• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Anneden Oğluna İkinci Hayat...

Anneden Oğluna İkinci Hayat...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
ANNEDEN OĞLUNA İKİNCİ HAYAT
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Başarılı bir iş birliği protokolü ile birlikte kullanıma örnek olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İKÇÜ Tıp Fakültesi başarılı operasyon örnekleri vermeyi devam ediyor.
 
Kadavradan böbrek nakil programının yanı sıra canlıdan böbrek nakli programını da başarıyla uygulayan  Genel Cerrahi Kliniği, Organ nakli Sorumlusu Op.Dr. Ahmet Er başkanlığında Doç.Dr.Erdinç Kamer, Op.Dr.Fevzi Cengiz,  İKÇÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D. Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Zeki Soypaçacı, Uzm.Dr.Mehmet Polat’tan oluşan nakil ekibi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD öğretim üyesi Prof.Dr.Cüneyt Hoşcoşkun’un da verdiği destek ile nakil bekleyen hastalara şifa veriyor.
 
Son olarak bu ekibin gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon sonucu kronik böbrek hastası olan oğluna ikinci bir hayat hediye eden Fatma Uzunay(50) oğlu Adem Uzunay(28) ile  yeni bir hayata birlikte merhaba dedi.
 
BAŞKALARINA CAN OLACAK ORGANLAR TOPRAK OLMASIN
 Başarılı operasyon ile ilgili bilgi veren Nakilden Sorumlu Uzman Op.Dr.Ahmet Er,  esas amaçlarının kadavradan organ naklini arttırmak olduğuna işaret etti. Op.Dr.Er, “ Ülkemizde canlıdan canlıya organ bağışlanıyor ama öldüğünde organları kullanılabilecek kişilerin organları bağışlanmıyor, bağışlatamıyoruz. Dinimizce de bu uygundur. Ancak bunda tezatlık var. Avrupa’da  ise bu durum  tam tersidir. Kadavradan bağışlar daha fazladır. Amaç canlıdan canlıya nakil yapmak olmamalı, organ nakli ile başka hayatlara can verebilecek organların toprakta çürümesini  önlemek olmalıdır. Yaptığımız operasyonda annenin ve oğlunun genel sağlık durumu gayet iyi. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.
 
NAKİL BEKLEYEN ÇOK HASTAMIZ VAR
İKÇÜ AEH Organ Nakli Merkezi Koordinatörü  Dr. Rahmi Baykan bu yıl 3’ü canlı 3’ü kadavra olmak üzere 6 başarılı nakil gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bu işin doğrusu kadavradan organ bağışıdır” diyen Dr.Baykan, “Bugün itibariyle 21.566 böbrek hastası nakil beklemektedir. Bu rakam İzmir ve Bölgemizde de oldukça fazla.  Organ nakli bekleyen çok hastamız var. 2007’de açılan ama bir süre ara veren merkez 2012 yılından bu yana Nakilden Sorumlu  Uzman Op.Dr.Ahmet Er ve ekip arkadaşlarımızla birlikte organ nakli bekleyen hastalara şifa dağıtıyor. Yeni kurulan bir merkez olarak burada yapılan toplam nakil 39’a ulaştı” dedi.
 
BÖBREK HASTALIKLARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR
Nakillerden Sorumlu Uzman Yardımcısı İKÇÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D. Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Zeki Soypaçacı ise  İzmir’de böylesine önemli tam teşekküllü  bir merkezin olmasının önemine değindi. Böbrek naklinin hem hastanın yaşam süresini hem de kalitesini arttıran bir işlem olduğunu kaydeden Yrd.Doç.Dr. Zeki Soypaçacı, “Ayrıca ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Böylece diyalize giren bir hastanın yıllık maliyeti de yarı yarıya düşmüş oluyor. Bir diyaliz hastasının devlete bir yılda 25 bin dolar maliyeti olurken nakil olduktan sonra bu yarı yarıya düşmüş oluyor. Son yıllarda çok ciddi ölçüde böbrek hastalıklarında artış var. Hastalarımızın birçoğu organ nakli bekliyor” şeklinde konuştu.
 
Başarılı operasyonun ardından oğluna ikinci bir hayat hediye eden Fatma Uzunay, oğlu Adem Uzunay’ı ziyaret etti. Oldukça mutlu olduğunu ifade eden anne Uzunay, onların bu mutluluğuna vesile olan başta operasyonu gerçekleştiren ekip olmak üzere; hemşirelere, tüm sağlık personeline ayrı ayrı teşekkür etti.
 
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894