• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 16 °C

Onbeş Yıldır Nerdeydiniz

Onbeş Yıldır  Nerdeydiniz
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir’e yönelik projelerini açıkladıktan sonra muhalefetin “9 yıldır neredeydiniz?”

Yıldırım: Siz 15 yıldır neredeydiniz?
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir"e yönelik projelerini açıkladıktan sonra muhalefetin “9 yıldır neredeydiniz?” yönündeki eleştirisine “Siz 15 yıldır neredeydiniz?” diyerek yanıt verdi.
Kaya İzmir Termal Convention Otel"de Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Federasyonu üyeleri ile bir araya gelen Yıldırım, son 15 yıldır İzmir"e dair her göstergenin kötü olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu seçim kampanyasında ülkenin değerleri üzerinden siyaset yapılmasına izin vermedik. Rakipler de hizmet siyaseti yapmaya mecbur kaldı, proje konuşmaya başladılar. Bu iyi bir gelişme. İzmir büyük bir şehrimiz. Son 15 yıla bakın her göstergede bu kent baş aşağı gidiyor. İzmir imarsız yapılaşmaya, yetersiz altyapıya layık mı? Asla değil. İzmir"i sadece Körfezin etrafında bir bant olarak görenler yanılıyor. İzmir"in her tarafını Alsancak, Karşıyaka gibi yapmak, altyapı ve ulaşımıyla çağdaş bir kent haline getirdiğimiz zaman İzmir"den söz edebiliriz. Marka kent İzmir öyle olur. Son 8 yıldır yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın ölçüsüdür. Yapacağız, edeceğiz demiyoruz, yaptık yaptıklarımızla geliyoruz” dedi.
2023 yılına kadar 10 bin kilometre yüksek hızlı tren ağı yapacağız dediğinde, birilerinin, "Konya"ya hızlı tren yapacağız" dediklerini hatırlatan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında muhalefete yüklendi. Muhalefetin yapılandan haberlerinin olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Böyle bir siyaset anlayışları var. Günaydın, Konya hızlı treni bitti. Rakip partilerin programında İzmir"in adı yok. Bizde 2,5 sayfa var. İzmir"e 12 yılda 50 milyarlık yatırım yapacağız. Türkiye"nin en büyük limanını Çandarlı"da yapıyoruz, Kuzey Ege Limanı, azap yolu Sabuncubeli Tüneli"nin ihalesi yapıldı. Seçimlerde ana muhalefet partisi, "İzmir çağdaş kenttir, yaşam şekline müdahale edilmez" gibi laflar ederek bizim milli değerlerimizi çok kullandılar. Hep bunu seçim malzemesi olarak gördüler. Bu kez bunu yapmalarına izin vermedik. Milleti seçmeni istismar etmelerine izin vermedik. İzmir"e projelerle geldik. Onlar da mecbur kaldılar. Yarım yamalak bir şey söylemek zorunda kaldılar. Onlar da bizimkilerin türevi. İzmir"e boş laf vaat edenlerin hiçbir şey elde etmeleri mümkün değil.” diye konuştu.
Yıldırım, seçim çalışmaları sırasında halkın en çok yerel yönetimlerden şikayetçi olduğunun altını çizdi. 50 gündür İzmir"in sokaklarında olduğunu, nereye gitse insanların şikayetlerinin yüzde 90"ını yerel yönetimlerle ilgili olduğunun kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “Sorun nedir biliyor musunuz? Tek yanıtı var. İnsana değer vermek. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin lafı Şeyh Edebali tarafından boşuna söylenmemiş. İnsan olmayan insana değer vermeyen hiçbir işin kıymeti yoktur. İzmir"de birlikte başaracağız. İzmirliler efe olmaya devam etsin, hizmet bize yeter.”
Toplantı sonunda Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Yıldırım"a teşekkür plaketi verdi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894