• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 16 °C

mahsunluğundan kurtaracağız

mahsunluğundan kurtaracağız
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugüne kadar ülkede yazdığı destanlara 30 Mart'tan sonra yeni Türkiye, Atatürk'ün muasır medeniyetl
AK PARTİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM: “İZMİR’İ MAHSUNLUĞUNDAN KURTARACAĞIZ”
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugüne kadar ülkede yazdığı destanlara 30 Mart'tan sonra yeni Türkiye, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini gerçekleştirmek için ilk adımı Kemalpaşa'dan atacaklarını kaydetti.
 
Kemalpaşa'dan başlayan yürüyüşün İzmir'in 30 ilçesine yayılacak ve İzmir artık mahsun, boynu kükük kaderine mahkum olmaktan kurtulacağını söyledi. 
 
Binali Yıldırım, Kemalpaşa ilçesi Ören beldesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Türkiye'nin ilerlediği süreçte İzmir'in yerinde saydığını, bunun kente reva olmadığını ifade eden Yıldırım, İzmir'in Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin konduğu, Türkiye'ye, dünyaya fuarcılığı öğreten, Türkiye'ye ihracatı öğreten bir şehir olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Ama gel gör ki İzmir'i basiretsiz, vizyonsuz yerel yöneticiler 10 yıl içerisinde ne hale getirdiler” diye konuştu. 
 
GERÇEKLER ACI
İzmir'e şehir dışından gelenlerin kentin büyük bir köy gibi göründüğünü söylediğini, bunu söylediklerinde alınganlık gösteren olduğunu kaydeden Yıldırım, “Beyefendiler alınıyorlar. "İzmir'e niye köy diyorsun" diye. Yapsaydın da köy denmeseydi. Gerçekler acı olur. Unutmayın İzmir'in kaybettiği yılları ekibimle beraber Yıldırım hızıyla geri getireceğim” dedi.
 
SON 5 YILIN HESABINI SORUN
Hayallerle hiçbir zaman işlerinin olmadığını, bugüne kadar ne yaptılarsa hepsinin gerçek olduğunu, ecdadın gemileri karadan yürüttüğünü kendilerinin de denizin altından tren getirdiklerini, dünya projelerini teker teker hayata geçirip Türkiye'de 50 yıllık yapılamayan işleri 10 yıla sığdırdıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'de mi yapamayacağız bunları. Çok kolay diyorum. Yeter ki siz moralinizi yüksek tutun, kuvvetli destek verin gerisi bizden. Vereceğiniz desteğin o şekilde kuvvetli olması gerekiyor ki mazeret üretmeyelim. Yöneticilere 5 yıl ciddi bir avans, kredi verdiniz. Ama 5 yıl sayılı gün geldi, çattı. Şimdi tekrar destek istiyorlar. O zaman diyeceksiniz ki "Kardeşim önce şu 5 yılın hesabını bir görelim. Ne var ne yok ne verdik ne verdiniz ondan sonra bakalım". Karnelerini saydık, sıfırdan geçilmiyor. Ama haksızlık etmeyelim bir kaç tane iyi not verelim. Tembellik 5, hizmet yapamama 5. Bunlara 30 Mart'ta öyle bir mühürü vuracaksınız ki uzun bir tatile göndereceksiniz."
 
HEMEN KOLLARI SIVAYACAĞIZ
Yıldırım, Kemalpaşa sakinlerine seslendiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “En temel ihtiyaçlarını bile buraları göremedikleri için hala bunları bir lütuf gibi gösterdikleri için maalesef bunu konuşmak zorunda kalıyoruz. Ama şundan emin olun Kemalpaşa’da adayımız Arif Uğurlu. Büyükşehir’de kardeşiniz. Yetkiyi alır almaz hemen kolları sıvıyoruz, araziye giriyoruz, bütün sorunlara zaman kaybetmeden teker teker öncelikli sırasına göre çözüyoruz. Buradan bunun sözünü veriyorum. Hiç merak etmeyin. Neden merak etmeyin diyorum? Herkes söz verebilir. Önümde kocaman bir liste var. Burada verilmiş sözler var. 2009’da uzun uzun liste koymuşlar. Şunu yapacağız, bunu yapacağız diye. Kocaman liste, ne yapılmış diye baktık. Hiçbir şey yok. Yapılan bir şey var. Haksızlık etmeyelim. Arif Bey, hazır ol kardeşim. 30 trilyonluk bir servetin var. 30 trilyon borçla belediyeyi devralacaksın. Allah güç kuvvet versin, yardımcın olsun. 30 trilyon borcu yapmış, yaptığı iş bu”.Sözleri “İzmir’e Binali Yıldırım gerek” sloganları ile kesilen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti; “Belli ki siz çok dolmuşsunuz. Dertlisiniz ama merak etmeyin. Bugün şafak kaç, şafak 31. 30 Mart’ta Kemalpaşa’da destan yazmaya var mısınız? 30 Mart’ta İzmir’de tarih yazmaya var mısınız? Helal olsun. Şimdi çocuklar karnelerini aldılar, tatillerini yaptılar, okullarına döndüler. Şimdi ikinci yarı için çalışıyorlar. Yaz tatilini iple çekiyorlar. Ama siz de 30 Mart’ta bunların karnesini vereceksiniz. Karneyi verirken aman dikkatli olun, notlar düzgün olsun. Hak ettiği notları verin. Hak etmediği notları vermeyin. Şimdi yapacaksınız. Yollar, derslere bakalım. Kaç? Sıfır, otopark, spor tesisleri, TOKİ konutları, itfaiye merkezi, yeşil alanlar, parklar, soğuk hava deposu. Ya bu kadar sıfır çok bir tane de iyi verelim”. 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894