi güçleri olarak buna asla izin vermemeliyiz.
Ortadoğu’nun her yanında devam eden çatışma ve derin çelişkiler emperyalist politikalardan bağımsız değildir. İşgal ve böl-yönet politikalarıyla çatışma ve çelişkiler diri tutularak başta petrol olmak üzere bölgenin kaynakları talan edilmektedir. Son yıllarda artan şiddet ortamı emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme ve bölgenin yıpranan gerici iktidarlarını ayakta tutma arayışlarının sonucu olarak gelişmektedir. Bölge halkları birbirlerini boğazlarken emperyalistler bölgedeki güçlerini tahkim etmekte, varlıklarını kalıcılaştırmaktadırlar.
Öte yandan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, geçmişte Filistin halkının mücadelesini istismar ederek iç politika malzemesi yapanlar ‘denge politikası’ adına yaşanan katliamı görmezden gelmekte, Filistin halkı ile aramızdaki tarihsel ve kültürel bağları yok saymaktadır.
AKP iktidarının yaşanan katliam karşısında İsrail’i incitmeyecek ‘diplomatik’ açıklamalarla yetinmesi; IŞİD’in Irak’taki son saldırılarının da etkisiyle Musul ve Kerkük petrol boru hatlarından Türkiye üzerinden İsrail’e satılan petrollerden elde edilen ve Halkbankası’na yatırılan dolar akışının devam etmesi için, Filistin halkının değil, silah anlaşmaları yaptığı, pilotlarını Türkiye’de eğittiği İsrail’in çıkarlarına uygun bir dış politika izlediğini tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir.
Gezi Direnişinde hayatını kaybeden gençleri terörist olarak suçlamaktan geri durmayan, 15 yaşında polis terörüne kurban verilen Berkin Elvan’ın annesini mitinglerinde yuhalatan Başbakanın eli kanlı IŞİD çetelerini ise “IŞİD unsurları” olarak tanımlaması IŞİD’e verilen desteği gösteren politikalardan sadece bir tanesidir.
Saldırıların püskürtülmesi ve barış ortamının sağlanmasında başta Filistin Irak Türkmenleri ve Rojava halklarıyla dayanışma olmak üzere bölgenin demokrasi ve emek güçlerinin birlikte mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.
Bizler Aliağa Emek Ve Demokrasi Platformu olarak;
İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Irak Türkmenlerine ve Rojava halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Hükümeti onurlu bir dış politika izlemeye, Konsolosluk görevlilerinin kurtarılması için her türlü girişimi yapmaya, katliamları ve işgali sürdürdüğü müddetçe İsrail’le olan her türlü ticari ve askeri ilişkileri dondurmaya İŞİD gibi katliamcı taşeron örgütlere yönelik desteğini sona erdirmeye çağırıyoruz.

YAŞASIN ORTADOĞU HALKLARININ KARDEŞLİĞİ!
KAHROLSUN EMPERYALİSTLER VE İŞBİRLİKÇİLERİ!

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894