• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 20 °C

NEOPLAN Yeni Tourliner, Türkiye yollarına çıkıyor

NEOPLAN Yeni Tourliner, Türkiye yollarına çıkıyor
NEOPLAN YENİ TOURLİNER, EZBERLERİ BOZACAK…

Premium otobüs segmentinin seçkin markası NEOPLAN, Yeni Tourliner ile sınıfının yeni standartlarını belirliyor. Tasarımından teknolojisine, güvenlikten konfora kadar üstün özelliklere sahip Yeni Tourliner, yakıt sarfiyatı ve işletme giderleri açısından sunduğu avantajlarla da, sektör normlarını en üst seviyeye çıkarıyor.

 

Yüksek teknolojisi ve üstün özellikleri ile sınıfında yeni bir dönem başlatan NEOPLAN Yeni Tourliner’ın Türkiye Lansmanı, MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. tarafından 24–25 Mart’ta Antalya’da düzenlenen özel bir törenle gerçekleştirildi. Lansmanda NEOPLAN Yeni Tourliner’ın üstün nitelikleri, dijital, görsel ve işitsel bir şova dönüştü. Titanic Deluxe Hotel Belek’te düzenlenen lansman, 400’ü aşan katılımcı sayısı ile adeta bir sektör buluşmasına dönüştü. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Türkiye seyahat sektörünün önemli temsilcilerinin yanı sıra MAN Truck & Bus üst yönetimi ile yabancı ülkelerden şirket yetkilileri de katıldı. Yeni Tourliner’ın Türkiye’ye yönelik üretilmiş özel versiyonu, lansmanın ardından düzenlenen Teknik Sunum ve Test Sürüşleri ile de sektör temsilcilerine tüm detaylarıyla tanıtıldı.

 

Sınıfında teknolojinin geldiği son nokta: NEOPLAN Yeni Tourliner

NEOPLAN Yeni Tourliner’ı “sınıfının yeni ve yenilikçi lideri” olarak betimleyen MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, “Yeni Tourliner, 250 yılı aşkın köklü geçmişi ile dünyanın üretim ve mühendislik devi MAN çatısı altında üretilen MAN ve NEOPLAN markalı araçlar, ileri teknolojileri, performansları, dayanıklılıkları, yüksek kalite ve düşük işletme maliyetleri ile sınıflarının en çok arzulanan, peremium araç gruplarını oluşturuyor. Ancak gerçekten de her alandaki üstün nitelikleri ile Yeni Tourliner, alanında teknolojide gelinen son noktayı temsil ediyor. Düşünün bir otobüs; hem daha konforlu hem daha güvenli olsun – hatta geleceğin yüksek güvenlik normlarını daha bugünden sunsun. Yolcuya, şoföre, bagajlara daha büyük hacimler sunsun ama hem daha hafif olsun hem de sürtünme katsayısı, orta büyüklükteki bir otomobile eşdeğer olsun. Geliştirilmiş motoru ile hem daha yüksek güce sahip olsun, performansı artsın, hem de daha az yakıt tüketsin, daha uzun aralıklarda ve daha düşük maliyette bakım gerektirsin. Tüm bunlar etkileyici bir tasarım bütünlüğü içinde birleşsin, yolcu konforu kadar şoför konforu da artsın üstelik sürüş, ileri teknoloji ile en ideal şekilde optimize edilsin. Üstelik tüm bunları, olabilecek en üst seviyeye taşısın, hatta kimi sınırları zorlasın, ileriye götürsün. İşte tüm bunlar ve daha birçok yenilikçi detaylar Yeni Tourliner ile artık Türkiye yollarında. Yeni Tourliner, sınıfında alışılagelmiş tüm normları değiştiriyor, geliştirerek yeni standartları belirliyor. Üstelik tüm bu üstün nitelikleri, ileri teknolojiyi, yüksek kalite ve konforu ile Yeni Tourliner, Türkiye’de, Ankara – Akyurt’taki MAN tesislerinde üretiliyor, tüm dünyaya buradan dağılıyor. Bu bizler için özel bir anlam taşıyan farklı bir gurur kaynağı” açıklamasında bulundu.

 

Daha konforlu, daha güçlü, daha güvenli, daha cimri: Yeni Tourliner

Yeni Tourliner’ın, ileri teknolojisine ve üstün niteliklerine dikkat çeken MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu da, “Yeni Tourliner, etkileyici ve bir o kadar da gelişmiş bir tasarıma sahip. Kuyruklu Yıldız olarak da adlandırılan keskin ve efektif hatlarla şekillenmiş bu cazip tasarımıyla Yeni Tourliner’ın sürtünme direnci, orta büyüklükte bir otomobil olan Volkswagen Sharan ile aynı. Ayrıca 2017 yılının sonunda yürürlüğe girecek ECE-R.66.02 normlarını bugünden karşılayan yeni Tourliner, sağladığı daha büyük hacme karşı 60 kilo daha hafif. Otobüsün kabin içi konfor hacmi ile birlikte sürücü yatma alanı da geliştirildi. Kabin içi el bagaj bölümü daha da ferahlarken, bagaj bölümünün hem yüksekliği arttı, hem de hacmi 8.5’ten, 10 metreküpe çıktı. Bununla birlikte ileri teknolojimiz ile geliştirdiğimiz Euro 6C motorumuz, daha yüksek güç ve tork değerleri üretmesine karşın, %10 daha az yakıt tüketimine sahip. Üstelik yaptığımız geliştirmeler ve çelik piston gibi yenilikçi yaklaşımlarımızla, bakımlarda hem aralıkları daha da uzattık, hem de maliyetleri düşürdük. MAN TipMatic®, otomatikleştirilmiş 12 ileri Easy-Start şanzımanı ile birilkte EfficientCruise & EfficientRoll, 4. Nesil Şerit Takip Asistanı – LGS IV (Lane Guard System IV), Acil Fren Asistanı – EBA 2 (Emergency Brake Assist) gibi teknolojiler, Yeni Tourliner’de hem sürüş konforunu ve güvenliğini arttırıyor, hem de en ideal, en efektif sürüş olanağı ile önemli ve benzersiz bir yakıt avantajı sağlıyor. Yeni Tourliner’ın bu ve daha birçok benzersiz özellikleri, onu sınıfının yeni ve yenilikçi lideri konumuna taşıyor. Bugünden sonra Türkiye seyahat sektöründe, Yeni Tourliner’ın sunduğu tüm bu ayrıcalıklar, yeni referans noktası olacak” şeklinde konuştu.

 

NEOPLAN Yeni Tourliner lansman buluşması, düzenlenen birbirinden renkli yarışmalar ve aktivitelerle adeta bir şölene dönüştü. MAN’ın geleneksel Gala gecesinde ise güçlü sesi ve zengin repertuvarıyla Linet başarılı sahne performansı ile sektör temsilcileri, yaklaşan sezon öncesinde stres attı, moral topladı.

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894