• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 20 °C

İzmir'in yoğun tepkisi sonuç verdi

 İzmir'in yoğun tepkisi sonuç verdi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Show TV’de “Çılgın Proje” ismiyle yayımlandığı günden bu yana Türkiye çapında duyarlı vatandaşların, gazetecilerin ve sanatçıların da desteğiyle büyük bir tepkiyle
İZMİR TİCARET ODASI YUNUS GÖSTERİ MERKEZİ PROJESİ DURDURDU 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Show TV’de “Çılgın Proje” ismiyle yayımlandığı günden bu yana Türkiye çapında duyarlı vatandaşların, gazetecilerin ve sanatçıların da desteğiyle büyük bir tepkiyle karşılanan İzmir’deki yunus gösteri havuzu projesi, iki yıl süren tepkiler sonucu Tarihi Mendirek Projesi’nden tamamen çıkarıldı.
 
Türkiye'de gösteri amacıyla havuzlarda tutsak edilen deniz memelilerinin özgürlüğüne kavuşması için ulusal ve uluslararası çapta kampanyalar düzenleyen Yunuslara Özgürlük Platformu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) yetkilileri tarafından kendilerine gönderilen üçüncü ve son mektubu www.yunuslaraozgurluk.com’da yayınladı. 
 
BAŞKAN DEMİRTAŞ AÇIKLADI
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın imzasıyla Yunuslara Özgürlük Platformu’na yollanan resmi yanıtta, projede çizim olarak yer alan yunus parkının projeden bütünüyle çıkarıldığı duyuruldu ve gerekçe şu şekilde açıklandı:
 
“Dalgakıran'ın daha önce kullanım hakkına sahip olan firmanın satışın iptaline ilişkin açtığı davaların temyiz dahil tamamlanma süreçleri Nisan 2013'te tamamlanmıştır. Bu gelişmenin ardından Odamız Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde Pasaport Limanı Dalgakıran Projesi’ni hayata geçirmek için imar planı hazırlık çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. İlgi yazıda da belirttiğimiz üzere projemiz içerisinde yer alan Yunus Parkı önerisi ile ilgili hassasiyetinize hak vererek, söz konusu Yunus Parkı önerimizi projemizden çıkartmış bulunmaktayız. Değerli görüşlerinizi bizimle paylaşarak projemize katkı koymanızdan dolayı teşekkür ederim."
 
YENİ YUNUS PARKLARININ AÇILMASI YASAYLA ÖNLENMELİ
“İki yıldır sürüncemede kalan ve daha önceki yazışmalarda belirsizliğini koruyan yunus parkı önerisinin projeden bütünüyle çıkarılmış olması, esaret altındaki tüm hayvanların özgürlüğü ve hayvan hakları bilinci açısından önemli bir adım. Şimdi sıra, hayvanları köleleştirerek maddi çıkar sağlayan diğer tüm kurum ve işletmelerde” diyen Yunuslara Özgürlük Platformu’ndan Derya Özkan, halihazırda mücadele verdikleri yunus gösteri merkezlerine ek olarak, özellikle yunus parklarına ve sirklere bilet satan fırsat sitelerine atıfta bulundu ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür deniz hapishanelerinin hayvanlar için eğlence değil işkence mekanları olduğunu, insanlar için de bulaşıcı hastalık ve kaza riskleriyle dolu olduğunu artık birçok kişi biliyor. Ancak ticari çıkarlar uğruna bu gerçekler göz ardı ediliyor. Bu nedenle 2010’dan bu yana söylediğimiz gibi, deniz memelileri rehabilitasyon merkezi açılarak ilgili kanun ve yönetmeliklerde yeni yunus parklarının açılması bir an önce önlenmeli ve bu ticari işletmeler tek tek kapatılmalı.” 
 
ADIM ADIM... 
Haber yayınlandıktan sonra 15 Şubat 2012 tarihinde Yunuslara Özgürlük Platformu’nun öncülüğünde harekete geçen duyarlı vatandaşlar, üç ay sonra gönderdikleri ikinci mektupta da İZTO’dan aynı yanıtı almış, “kamuoyu ile paylaşılan Pasaport Limanı Dalgakıran Projesi'nin tamamen bir fikir projesi olduğu, fikir projesinde yer alan yunus parkı önerisiyle ilgili hassasiyetin anlaşıldığı ve taşınmazla ilgili teknik konular netleştiğinde görüşlerin dikkatle değerlendirileceği” bildirilmişti. 
 
Bu süre içinde Özge Özder ve Ayça Varlıer de Okan Bayülgen ve Mesut Yar'ın TV programlarında "Yunuslara Özgürlük" mesajlarıyla konuyu dile getirmiş, Yunuslara Özgürlük Platformu da, yunus parkının projeden tamamen çıkarıldığı güne kadar süreci takip edeceğini kamuoyuna bildirmişti. 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894