• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 17 °C

Serkan Acar, İDÇ’ye Ramazan Teşekkürü

Serkan Acar, İDÇ’ye Ramazan Teşekkürü
ALAİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi Ramazan’a sayılı günler kala kapsamlı bir etkinlik programı için kolları sıvadı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan büyük bir ekip çalışmasının ürünü o

Serkan Acar, "İDÇ’ye Ramazan Teşekkürü"

ALİAĞA BELEDİYESİ 2014 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ PROGRAMINI AÇIKLADI

ALAİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi Ramazan’a sayılı günler kala kapsamlı bir etkinlik programı için kolları sıvadı.  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan büyük bir ekip çalışmasının ürünü olan 2014 Ramazan Etkinlikleri Programının basın lansmanını gerçekleştirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Komplekste düzenlenen toplantıyla basına tanıtılan Ramazan Etkinlikleri Programı kapsamında Aliağa’da 12 konser, 30 söyleşinin yanı sıra 21 de tiyatro gösterimi gerçekleştirilecek. Aliağa Belediyesi Ramazan Ayı boyunca Türkiye'nin kültür ve sanat duayenlerini Aliağalılarla buluşturacak, tam 650 sanatçı Aliağa'nın konuğu olacak.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “TÜM EGE’Yİ ALİAĞA’YA BEKLİYORUZ”

Aliağa'nın bundan sonra bir kültür sanat şehri olarak da tüm dünyaya nam salacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  “Biz Belediye olarak bu etkinliklere yıl boyu devam edeceğiz, tüm Aliağamızın da tüm etkinliklere sahip çıkmasını ve iştirak etmesini önemle rica ediyorum. Bununla ilgili ilk etkinliğimiz de hayırlı Ramazan Ayı’na denk geldi. Önümüzdeki süreçte de hayırlı ve bereketli etkinlikleri hep birlikte yaşayacağız. Bu kısa sürede bu etkinlik programını hazırlayan başta Volkan Severcan olmak üzere ekibine ve etkinliğimize katkılarından dolayı İzmir Demir Çelik’e teşekkür ediyorum. Tüm ege’yi Aliağa’ya bekliyoruz. Özellikle eski ramazanları çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şekilde aktarabilmek adına Ramazan Sohbetlerimize iştirak etmenizi arzu ediyorum” diye konuştu.

VOLKAN SEVERCAN: “ARTIK ALİAĞALILAR İZMİR’E DEĞİL, İZMİRLİLER ALİAĞA’YA GELECEK”

Kısa süre içinde büyük bir ekip olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve Aliağa’da hayırlı bir girişle kültür ve sanata merhaba diyeceklerini ifade eden Aliağa Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan ise, “Aliağa’da kültür ve sanat etkinlikleri sadece Ramazan Ayı ile sınırlı kalmayacak. Aliağalılar 12 ay boyunca kültür ve sanatla iç içe olacak. Artık Aliağalılar İzmir’e değil, İzmirliler Aliağa’ya gelecek. Tüm programlarımızı vatandaşlarımızın kültür ve sanata ayırabilecekleri zaman dilimlerini dikkate alarak planlıyoruz. Yani bütün İzmir’i hatta bütün Ege’yi Aliağa’da ağırlamaya davet ediyoruz. 2014 Ramazan Etkinlikleri Programı kapsamında Aliağa’da 650 sanatçıyı ağırlayacağız. Ramazan ayının hepimiz için özel bir yeri var. Biz yarınları gören bir kent olarak, eskileri aratmayan,  iftarla sahur arasındaki zamanın hoşça geçirilmesini sağlayan modern bir direkler-arası eğlencesi formülü geliştirdik. Ramazan ve Bayram boyunca Açıkhava Tiyatrosunda birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştireceğiz.  Buna ilave olarak; iftara yaklaşan saatlerde vatandaşlarımızın o saatleri hoşça geçirebilmeleri için etkinlikler hazırladık. 30 yıldır sahnede olan bir Aliağalı olarak Türkiye’de böylesine dolu ve böylesine geniş kapsamlı bir Ramazan eğlencesi görmedim. İnşallah bu etkinlikler bir ışık olur ve tüm Türkiye’ye de örnek olur. Tüm belediyeler örnek olarak bundan sonra da devam ettirirler.  Vatandaşlarımız tiyatro gösterilerimiz için kargaşa ve izdihamın önüne geçebilmek adına belirlenen sembolik rakamlarla istedikleri oyuna bilet alabilecekler. Türkiye'nin çok değerli oyuncularının sahne alacağı oyunlara bilet almak için acele etmenizde fayda var.  Diğer yandan Açıkhava Tiyatrosunu da baştan aşağı yeniledik. Bundan sonrası için de çok önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile yılın geri kalan aylarında da Aliağa’da tiyatro gösteri sergilemek isteyenlere de sahnemiz her zaman açık. Büyük bir özveriyle çalışan ekibimize ve bu etkinliği gerçekleştirmemiz için katkı sunan İzmir Demir Çelik’e de çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizi bu birbirinden eğlenceli etkinliklerimize bekliyoruz” dedi. 

RAMAZAN BOYUNCA 30 SÖYLEŞİ , 21 TİYATRO, 12 KONSER

Aliağa, Ramazan Ayını ve Bayramı kapsayan 33 gün boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirilecek canlı ve birbirinden renkli konserler ile tüm Egelilere ve İzmirlilere ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet Meydanı Aliağa’nın eşsiz manzarası eşliğinde tam 12 konsere sahne olacak. İftara yaklaşan saatleri lezzetlendirmek için Türkiye’nin kültür ve sanat duayenleri, en önemli tiyatrocuları, farklı farklı sektörlerde kendini kanıtlamış ustalar söyleşileriyle Açıkhava Tiyatrosu yanında yaptırılan 300 metrekarelik kıl çadırda vatandaşlarla buluşacak. Geniş kapsamlı programın tüm moderasyonunu üstlenen Türkiye’nin yaşayan tek meddahı Rauf Altıntak her söyleşinin başına meddahi esprilerini de katarak coşkuyu daha da artıracak. Türkiye’nin usta sanatçılarından Sedat Anar ise konuklara santur dinletisiyle müzik ziyafeti sunacak. Öte yandan Karagöz ve Hacivat gösterisi de yine kıl çadırın içerisinde vatandaşları güldürecek. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu, Ramazan Ayı ve Bayram boyunca 21 tiyatro oyununa sahne olacak. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 120 dansçı konuklara kendi ülkelerinin en özel ve en güzel halk danslarını sergileyecek. Vatandaşlar, tiyatro gösterileri için Biletix ve Açıkhava Tiyatrosu önünde açılacak olan gişelerden 5 TL karşılığında bilet alabilecekler. Biletler Salı Günü satışa sunulacak.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894