• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Mudanya Kavşağı´nda Sona Doğru

Mudanya Kavşağı´nda Sona Doğru
Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı’ndaki imalat çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini açıkladı.

MUDANYA KAVŞAĞI´NDA SONA DOĞRU

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı’ndaki imalat çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini açıkladı.

Ankara Yolu’ndaki yeni meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı’ndaki düzenleme çalışmaları nedeniyle sıkışan trafiği değerlendirdi. Mudanya Yolu’ndaki kavşak çalışmasının kaçınılmaz olduğunu, yaşanan sıkışıklığının alternatif yolların kullanılmaması ve trafik yönlendirmelerine uyulmaması neticesinde gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, “Kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandığında, hem stadyuma bağlantı yollarına kavuşmuş olacağız hem de Dikkaldırım, Orhaneli Yolu ve çevre bölgelerle olan trafik akışı sıkıntısız bir hal alacak. Kavşağı kullanan vatandaşlarımız dua edecek” dedi.

Başkan Altepe, Mudanya ve İzmir yollarında Mudanya Kavşağı düzenleme çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini duyurdu. Trafik işaretlerine uyulmaması ve alternatif yolların değerlendirilmemesi sonucunca yaşanan keşmekeşe yönelik daha önce tüm tedbirlerin alındığını ve bunun halka duyurularının yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Köprü inşaatıyla ilgili ilk günlerde yan ve serbest yollar planlandı. Trafik yönlendirmeleri planlandı. Bunların halka duyuruları da yapıldı. Fakat her nedense aldığımız tüm tedbirlere rağmen çalışma bölgesinde yoğunluk oluştu. Alternatif yönlendirmeleri daha da belirginleştirerek, tedbirleri biraz daha genişleterek en fazla birkaç gün içinde trafiği normal seyrine çekmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, yıllardır düşünülüp de yapılamayan yatırımlar arasında yer alan Mudanya Kavşağı’nın tamamlandığında bölge trafiğini ciddi anlamda rahatlatacağını söyledi. Bugün mevcut köprülü kavşağın Dikkaldırım ve Orhaneli yolları arasındaki akışta yetersiz kaldığını belirten Başkan Altepe, okulların kapanmasını fırsat bilerek Bursa’yı bu sıkıntıdan kurtarmak istediklerini ifade etti. Yeni kavşak çalışmalarının Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’yle ortaklaşa yürütüldüğünü, konunun uzmanlarının uygulanabilir planları aylarca çalışarak hazır hale getirdiğini ve imalatın başladığını belirten Başkan Altepe, “İnşallah okullar açılmadan, yaz aylarını sonuna doğru yeni kavşağımızın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Burası tamamlandığında, 50 bin nüfuslu Dikkaldırım Mahallesi’ne direkt geçişi mümkün kılacak. Hem Bursa-İzmir, Bursa-Mudanya hem de Acemler ve Orhaneli Yolu istikametlerinde sıkıntısız geçiş sağlanacak. Ayrıca köprü altındaki yollar da 2’şer şerit yerine 4’er şerit olarak planlandı. Bu da direkt seyahatlerde önemli bir kazanım olacak” şeklinde konuştu.  

Başkan Altepe, Mudanya Kavşağı inşaatının Bursa için kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bu konuda Demirtaş Kavşağı’nı örnek gösterdi. Demirtaş Kavşağı’na da zamanında çeşitli nedenlerle karşı çıkıldığını fakat imalatın bitmesinin ardından eleştirilerin yersiz olduğunun görüldüğünü kaydeden Başkan Altepe, Mudanya Kavşağı’nda da benzer durumların yaşanacağını savundu. Başkan Altepe, “Demirtaş Kavşağı’nda da itirazlar edildi, sıkıntılar fakat yapıldı da ne oldu? Daha önce herkes yarım saatini o kavşakta kaybediyordu, şimdi gelen geçip gidiyor. Var mı şikayetçi olan? Yok! Mudanya Kavşağı’nda da benzer durum yaşanacak. Yol yapıldıktan sonra inşallah yaşanan rahatlamayı hep birlikte gözlemleyeceğiz. Yolun 4 şeritli gidiş ve geliş yönlerine, bağlantı kanallarına baktığınız zaman heyecanlanıyorsunuz. Bir an önce bitmesi lazım ki içinden geçelim ve fikrimiz değişmiş olsun. Halkın duasını almış olalım” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894