• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 11 °C
  • Uşak 10 °C

16 Bin Hastaya Evinde Ziyaret

16 Bin Hastaya Evinde Ziyaret
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
16 BİN HASTAYA EVİNDE ZİYARET
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Şifa Üniversitesi Hastaneleri, kalp ameliyatı olan hastalarına yönelik 16 yıl önce başlattığı ‘evde ziyaret’ uygulamasını sürdürüyor. Uygulama kapsamında Şifa sağlık ekipleri bugüne kadar 16 bin hastayı ziyaret etti. 
 
Şifa Üniversitesi Hastaneleri, hastalarını taburcu ettikten sonra da yalnız bırakmıyor. Hastanede yapılan rutin kontrollerin dışında hastayı bizzat evinde ziyaret eden Şifa Üniversitesi Hastaneleri sağlık ekipleri, hastanın ilaç kullanımını, sağlık durumunu, tedaviye cevap verme hızını kontrol ediyor. İhtiyaç halinde ise hastaya gerekli tıbbı desteği sağlıyor. 
Bu uygulamayı 1998 yılında başlattıklarını belirten Şifa Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, gerekçesini şöyle anlattı: “Uygulama kalp ameliyatı olmuş hastalarla başladı. ‘Ameliyatlarından 2 ay sonra bu hastaları ziyaret edelim, ilaç kullanımlarına bakalım, hal hatırlarını soralım, problemi olan varsa da sağlık ekibimiz vasıtasıyla tekrar getirip ücretsiz bir şekilde kontrol edelim. Ne gerekiyorsa yapmalım’ düşüncesiyle bu ziyaretleri başlamıştık.” 
Günümüzde, kalp ameliyatı dışındaki büyük cerrahi operasyon geçiren hastaları da içine alacak şekilde uygulamanın kapsamını genişlettiklerini belirten Doç. Dr. Okur, 16 yıldır süren bu uygulamadan kendilerinin de çok şey öğrendiklerini kaydetti. 
 
BİZ DE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Bu güne kadar yaklaşık 16 bin hastanın evinde ziyaret edildiğini ifade eden Doç. Dr. Okur, “Bu uygulama binlerce hastamızı birebir takip etmemizi sağladı. Bu çok önemliydi. Çünkü bir hasta gelip size ameliyat olur, sonra siz ucunu kaybedersiniz. Kontrole başka yere gitmiştir. Bu hastaları takip etmek; işin manevi yönü dışında tıbbi olarak da hem onlara hem de bizlere fayda sağladı. Biz hekimlerin yaptığı ameliyatların seyri, hastanın ne kadar fayda gördüğü ile ilgili elde ettiğimiz bilgiler, kendimizi teknik olarak da bilgi olarak da sorgulamamızı sağladı. 16 yıldır bu ziyaretlerle kendimizi devamlı sorgudan geçiriyoruz. Bu aynı zamanda bilimsel olarak da sizi devamlı bir iyileştirme sürecinde tutuyor. Ameliyatlarda bilimsel, güncel ve en etkili teknikleri kullanıyorsunuz; bunların hasta üzerinde ne kadar etkili olduğunu ise ancak hasta takibi yaparak anlayabiliyorsunuz. O yüzden biz bugün bir şey yapıyorsak, net olarak o tekniğin faydasına inanarak yapıyoruz. Şifa Üniversitesi Hastaneleri olarak bugüne kadar 20 binin üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştirdik, bu hastalardan en az 16 bin tanesini evlerinde ziyaret ettik” şeklinde konuştu. 
 
YAKIN-UZAK DİYE AYIRMIYORUZ
Uygulamanın bugün önemli operasyonlar geçirmiş diğer hastaları da içine alacak şekilde genişletildiğini belirten Doç. Dr. Okur, “Şifa Üniversitesi Hastaneleri, sadece İzmir’e veya Ege Bölgesine hizmet vermiyor. Çok uzak bölgelerden de hastalarımız oluyor. Dolayısıyla bu ziyaretler de bölge bölge planlanarak, en uzak yere kadar gidiliyor” dedi. 
Okur, hasta ziyareti yapan sağlık ekiplerinde birer pratisyen doktor, hemşire, tıbbi sekreter ve şoförün görev aldığını söyledi. 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894