• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Ahmet Kenan Tanrıkulu ALTO Ziyareti

Ahmet Kenan Tanrıkulu ALTO Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret ederek bölgenin ekonomik ve ticari sorunları hakkında bilgi aldı. ALTO

İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU; “ALİAĞA VE İZMİR TEŞVİK KONUSUNDA MAĞDUR OLUYOR”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret  ederek bölgenin ekonomik ve ticari sorunları hakkında bilgi aldı. ALTO Başkanı Adnan Saka, ziyarette yatırım teşvik uygulamasında İzmir'in 1. bölgede yer alması nedeniyle yatırımların, teşvikte öncelikli bölgede yer alan Manisa'ya yöneldiğini ifade etti. İzmir Milletvekili Tanrıkulu da, yatırım teşvikleri uygulaması nedeniyle İzmir’deki KOBİ’ler başta olmak üzere tüm sanayi kesimlerinin büyük güçlükler içinde olduğunu dile getirdi.

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı,  İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret etti. ALTO Yönetim Kurulu Üyelerinden Hamdi Erdem, Kamer Karaman ve T. Kürşad Tanrıkulu’nun da katıldığı ziyarete, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Taşer, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile birlikte gelen Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret camiasının sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

Ekonomik ve Sosyal Sorunlar Ortaya Çıkacak

Yatırım teşvik uygulamasının en kısa zamanda iller arasındaki dengenin gözetileceği şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden ALTO Başkanı Saka, “ Aliağa ve İzmir yatırım teşviklerinde en az teşviğin verildiği 1. Bölge kapsamına dahil olduğu için 3. Bölge kapsamında bulunan komşu ilimiz Manisa’nın sahip olduğu avantajlı teşvik uygulamalarından yararlanamıyoruz.  Mevcut teşvik uygulamasından dolayı İzmir’deki organize sanayi bölgelerinde bulunan birçok yatırımcı fabrikalarını sökerek teşviklerin fazla olduğu Manisa’ya taşıyor. Bu nedenle teşvik uygulamasının eşitsizliği en kısa zamanda gözden geçirilmez ise, ilerleyen dönemlerde kentler arasında ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Bölgesel Teşvikler Yerine Sektörel Teşvikler Geliştirilmeli

Bölgesel teşvikler yerine sektörel teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Saka, “İzmir’de bulunan ve milyonlarca dolar altyapı yatırımı gerçekleştirilen çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarını bekliyor. Ancak yatırım teşvikleri nedeniyle ilimizdeki mevcut yatırımların ilgisi çevre komşu illere kaymakta, yeni yatırımlar ise, İzmir’e göre daha avantajlı teşvik bölgesinde olan illere yapılmakta. Bu durum, büyük bir dış göç alan ve nüfus baskısı altında bulunan İzmir ve ilçelerinde işsizlik sorununun giderek artmasına ve sosyo ekonomik yapının bozulmasına neden oluyor. Biz Ticaret Odası olarak siyasilerimizden mevcut teşvik konusunun tekrar gözden geçirilmesi konusunda konunun takipçisi olmalarını rica ediyoruz” dedi.

İşsizliğin Önlenmesi için Daha Fazla Yatırım Şart

İzmir Milletvekili Tanrıkulu, KOBİ’ler başta olmak üzere tüm sanayi kesimlerinin büyük güçlükler içinde olduğunu dile getirdi. İşsizliğin önlenmesinin tek koşulunun daha fazla yatırım olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Daha fazla yatırım için sanayicimiz, başta iller arasında haksızlığa neden olan teşvik uygulamalarının gözden geçirilmesini, istihdam üzerindeki yüklerin kaldırılmasını ve finansmana erişimdeki güçlüklerin azaltılmasını bekliyor” dedi.

Aliağa, Türkiye’nin En Önemli Sanayi ve Ticaret Merkezlerinden Biri

Tanrıkulu, İzmir’in ve Aliağa’nın sorunlarını Bakanlığından bu yana yakından takip ettiğini ifade ederken, “Aliağa petro kimya, demir-çelik, liman, gemi söküm ve enerji sektörleriyle sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri konumunda. Mevcut teşvik uygulamalarının negatif etkilerinin İzmir’e ve Aliağa’ya olan olumsuz sonuçlarını görüyoruz. Türkiye için çok önemli bir konumda bulunan İzmir ve Aliağa’nın mevcut potansiyelinin gelişimine engel olan teşvik konusundaki yanlıştan dönülmesi için en kısa zamanda hep birlikte geniş kapsamlı bir çalışma başlatacağız” diye konuştu.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894