• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 14 °C

Esnaf Meclisi kuruluyor

Esnaf Meclisi kuruluyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ile esnaf odaları arasında önemli bir birlikteliğin ilk adımı atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendisini ziyarete gelen esnaf odası başkanlarına y

Esnafın sesi artık daha gür çıkacak

Konak’ta Esnaf Meclisi kuruluyor

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ile esnaf odaları arasında önemli bir birlikteliğin ilk adımı atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendisini ziyarete gelen esnaf odası başkanlarına yeni dönemde sorunların daha kolay çözülmesine ve esnafın kendini daha iyi ifade etmesine fırsat verecek bir yapı kuracaklarının sözünü verdi. Adına “Esnaf Meclisi” denilecek yeni oluşum sayesinde esnafın sesinin artık daha gür çıkacağını belirten Pekdaş, “Bir kenti sadece binaları koruyarak, sokakları düzenleyerek geliştiremezsiniz;  kenti yerel dokuyu, yerel esnafı, yerel insanı kalkındırarak korur ve geliştirirsiniz” dedi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve birliğe bağlı esnaf odalarının başkanları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Seçimlerin artık geride kaldığını, hizmet döneminin başladığını dile getiren Esnaf Odası Başkanı Mutlu, İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ile esnaf odalarının uyum içinde çalışacağına inandığını belirtti.

MUTLU TALEP ETTİ, PEKDAŞ FAZLASINI VERDİ

Yeni dönemde Konak Belediyesi ile koordineli çalışmak istediklerini dile getiren Mutlu, bir önceki dönem 103 meclis üyesiyle temsil edildikleri belediye meclislerinde Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar yüzünden yeni dönemde sadece bir meclis üyesi alabildiklerini söyledi. Bu eksikliği gidermek için belediye bünyesinde bir esnaf masası açılmasını talep eden Mutlu, “Bizim yokluğumuzu hissettirmeyeceğinize inanıyoruz. Bu kadar kalabalık esnaf odalarının bulunduğu Konak ilçesinde biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya, katkı koymaya hazırız” dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Esnafla her zaman işbirliği içinde olacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yeni dönemde esnaf masasından çok daha geniş kapsamlı bir Esnaf Meclisi oluşturacaklarını söyledi. Kurulacak meclis sayesinde esnafla koordinasyonun daha hızlı bir biçimde gerçekleşeceğini dile getiren Pekdaş, “Esnaf Masasının da ötesinde sorunların daha kolay çözüleceği, esnaf arkadaşlarımızın kendilerini ifade etme fırsatı yaşayacağı bir Esnaf Meclisi düşüncemiz var. Esnafın en yoğun olduğu Konak’ta bize daha çok sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

ESNAF KALKINIRSA KENT KALKINIR

Her zaman iletişime açık ve sorunların çözümünde bölge esnafıyla birlikte hareket eden bir belediye olacaklarının sözünü de veren Pekdaş şöyle konuştu: “Pek çok sorununuz olduğunu öncesinden bu şehirde yaşayan bir insan bir avukat olarak biliyorum. Seçim çalışmaları sırasında pek çok esnaf arkadaşımızla yüz yüze geldik, sorunları konuştuk. Bir kenti kalkındırmanın esnafı kalkındırmakla başlayacağı açık. Yerel dokuyu korumak ise yerel esnafı korumakla mümkün. Bir kenti sadece binaları koruyarak, sokakları düzenleyerek geliştiremezsiniz;  kenti yerel dokuyu, yerel esnafı, yerel insanı kalkındırarak korur ve geliştirirsiniz.”

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894