• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 18 °C

Rota Atlantik, Demir Aldı...

Rota Atlantik, Demir Aldı...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / İlk kez bir Türk kadını, Atlantik Okyanusu’nu tek başına yelkenli teknesiyle geçmek için harekete geçti
RÜZGÂRIN KOLAYINA OLSUN DİLEK!
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
İlk kez bir Türk kadını, Atlantik Okyanusu’nu tek başına yelkenli teknesiyle geçmek için harekete geçti. Cesur denizci Dilek Ergül, West İstanbul Marina’dan hareketle 8 Haziran Pazar günü saat 10:00’da teknesi Symina’yla “yelkenler fora” diyerek denize açıldı. Dilek Ergül bu yolculuğuyla Darüşşafaka’da eğitim gören, babası veya annesi hayatta olmayan 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitimi için bağış toplayacak. 
 
Denizci bir aileden gelen Dilek Ergül, Atlantik Okyanusu’nu 9 metrelik yelkenli teknesi Symina’yla tek başına geçerek bir ilke imza atmak üzere denize açıldı. West İstanbul Marina’dan 8 Haziran Pazar günü saat 10:00’da denize açılan Ergül, bir yılı aşkın süre devam edecek bu yolculukla bir yandan çocukluk hayalini gerçekleştirmeyi diğer yandan da Darüşşafaka’da okuyan 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim gideri olan 1 milyon TL’yi toplamayı amaçlıyor. Onlar da hayallerini gerçekleştirebilsin, kendi okyanuslarını geçebilsinler diye…
 
DARÜŞŞAFAKALI KIZ ÖĞRENCİLERİN BU YOLCULUKTA DESTEĞE İHTİYACI VAR!
 
Dilek Ergül’ün teknesi Symina’nın yelkenini dolduran rüzgâr olmak isteyen; kız öğrencilerin kaliteli eğitim alarak kendi hayallerini gerçekleştirebilmesi için kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler, www.darussafaka.org adresindeki online bağış sayfasından “Rota Atlantik Bağış Fonu” bağış türünü seçerek bağış yapabilecek. Ayrıca, “Rota Atlantik Bağış Fonu”na 5.000 TL ve üzeri bir bağış yaparak isim veya kurum logolarını Symina’nın gövdesine yazdırabilecekler. 
 
20 Haziran’a doğru İyon Denizi’ni geçmeyi ve Ağustos ayında Cebelitarık’ta olmayı hedefleyen Ergül, yolculuğunun ilk 3-4 ayının hem teknelerle kendisine eşlik etmek ya da kendisini ziyaret etmek isteyenler için hem de video-fotoğraf çekimleri ve röportajlar için uygun bir zaman olduğunu özellikle vurguluyor.
 
Okyanusa açıldığında Kanarya Adaları’na doğru bir rota izlemeyi planlayan Ergül, Eylül-Ekim aylarında, Ticaret Rüzgârları’nı Yeşil Burun Adaları’nda beklemesi gerektiğini ve okyanusun karşı tarafına, Barbados’a, Aralık ayında ya da yeni yılın ilk ayında geçeceğini vurguluyor. Başka bir ifadeyle, yeni yıla ya okyanusun ortasında ya da Karayip Adaları’nda gireceğini tahmin ediyor. 
 
Projeyle ilgili heyecanlı ve umutlu olduklarını ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, “Sevgili Dilek Ergül bize projesinden ilk defa bahsettiğinde çok heyecanlandık. Onun kendine olan inancı ve pozitif enerjisi bizleri hayran bıraktı. Bu yolculukta ona inandık ve onun yanında olmaya karar verdik. Bu kararı verdiğimiz için çok mutluyuz. O, kendi hayalini gerçekleştirirken, iyi bir eğitim alma imkânı olmayan kız öğrencilerin hayallerinin de gerçekleşmesine destek olacak. Darüşşafakalı 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim giderlerini toplamak üzere Atlantik Okyanusu’nu geçecek ve bunu başaran ilk Türk kadını olacak. Hepimizin ona olan inancı ona yolculuğunda güç verecek ve dönüşünde yine hep birlikte kutlama yapacağız. İster 10 TL olsun ister 10.000 TL, Rota Atlantik bağış kampanyamıza halkımızın ve kurumların desteğini bekliyoruz. Eğitimle yaşamların değişmesinin önemine inananların bu projeyi tam anlamıyla sahipleneceğine dair sonsuz bir inanç taşıyoruz. 10 kız öğrencimizin 10 yıllık eğitim giderlerini karşılamak hedefiyle yola çıkıyoruz, ama umuyoruz ki destekler bu hedefimizi de aşacaktır” diye konuştu.
 
KAMPANYAYA DİĞER KANALLARDAN DESTEK VERMEK İÇİN:
www.darussafaka.org adresindeki banka hesap numaralarına “Rota Atlantik” açıklamasıyla havale veya EFT yapabilir, 
“Rota Atlantik” açıklamasıyla vereceğiniz bir mail order talimatıyla kampanyayı aylık olarak destekleyebilir veya, 
“ROTA” yazıp 1863’e SMS gönderebilirsiniz (Türkiye’deki tüm operatörlerden bağış bedeli 5 TL, mesaj bedeli 2 SMS'tir.)
 
Detaylı bilgi ve bağış yöntemleri için: www.darussafaka.org
 
 
DARÜŞŞAFAKA 151 YILDIR EĞİTİMLE YAŞAMLARI DEĞİŞTİRİYOR
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.
 
Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894