• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 16 °C

Aliağa Onkoloji Merkezi Açıldı.

Aliağa Onkoloji Merkezi Açıldı.
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ERDAL ÇARBOĞA (ALİAĞA)Aliağa Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi, (Kanser Tedavi Merkezi) kurdu. Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Salim İdris Keleşoğlu, “Yeni Merkezde hastalara son teknoloji cihazlarla tedavi hizmeti

Aliağa’da bir ilk Onkoloji merkezi açıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ERDAL ÇARBOĞA (ALİAĞA)Aliağa Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi, (Kanser Tedavi Merkezi) kurdu.  Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Salim İdris Keleşoğlu, “Yeni Merkezde hastalara son teknoloji cihazlarla tedavi hizmeti verilmekte. Kanser hastalarına hizmet verecek merkezin en yakını 55 km. uzaklıkta. Olması nedeniyle hastalarımız yollarda eziyet çekmesinler. Biz bu hizmeti Aliağa’da veriyoruz”. Kurulan merkezin vatandaşlar tarafından henüz bilinmediğini de belirten Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Salim İdris Keleşoğlu, halkın bilgi sahibi olması için Aliağa’daki basın mensupları ile bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de Kanser ölüm nedenleri arasında ikinci sırada olduğunu belirten Keleşoğlu “Ülkemizde vefat eden her beş kişiden birinde ölüm nedeni Kanser olduğunu biliyoruz. Biz ilçemizde ilçe sağlık müdürlüğü ile yaptığımız araştırmalarla 179 kanser hastası tespit ettik. Bunların tamamına yakının telefon numaraları elimizde var. Ancak 62 hastaya ulaşabildik. Diğer hastalara ulaşamadık.  Ulaştığımız 5 hasta davetimize icabet etti. Ve bireyler bire bir bilgilendirildiler.  Bu hastalarımızdan birine bu gün ilaç uygulamağa başladık. 179 hastamızın 3'üne şu anda evde bakım hizmeti veriyoruz. Çünkü hastalıkları ilerlemiş boyutta. O yüzden hastanemize gelemiyorlar. Tedavi de olamıyorlar, onların acılarını dindirecek bir takım katkı sağlayacak sağlık hizmetini evlerinde veriyoruz" dedi.

Kanser hastaları için tanı konmuşsa değişik tedavi yöntemleri olduğunu ifade eden  Keleşoğlu, “Hepiniz biliyorsunuz cerrahi terapi,  radyoterapi, brakiterapi, kemoterapi, hormonoterapi, diğerleri ve hastaların takibi. Hastanemizde kurduğumuz ya da katkılarınızla kuracağımız, henüz başında olduğumuz onkoloji merkezimizde, kimi hastalarımız için cerrahi tedavi yapabiliriz. Ben bu konuda tecrübelerime güveniyorum. Bu merkezimizde kimi hastalarımız için kemoterapi uygulama şansımız var. Niye kimi hastalar diyorum çünkü, hastaların aşağı yukarı yüzde sekseni, doksanının tedavisi burada olacaktır. Kimi hastalar, çok sınırda başka ek hastalıkları olduğu için belki bizim merkezimizde tedavi almaları sakıncalı olabilir. Tabii bu durumu bize müracaat eden hasta belirleyecek. Gelen hastayı bütün sistemlerle inceleyip tahlillerini yaptıktan sonra neye ihtiyacı olduğunu belirleyeceğiz. Daha sonra hastanemizin olanakları buna ne kadar elverişli olduğunu ölçüp ona göre hareket edeceğiz. Bu oran yüzde sekseni bulacaktır diye düşünüyorum. Merkezimizin önemli bir özelliği kan kanseri hariç organ kanseri olan bir hastayı burada rahatlıkla takip edebiliriz. Buna olanaklarımız var, hem kan tetkiki, hem de görüntüleme tetkikleri ile diğer bütün tetkikleri yapabiliriz. Yapamayacağımız bir iki tetkik var. Bunun için de sevk edilmesini sağlayabiliriz” dedi.

‘ONKOLOJİ UZMANI DA GELECEK’

Yaptıkları her çalışmada Sağlık Bakanlığı’nın ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin desteği olduğunu ifade eden Başhekim İdris Keleşoğlu, "Kanser ilaçlarının hazırlama ve uygulama açısından yasal mevzuata baktığımızda, eğitim hastaneleri ile Bakanlığımızca uygun görülen devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde özel bir ünite açılmak suretiyle kanser hastalıkları için hastaneye yatış yapılmaksızın kemoterapi uygulanabilir. Biz buna talibiz, şimdi oluşturduğumuz merkezde mevzuata uygun odalarımız mevcut. Hastalarımızın konforu için elimizden geleni yaptık.  Bu konuda sıkıntı yaşayan bütün hastalarımızı hastanemize bekliyoruz. Onlara duyurmanızı istiyoruz. Ben bizzat gelen hastalarla ilgilenme sözü veriyorum. Aliağa Kanserle Mücadele Derneği de bizimle hareket etti. Bize büyük  katkılar sağladı. Hastanemizin bir bölümünde kemoterapi birimi kurduk. Yani kanser hastalarının ilaç tedavisinin yapıldığı bir bölüm. 2 hemşiremiz eğitime gittiler. Bununla ilgili sertifika aldılar. Vatandaşlarımızın bu konudan haberdar olmasını istiyoruz. Genel Sekreterliğimiz en az haftada bir gün merkezimize onkoloji uzmanı gönderme sözü verdi" dedi.

EKİNCİ, ‘ALİAĞA’DAKİ HASTALAR İÇİN BÜYÜK İMKAN’

Yaklaşık 20 yıldır Aliağa Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Hekimliği de yapan Aliağa Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Dr. Sedat Ekinci de yaptığı konuşmada böylesi bir merkezin açılması için çaba gösteren Başhekim Keleşoğlu’na teşekkür ederek, "Bu toplantıya katılanlardan yarısından fazlası kanserden bir yakınını kaybetti. Dolayısıyla bu konu hassas bir konu. Çok da önemli bir olay. İnsanların İzmir'de ne kadar zor tedavi aldıklarını yakinen biliyoruz. Son zamanlarda ambulansla götürdüğümüz, kendi yakınlarımızdan hastalarımız oldu. Saatlerce kemoterapi sırası bekleyeler oldu. Dönüşlerinde rahatsızlıkları oldu. Gerçekten Aliağa'daki ünite faal olarak çalışırsa ki ben çalışacağına inanıyorum, Aliağa'da yaşayan hastalar için çok büyük bir kolaylık olacak. Yeter ki insanlara burasını duyurabilelim ve alıştırabilelim. Çünkü insanların bir alışkanlıkları var. Bu konuda biraz muhafazakâr davranıyorlar. Hastalar tedavi oldukları doktorları bırakmak istemiyorlar ama burada alacakları hizmetten sonra başka yere gideceklerini sanmıyorum" diye konuştu.

ORHUN, “YANILIŞ İMAJI DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, "Kanserle Mücadele Derneğimiz gerçekten çok güzel bir iş yaptı. Ama tabi hastanemizde başta Başhekimimiz olmak üzere kanser hastalarını tedavi etme ya da tanısını koyma gerçekten büyük bir sorumluluk isteyen bir iş. Aliağa Kanserle Mücadele Derneği’nin desteğini de belirtmemek olmaz. Aliağa'da hastane hakkında hala yanlış bilgiler mevcut. Bunları düzeltmemiz lazım. Bu yanlışların hepsini bir araya gelirsek düzeltebiliriz. Destek verip amacımıza ulaşmayı istiyorum. Aliağa Kanserle Mücadele Derneği'ne ve bütün çalışanlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894