• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Aydın 26 °C
  • Afyon 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Çanakkale 22 °C
  • Muğla 22 °C
  • Uşak 23 °C

CHP'ye Toplu Katılım

CHP'ye Toplu Katılım
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Aliağa İzmir’in Aliağa ilçesinde aynı aileden 85 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti. Aralarında geçmiş dönemlerde AKP ilçe ve kadın kolları yönetiminde görev alan kişilerin de yer aldığı Yılmaz ailesinin

AK PARTİ'DEN CHP"YE GEÇTİLER
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Aliağa  İzmir"in Aliağa ilçesinde aynı aileden 85 kişi Cumhuriyet Halk Partisi"ne geçti. Aralarında geçmiş dönemlerde AKP ilçe ve kadın kolları yönetiminde görev alan kişilerin de yer aldığı Yılmaz ailesinin rozetlerini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili Allaattin Yüksel, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz taktı.
Ailemiz biraz daha büyüdü
Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir aile olduklarını belirten Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; “Çok büyük ve geniş bir aile olan partimiz bugün biraz daha büyüyor.  Hepiniz partimize hoş geldiniz, halkın iktidarının kurulması için güç verdiniz. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”dedi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"da, “Sizleri aramızda görmekten çok mutlu oldum Sima olarak bazılarınızı tanımamın yanında partimize katılmanızdan çok memnun oldum, sağ olun var olun.” dedi.      
“Depoya yakıt yerine odun kömür koyacak hale geldik”
Geçmiş dönemlerde AKP"ye oy verdiklerini ancak AKP"nin ülkeyi geriye götürdüğünü 9 yıl öncesinde durumlarının çok daha iyi olduğunu Nuri Yılmaz CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu"nun söylemleri ve samimiyeti, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan"ın icraatlarından ve çalışmalarından etkilendiklerini belirerek CHP"ye geçtiklerini belirttiler.  9 yıl önce durumlarının çok iyi olduğunu ve AKP"nin sürekli ülkeyi geriye götürdüğünü ve şoförlük yaptığını  belirten Nuri Yılmaz; “Lütfen feryadımızı tüm basın, ulusal basın duysun, 10 numara yağ bile alacak durumumuz yok. Yakında yakıt yerine aracın deposuna odun kömür koyacağız.”  Diyerek isyanını dile getirdi.        
“CHP"de herkes için proje var”
Göreve gemleriyle birlikte vatandaşın sorunu nedir? diye araştırmalar çalışmalar yaptıklarını toplumda sıkıntıyı çeken insanlarla ve konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek seçim beyannamesi hazırladıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de ; “Bugün seçim bildirgemizi kim okursa kendinden bir şeyler buluyor. Bunlardan en önemlisi Aile Sigortası. Bugünün en önemli sorunu işsizlik, dolayısıyla yoksulluk. Parti olarak hedefimiz yoksulluğu sıfırlamak. Bunun için "Aile Sigortası" dedik. Ancak inanmayanlar var, ama Aile Sigortası bizim icadımız değil. 1952"de Uluslar arası Çalışma Örgütünce kabul edilmiş bir sigorta sistemidir. 1971 yılında da TBMM"de kabul edilmiş ancak uygulamamışız. Bizim Genel Başkanımız sosyal güvenlik uzmanı olduğu için "bu projeyi hayata geçirelim, yoksulluğu bitirelim" istedi” dedi. AKP"nin 2007"de aldığı oy oranı ile iyice şımardığını ve yoksulu işsizi düşünmez olduğunu belirten Yüksel; “AKP yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyor. İnsanların muhtaçlıklarından yararlanmak istiyor. Ama herkesin beklentisi iş bulup ekmek parası kazanması. Ancak AKP bunu bilerek yapmadı. Bizde diyoruz sosyal devlet yurttaşına iş buluncaya kadar bakmakla yükümlüdür, bu bir lütuf ayrıcalık değildir. Biz de istiyoruz ki yurttaşımız iş buluncaya kadar devletin bu imkânından yararlansın. Kadının hesabına en az 600 lira her ay düzenli olarak yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek Bu para onların analarının ak sütü gibi helal para.” dedi.   
“Bizim için yandaş yok vatandaş var”
Her kesimden yurttaşa yönelik projeleri olduğunu belirten Yüksel; “Emeklilere yönelik projelerimiz, her yıl 800 bin kişiye iş, taşerona işçiliği bitirmeye, küçük esnaflara yönelik projemiz var.   Genel Başkanımız söylediği çok güzel bir söz var, "geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Biz hiç kimseye ayrım yapmıyoruz.  Herkes için projemiz var. Ben AKP"li CHP"li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok vatandaş var" diyor.  Bu amaçla bize destek verdiniz güç kattınız, partimize katıldınız. Allah hepinizden razı olsun sağ olun var olun.” dedi.   
“AKP"nin örneği Aydın Şengül”
Yaşar Yılmaz isimli yurttaşın bugünkü belediye yönetiminden çok memnun olduğunu ve başkanının kapısının herkes açık olduğunu belirterek; “Geçmiş dönemde belediye başkanı ile görüşmek için 3 kapıyı geçmemiz gerekiyordu” demesi üzerine Yüksel “İlk kez burada açıklıyorum. Eski belediye başkanı ve şimdi buradan milletvekili adayı olanlarla ilgili; Tayyip Erdoğan "fakir fukaranın hakkı için göreve talibim" dedi. Geçen İzmir"de de "Ah ah bende bir zamanlar SSK"lıydım, başka bir yerde de "yırtık ayakkabı ile siyasete girdim" dedi. Ancak Allah ona "yürü ya kulum" dedi  ve bugün dünyanın en zengin 8. başbakanı. Bütün yandaşları da aynı şekilde. Halkı fakirlikten kurtaracağız diye geldiler kendileri zengin oldu. Aynı şekilde AKP"nin adaylarından Aydın Şengül, gidin inceleyin. Oda siyasete nasıl başladı, şimdi nasıl. Kendi partilileri bana anlatıyor. Kendisi şehir plancısı galiba. En çok ta götürdükleri yer Aliağa"dır. Kemalpaşa"dır. Kendilerini zengin ettiler. Biz fakirliği, yoksulluğu yolsuzluğu bitirmek için siyaset yapıyoruz.”dedi.   
“Genel Başkanımız türban sorununu da çözdü.”
Yaşar Yılmaz"ın ayrıca “Cumhuriyet Halk Partisi türbana ve çarşafa düşman bir parti değildir: Biz bunun farkındayız. Eğer türbana ve çarşafa düşman bir yer varsa o da AKP"dir” sözü üzerine Genel Başkan Yardımcısı Yüksel; “ Benim rahmetli anam da öyleydi, 3 kız kardeşim de. Ancak 2 kız kardeşimin başı açık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu üniversitede türban sorunu çözeceğiz dedi ve çözdü. Şimdi türbanlı öğrenciler isteği üniversiteye gidebiliyor, girebiliyor.” dedi. Konuşmaların ardından CHP Aliağa İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı törende yurttaşlara CHP rozeti takıldı.     

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894